JANINAS

Önskeinlägg # 2: Mitt jobb


Jag började jobba i början av april, blev anställd hos det första jag sökte och det var PCS. Det tog någon vecka innan jag fick städningen på klart, det var nya tekniker som jag skulle lära mig och mycket som jag inte gjort förut men det tog inte länge innan allt började gå automatiskt. Jag trivs jättebra där jag är nu! Jag gör inte samma sak hela dagen utan jag har olika uppgifter som jag ska göra så det blir inte enformigt. Vissa moment gillar jag förstås inte lika mycket men det är helt okej ändå.

Vanligtvis är det tre personer som ska städa där varje dag, men nu på sommaren är det bara två. På söndagar är jag alltid ensam. Sen jobbar jag även måndag-tisdag. Hanna började jobba där hon också i maj, men tyvärr jobbar vi inte samma dagar (förutom ifall någon av oss ber om extra dagar)

Än så länge jobbar jag som sagt bara tre dagar i veckan, men på söndag får jag 100% lön så man kan säga att jag får lön för fyra dagar. Lönen är bättre än på de flesta städföretag vilket är super! Jag städar ju ändå 7,5 h om dagen så att få normal lön känns nödvändigt.

Jag känner mig lyckligt lottad som har ett jobb. Både för att ha en sysselsättning och förtjäna egna pengar, men även för att jag ska kunna studera det jag vill i höst. Jag kommer börja studera till merkonom via en vuxenutbildning i september som bara har närvarotimmar ca. en kväll i veckan och resten ska man lära sig via praktik eller läroavtal. Läroavtal är rätt svårt att få så att veta att praktik räcker gott och väl gör mig lugn för det kan jag göra vid sidan om jobbet. Att ha ett jobb samtidigt är ett måste eftersom man inte får något studiestöd för just den utbildningen.

Så jaa, I’m happy!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats