JANINAS

Smulan

Efter att ha suttit och gråtit i min famn i en halvtimme, gav hon upp och la sig ner. Somnade på mindre än 5 sekunder, klockan 18:40. Inte bra. Jag ska passa på att diska nu, sen väcker jag nog henne för att göra oss färdiga för natten. Jag har tid till läkaren imorgon klockan 8, min sjukskrivning ska förlängas och Nicolina får lov att komma med eftersom Daniel har skola, så imorgon bitti måste vi alla vara pigga och utvilade klockan 7. 

Nu – disken.
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Emma

  hej! grattis till graviditeten! Jag är också beräknad i oktober :) Kul att följa personer som är i ungefär samma vecka som en själv :)

 2. "gammal" morsa

  Jag tycker du gör rätt Janina, som sköter om din och barnets hälsa :)Så får ju de andra, som tror att någon kommer att tacka dem för att de kämpat till "sista blodsdroppen",göra på sitt sätt då!
  Hoppas ditt illamående går över snart, och lycka till i fortsättningen med graviditeten!

 3. Sofia-mamma till Vilja född med läpp och käkspalt

  Jag håller med dig Janina,jag hade en fruktansvärt illamående som inte resulterade i många spyor under dom första 14 veckorna men det var nog nästan värre.

  Jag ville så gärna spy så det skulle lätta,men oftast hände inget.

  Vilken tråkig kommentar ovanför,bara för att man själv klarar av att "bita ihop" så är inte det en självklarhet för alla. För illamående och hur man år är mycket individuellt.

 4. Janina svarar

  Sofie: Jaa, jag mår "bara" illa. Men nu är det ju så att jag inte FÅR spy, och det har varit väldigt nära alla dagar den senaste månaden och jag skulle nog ha spytt om jag inte fått vila och äta när jag själv vill. Jag har ett BMI på 16 så jag får inte under några omständigheter gå ner i vikt (vilket jag skulle ha gjort om jag varit i skolan och spytt dagligen), så min läkare sjukskrev mig gladeligen. Skolan är inte lika viktig just nu som det är att mitt barn får den näring h*n behöver. Det jag missar nu kan jag ta igen nästa år.

  Att bara "bita ihop" är inte en självklarhet för alla, eftersom det finns mer bakom det hela. Du ska vara glad att du fick spy bäst du ville, det sägs ju att de som inte spyr mår ännu sämre eftersom de inte får den där lättnaden som man får när man spytt.

  Så mitt illamående är inte "fjuttigare" bara för att jag inte spyr. Jag har varit nära att svimma flera gånger när jag inte lagt mig ner när jag mått som värst, hur skulle det då gå om jag inte fick lägga mig ner när jag vill? Dessutom är ju inte jobb och skola riktigt samma sak.

 5. Sofie

  Klarar du inte alls av att vara i skolan nu, tänkte om du "bara" mår illa, äter postafen, och inte spyr. Hamnar du långt efter de andra eleverna?
  Jag jobbade hela tiden fast jag spydde dagligen i 12 veckors tid och mådde pyton. Fast det suger, tro mig, jag vet, så är det bara att bita ihop.

stats