JANINAS

Punkt

Nu tog jag bort inlägget om den finska kommentaren, jag orkar helt enkelt inte läsa/höra på ert tjat.
Jag fick svar från människan bakom kommentaren och då kändes allt okej. Men ni tyckte tydligen ändå att ni skulle fortsätta påpeka vad NI trodde även om svaret fanns framför era ögon.
Jag gör misstaget ibland att skriva rakt ut som jag tycker, men då blir det oftast mycket prat och det är inte så många som håller med mig i vissa fall (och det är just de som absolut vill framföra sin åsikt).

Varför förstod du att kommentaren var något dumt när du sa att du inte förstår finska?
Okej, jag är ju inte HELT tom i huvudet heller, vissa ord förstår jag och då är det lätt att sätta ihop de ord jag kan och förstå ungefär vad meningen KAN betyda.  ”hiihtolomaksi vaikka itse olet kotona??” – det där förstod jag ungefär, och med tanke på inlägget som h*n hade kommenterat till så förstod jag att det var en negativ kommentar.

Och när jag sa att jag aldrig fått en kommentar på finska förut, så ljög jag. Jag hade helt glömt bort en kommentar som jag fick för lääänge sen, det börjar väl bli ett år sen och jag minns den knappt eftersom jag raderade den genast när jag såg den. ”Du är ful” hade nån så fint kommenterat på finska. Och nu undrar ni varför jag misstänker att någon vill jäklas när de kommenterar på finska? Nu vet ni varför!
(Man ska inte dra alla under samma kam, det vet jag, men i bloggvärlden är det väldigt svårt).

Egentligen ville jag inte skriva något inlägg alls nu, jag ville bara ta bort det där förra inlägget i tystnad, men då vet jag att nån anonym skulle skriva något i stil med ”varför tog du bort förra inlägget? står du inte för vad du säger? tål du inte negativ respons?” 

JOO det gör jag, men just nu är jag på en så jävla bra plats i mitt liv och jag tänker inte låta NÅGON få mig att känna mig nere, inte ens pyttelite nere! Om något år kan jag säkert ha världens kick-ass blogg där alla typer får säga vad fan de vill (även att jag är ful) och jag tänker inte ta in ett skit, men om bloggen blir en plats för skitstövlar NU, tänker jag utan tvekan lägga lösenord på den, för jag har något så mycket mer värt än den och jag vill kunna logga in utan ångest och blogga i glädje. Ni kan ju ha det bakom örat om ni sätter er ner och börjar skriva något fult i kommentarsfältet, tryck på skicka knappen och det är du själv som bidrar till att bloggen läggs ner och du inte får snoka längre.

Och jaa, det är fullkomligt okej att småhota sina läsare ibland, precis som jag gjorde nu. I alla fall på min blogg, för här spelar vi enligt mina regler. 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Bunny

  Hejsan!

  Jag håller totalt med dej också, men vill nog korrigera en sådan sak att visst måste alla finländare också lära sig svenska! De e ju faktist ett obligatoriskt ämne i alla skolor! Plus att fast ja förstår din point med att de kan vara irriterande att lära sej finska för att man inte klarar sej utan (eller jo klarar sej men har svårt att hitta jobb osv) så finländarna klagar alltid på det att dom hamnar lära sig svenska fast dom aldrig kommer att behöva de!

  Så på samma sätt som ni säger att de suger att lära sig finska så e dom finskspråkiga i helt samma situation!^^

  men ja förstår att de kan vara irriterande! O din sista mening var superb! just så ska de vara att du håller i strängarna o bestämmer om allt som händer här! Keep it going!^^

 2. Josefina

  Håller helt med dig!
  I Finland måste finlandssvenskar lära sig det omöjliga språket finska, medans de finskatalande inte alls behöver lära sig svenska. Och som du sa i ett annat inlägg, att det är svårt att få jobb, exakt! Man kan ju inte bo i ett land där man inte har möjlighet till jobb? Hur skulle det gå???
  Själv ska jag flytta låånga vägar, ända till Usa mer bestämt. Så jag tycker att du ska skita fullständigt i alla onödigt, barnsliga kommentarer.

  Tror inte att folk skulle kommentera lika mycket skräp om namn/bild/adress las ut på personen i fråga, men eftersom dessa tror de är anonyma, tror de att de kan skriva vad som helst.
  Stå på dig, kram! :)

 3. Angelica

  sånde kommentarer gör det ennu mer självklart att flytt från dehär landet + aldrig vill man lär sig finska heller för den delen… ja fyfan! vejt int rikti va man ska säg… blir så jävla arg då folk int verkar ha nå sunt bondförnuft namer… men ja håller med dig janina! :)

 4. Caroline

  Håller med dig! Du e stark, kom ihåg det och som du själv som du brukar säga så kan du göra precis vad du vill om du vill :) (jag suger annars också på finska, så du e inte ensam iaf)

 5. Hanna

  Jag håller oxå med dig till 100% ! :)

  (jag har inte heller lärt mig nån finska, går sista året i gymnasiet nu o klarade finskan med nöd och näppe…)

 6. Anonym positiv läsare

  You go girl! Alla ha vi olika åsikter men man ska stå på sej precis som du gör! Men cool down litelite bara. Kom ihåg att det är rätt bra att folk har olika åsikter. Låt folk protestera ibland. Det är ju rätt intressant att läsa olika argument oxå.

  Kommentarer som "du är ful" är ju helt löjliga men olika åsikter om tex finska osv är rätt intressanta. Så ta inte åt dej utan se kommentarerna som olika åsikter bara. Lättare sagt än gjort men försök. Folk vågar ju säga rent ut elaka saker på webben och sånt behöver du ju inte publicera men låt folk diskutera :) Självklart är det DIN blogg och du som bestämmer men det där var min alldeles egna åsikt som läsare.

  Ps. Det är KATASTROF att du inte har lärt dej finska och har läst det ända sen 3:an!! Hur kan det gå så? Här är en till som var i samma katastrofala läge! Sen blev jag tvungen att trycka ur mej nåt ord på jobbet och saaaakta blev det till nån enstaka mening. Måste ju vara nåt fel på finskaundervisningen!

 7. Positiv läsare ;)

  Haha kalla mig tönt men jag fick rysningar när jag läste sista meningen :D bra skrivet och jag håller fullständigt med dig!

 8. Mira

  Håller med dig! Jag lade ner min blogg för ett halvt år sedan eftersom det blev sånt kaos av det jag skrev. Alla ville sedan lägga sig i mitt liv och komma med åsikter om vad jag borde och inte borde göra. Det blev helt enkelt för mycket.

  Stängde bloggen en månad, när jag sedan återupptog den så slutade en del av de negativa kommentarerna. Underligt att folk inte förstår att det är DU som skriver, det är DIN blogg och på sin egen blogg är det just som du säger, man själv som bestämmer reglerna :) Man får ta bort inlägg när man vill, hur man vill och så mycket man vill! :)

stats