JANINAS

Some good news and some bad

Dåliga först. Joline spydde natten till igår och nu går vi andra som på nålar. Som emetofob finns det inget värre än när någon i familjen blir magsjuk, och man bara ska gå och vänta på att en till eller alla andra blir smittade. Så läget just nu är jobbigt för mig. Tycker inte alls att jag behöver må mer illa än jag redan gör, och kombinationen av magsjuka och gravidillamående har jag redan provat på i höstas och det var så jäkla hemskt. Och förstås är det bara jag som behöver torka spyorna för när barnen blir sjuka prickar de alltid in det nån vecka när Daniel jobbar natt.

Sen till de goda nyheterna. Lägenheten är så gott som såld nu! Bara underskrifterna som fattas. Vi har börjat söka lägenhet i Vasa nu och ska vara ut härifrån senast den sista april, men hittar vi något tidigare så får vi förstås fly fältet tidigare. Vi siktar in oss på mitten av april så har jag åtminstone en månad kvar till BF när vi är mitt i flyttkaoset. Fatta lyckan!! Skulle det inte va för ångesten som Joline’s spykalas förde med sig så skulle jag nog gråta av glädje nu, men det kommer väl.

Vet ni om någon ledig fyra (hyres) i Brändö eller Gerby får ni hojta till!  

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Josefin

  Mittersta lägenheten som Nora tipsade om bor vi i nu :) Har fungerat med tre barn men nu har vi köpt parhus här i Gerby så vi flyttar i slutet av månaden.

  JANINA SVARAR: Ahaa! Den hade vi faktiskt kollat på också :) kanske vi ringer på den.

 2. Emmelie - Mamma till Ebba och Hugo

  Åh jag lider också av emetefobi och vet vilket helvete det är. Hela min vinter går jag på nålar och är livrädd för platser där folk kan ha magsjuka, tvättar händer frenetiskt osv osv. Min dotter kräktes i fredags, som TUR va blev inga fler sjuka men väntan var HEMSK.

  JANINA SVARAR: Så himla jobbigt! :(

 3. May

  Jag skulle kanske veta en parhuslägenhet i Gerby, men den är tyvärr egolägenhet o inte hyreslägenhet som ni söker.

  JANINA SVARAR: Äsch!

 4. Sanna

  Ett gammalt husmorstips för att undvika spyase: svälj en näve hela vitpepparkorn (int så noga hur många, kanske ca 10-15), har funkat hittills för mej iaf :)

  JANINA SVARAR: Har käkat vitpepparkorn hela vintern sen högstadiet ;)

 5. Nora

  Det brukar vara knepigt att hitta fyror, hoppas situationen är annan just nu. Här är några lägenheter jag stötte på när jag snurrade på tori.fi idag, den första var nu inte riktigt den vackraste :/ men mittemellan Brändö och Gerby (: Den andras terrass är ju för härlig, men kanske radhuslägenheterna är lite för små till era familj. Lycka till i sökandet!

  http://www.tori.fi/pohjanmaa/4h___2vh___2wc__kerrostalo__790__kk__Vaasa_10599942.htm?ca=5&w=1

  http://www.tori.fi/pohjanmaa/Rivitalo_3h_k_s_autotalli_tolppapaikka_10599187.htm?ca=5&w=1

  http://www.tori.fi/pohjanmaa/Rivitaloasunto_10493926.htm?ca=5&w=1

  JANINA SVARAR: Joo det verkar minsann inte va lätt! Nu ångrar vi nog att vi flyttade från vår härliga fyra i brändö :P Måste nog ha nån som e minst 80 kvm, för det är den vi bor i nu och den känns väldigt liten!

 6. Madde

  Grattis va kul för er!! :D va roligt att se en lekbild på joline. Skulle du vilja lägga upp bild på nicolina hur hon såg ut i jolines ålder? Så vi får se likheter/olikheter :)

  JANINA SVARAR: Det kan jag göra! :)

 7. JohannaH

  Hur ofta tar ni kolloidalt silver? Och tycker du att det hjälper? Är själv emetofob och har riktigt svårt att ta mig igenom vintern..

  JANINA SVARAR: När det gäller virus så ska man ta en silvergrogg för att det ska hjälpa, d.v.s. en del silver, en del färskpressad citron och en del alkohol. Alkohol kan ju varken jag eller barnen ta så vi kör på bara silver och citron. Det sägs att det behövs syra och alkohol för att lösa upp fettskiktet kring viruset. Har bara använt det nu i vinter så jag har ingen större erfarenhet, hoppas bara att det ska ha effekt nu framöver! Men att ta en-två matskedar om dagen är nog bra det också. Det finns en fb grupp som heter Kolloidalt Silver 2.0 som du kan gå med i. Där kan man läsa om produkten och fråga ifall det är nåt man undrar över :)

 8. Boa

  Hoppas ni klarar er undan. Ser att Joline är väl förberedd med handduk och gummistövlar ifall hon spyr på nytt ;)

 9. Annika

  Kommer ni att köpa lägenhet något tag också eller planerar ni bara att bo på hyra nu? Eller alltså, hur fixar ni med huslån osv? :)

  JANINA SVARAR: Vi ska bo på hyra nu ett tag framöver.

 10. Johanna

  Ta Kolloidalt silver mot magsjuka!

  JANINA SVARAR: Det gör vi! :) Hoppas bara det biter på bacillerna.

stats