JANINAS

Rådgivningsbesök v. 36+6

Hade tid vid rådgivningen klockan 12 idag. Älskar att jag hinner gå till min gamla rådgivning några gånger innan förlossningen, gick ju där när jag väntade Joline och är så nöjd med barnmorskan.

Urinprovet jag lämnade igår visade inte på några bakterier, så UVI har jag inte som tur är. Eftersom baby alltid ligger och sparkar på högra sidan och gjort det hela graviditeten så är det förmodligen bara hon som orsakar smärtan jag känner där. Det gör mest ont när hon rör sig så hon har väl gjort mig lite öm. Smärtan i blygdbenet är, precis som jag trodde, foglossning.

Baby herself ligger och trycker så lågt ner som hon bara kan. Barnmorskan fick in hela handen mellan livmodern och revbenen så inte undra på att det känns som att nån gräver mig mellan benen från insidan när hon är vaken och igång! Det känns som att hon själv ska spräcka vattnet när som helst. På läkarundersökningen för två veckor sen konstaterades det att jag var öppen 0,5 cm och livmodertappen var mjuk, men jag har ju fött två barn förut så det är inte så konstigt om jag redan är lite öppen. Det lär väl gå snabbt när det väl sätter igång, denna gången också.

Jag som typ inte ens fattat att vi ska få en bebis ännu fick order om att packa BB-väskan, för barnmorskan har en liten känsla av att jag nog kommer föda före BF. Och nu när två olika barnmorskor haft samma åsikt trots att jag tidigare gått över tiden, så kanske jag borde börja förbereda mig lite mer mentalt. Jag personligen tror ju inte att jag kommer föda tidigare, men om det väl blir så så kanske det vore smidigt om åtminstone väskan är good to go. Vad gäller mig själv är en helt annan femma. Iiik!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. hanna

    hej! ja skulle gärna vilja veta hur mycket papper och vilka/hurudana som man får inför en förlossning. har ju hört o läst om förlossningsbrev men övriga?? o va e riktigt ett förlossningsbrev? hur ser de ut? frågor som man ska svara på eller ska man skriva en uppsats typ?

    JANINA SVARAR: Det är inte mycket :) ”Amningsplanen” är bara en liten lapp där man ska fylla i eventuella tidigare erfarenheter av amning, hur länge man ammat förut och hur det gått och önskemål typ. Hur länge man vill amma, om man vill ha mycket stöd på BB, o.s.v. Den lägger man i lilla journalen som man har med sig till förlossningen sen när det är dags. Sen är det en bilaga som man ska skicka in elektroniskt (i vissa kommuner går det ännu via vanligt papper) en tid på förhand, det är 7 sidor som handlar om lite allt möjligt. Sjukdomar, tidigare förlossningar, o.s.v. Minns faktiskt inte riktigt men det är inga konstigheter i alla fall och snabbt går det att fylla i.

    Förlossningsbrev är inte så vanligt häromkring, mer vanligt i Sverige har jag för mig. Det är frivilligt och något man skriver själv och skickar in / tar med sig till förlossningen. Där kan man skriva t.ex. vilken smärtlindring man vill ha, hur man vill bli bemött, om man vill amma eller inte, om man vill ha sen avnavling, om man har några rädslor, och sånt. En liten story helt enkelt som man kan skriva på olika sätt, hur man vill bara. Kan kännas tryggt att ha med sig ifall man har mycket man funderar över och inte är säker på att man klarar av att framföra sina önskemål när det är dags att föda. Har man dock inga speciella funderingar eller önskemål utan bara vill ta det som det kommer, så behöver man givetvis inget brev. Det är som sagt helt frivilligt.

  2. Malin

    Lycka till sen när det är dags! Har bf 14.5 så får se vem som hinner före :) vad packar du i din bb-väska?

stats