JANINAS

Pinsamt


Alla med en tre- eller fyraåring vet väl att det kan bli rätt pinsamt mellan varven. De pratar ju om vad som helst och har inget sorts filter alls. Nicolina (som dessutom är helt översocial) har flera gånger skämt ut oss men nu är det så gott som dagligen. Senast nu för en stund sen i pulkbacken.

Hon ser fram emot att flytta till stan. Hon är bara positivt inställd och berättar gärna åt alla vi träffar (vuxna då förstås) vad som är pågång i vår familj. Såhär förklarar Nicolina:

”Vet du att mamma och jag och Joline ska flytta till stan. Men inte pappa. Han ska stanna kvar här. Vi ska testa bo på olika ställen vi.”

Mamman till de två pojkarna nickade fundersamt ”Ahaa”. Hon tyckte nog situationen var lite jobbig hon också. Och precis som alla andra så målade hon säkert upp värsta senariot. Det är typ det första Nicolina säger när hon träffar en ny vuxen. När vi var till BVC förra veckan hann vi inte vara där längre än fem minuter innan hon berättade. Hälsovårdaren kollade på mig fundersamt och undrade om det är komplicerat? 

Det ÄR ju inget att skämmas för men när man hör hur det låter så är det svårt att låta bli. Jag får lust att berätta hela vår historia så de inte ska tro något värre än vad det egentligen är, men samtidigt så vet jag ju att det inte har någon betydelse vad de tror. Ändå vill man bara sjunka genom jorden i det ögonblicket.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. christina

  Jag tolkar det som något positivt, hon tycker uppenbarligen det är spännande vilket ju är bra. Hade hon varit ledsen hade hon säkert inte sagt något, åtminstonde inte så.
  Pinsamt förvisso men se det som härligt att hon är med på tåget och lugn i situationen. (Hon verkar onekligen vara en stabil och glad unge!)

  JANINA SVARAR: Du har så rätt! :)

 2. Helena Nygrund

  Haha, det där känner jag igen från när mina tjejer var små, så jag förstår precis vad du menar.
  Man brukar ju säga att ”barn och fyllisar är de ärligaste människorna som finns” och det ligger nog något i det :-)

  Ha en fortsatt fin dag Janina!

  Kram Helena

 3. Anonym

  Det är ju inget att skämmas över men jag förstår att du skäms ändå, eftersom det ÄR privat och man kanske inte vill att hela världen skall veta. Vad jag minns från då jag var liten, så har mamma alltid sagt åt mig då jag inte får säga något ”dethär får du inte säga åt nån, det är privat inom vår familg” då var jag alltid jätteförsiktig med att säga allt. Du kanske redan har sagt åt Nicolina eller så är hon så social så hon ändå säger allting ;)

stats