JANINAS

Självförtroende

Även om jag blev mamma när jag nyss fyllt 17 år, och jag plötsligt blev mycket ”äldre” än många andra i min ålder, så var inte mina tonårsproblem över riktigt ännu för det.
Visst började det gå fortare, och jag kan nu säga att jag tror just det här med självförtroende som många tonårs tjejer har för lite av, påverkas väldigt mycket av att man inte har så speciellt mycket att rikta tankarna på, utan man fokuserar bara på sig själv och hur andra ser på en.
Man håller på att utvecklas till den kvinna man ska bli, och man vet ännu inte riktigt vem den kvinnan är.
Då hittar man plötsligt många fel och brister. Man är för tjock, för smal, för ful, man har för tjockt hår, för tunnt hår, man har konstig näsa, små bröst, liten rumpa.. jaa, you name it.

Nu är jag färdig med mina tonårs problem. Jag fick redan som liten förolämpningar som gjorde det lite svårare att tycka om mig själv senare i tonåren. Jag har t.ex. haft potatisnäsa, tjocka tår, varit för smal, haft för små bröst, och något år senare har jag haft för stora bröst.
Alla får vi nångång förolämpningar, och alla vet vi hur ont det kan ta.
Nu är jag nöjd med mig själv, och min näsa är inte så stor som jag tyckte den var förut. Jag har accepterat att det är såhär jag ser ut, och det finns inget jag kan göra åt det. Det enda jag kan ändra på är insidan, jag kan bli en snällare människa, en bättre människa på alla sätt och vis, och det är mitt mål.
Är man positiv, så utstrålar man positiv energi, och då drar man till sig andra positiva människor, och positiva människor gör dig glad, inte sant?

Det jag egentligen vill komma fram till, är att alla ni tonårs tjejer där ute som läser min blogg, och som inte vågar visa er ute utan smink eller är livrädda för att någon ska skratta bakom er rygg, eller ni som mår dåligt och inte alls känner er bekväma i ert eget skinn hur ni än gör, ni ska inte ge upp hoppet.

Det vänder så småningom, jag lovar! Man känner sig inte värdelös hela livet, ni måste bara försöka acceptera er själva och inse att ni är vackra.
Alla ser vi olika ut, det finns bara en i hela världen som är som du, och det är just Du! Du är unik eftersom det inte finns någon annan som är som dig, och det är bara du som kan bestämma hur du ska vara, och hur ditt liv ska se ut.

Vill du vara glad? – Gör något som gör dig glad.
Vill du ha trogna vänner? – Var trogen mot dina vänner.

Behandla dig själv så som du vill att andra ska behandla dig.
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Janina svarar

  Tack allihopa! :) Jag försöker att skriva ett riktigt "vettigt" inlägg lite nu som då, för det finns så mycket som pågår i mitt huvud som jag bara måste få skriva om ibland :)

  Du som kommenterade senast: Jag är glad för att du gillar min blogg och vill höra en av mina låtar, men jag tror tyvärr inte att jag skulle våga :/
  Kanske i framtiden ;)

 2. Anonym

  Hej janina! jag har följt din blogg ett bra tag nu och undrar om inte du kan sjunga en låt som du själv har skrivit och lägga upp videon på din blogg. Skulle vara kul!
  Ha de bra!
  Älskar din blogg btw! :D

 3. nina

  Jättebra skriva!
  Du verkar va en klok ungdom, men som du skriver, att du har fått bli vuxnare fortare när du fick barn än andra ungdomar i din ålder!
  Annars så har du en intressant blogg som jag tycker om att läsa!
  Lycka till med allt i livet!
  Kram, Nina

 4. Anonym

  du skriver så otroligt bra! det är flera gånger som du har skrivit såna här riktigt bra och tänkvärda inlägg. Jag läser ganska många bloggar men din blogg är absolut min favorit =)
  / en annan ung mamma.

stats