JANINAS

Svar

läser din blogg varige dag tkr att den är jätte bra ! men jag undra en sak nu när joline oxå finns blir de inte så att nicolina får minder uppmärksamhet eller vad man ska säga ? jag vet inte själv jag är inte så gammal och har inte barn men de känns som lite så eller de kanake bara är jag som tycker de ? :)


Det är väldigt svårt att ge barnen precis lika mycket uppmärksamhet varje dag. Det är enkelt för andra att säga att båda ska få lika mycket. Ibland är Joline extra mamis, då får hon mer uppmärksamhet eftersom jag får lov att ha henne i famnen hela dagen, och då kan jag inte leka på samma sätt med Nicolina eftersom Joline oftast inte tillåter mig att sätta mig ner (när hon är på riktigt dåligt humör). Ibland är Nicolina väldigt mamis, fast hon visar det på ett annat sätt. Då vill hon att jag ska leka med henne heeela tiden, går jag till ett annat rum så ropar hon på mig genast. Om Joline inte gallskriker då så sätter jag henne i sittern och så får hon se på när vi leker, så då får ju Nicolina mer uppmärksamhet.

Bloggen säger ju väldigt lite om våra dagar egentligen, jag skriver inte om allt. Ett inlägg tar ungefär 5-15 minuter att skriva, och hur många inlägg publicerar jag per dag? 3 ungefär? Tänk vad många stunder det finns varje dag som jag inte skriver om. Vissa dagar har jag inget att berätta om Joline, kanske har Nicolina gjort något som jag vill berätta om, då får hon mer uppmärksamhet här. Om jag bara lägger upp bilder på Joline en dag, så betyder inte det att jag bara varit med henne och struntat i Nicolina, och vice versa.

I det stora hela så tycker jag själv att det blir mer om Joline på bloggen just nu, men det betyder ju inte att vi struntar i Nicolina i verkliga livet. Joline är ju så ny ännu och ändras SÅ mycket hela tiden både till utseende och till sättet, så jag vill kunna gå tillbaka sen och läsa om hur hon var. Gör Nicolina något nytt så bloggar jag om det också.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Marika - mamma till Albin & Ella

  Vad man skriver om i bloggen reflekterar ju inte hur det är i verkligheten, de måste man ju kunna förstå! Man publicerar de man vill och det handlar ju inte om hur man behandlar sina barn.. Men just de där med uppmärksamhet är svårt tycker jag. Har två barn, 3 år och 1,5 och just nu så bråkar dom om uppmärksamheten och det är svårt att veta hur man ska göra ibland tycker jag. Fast att jag verkligen försöker :/

 2. Tina

  Det sägs ju att man inte kan ställa dumma frågor. Så frågar hon så vill hon ju säkert veta. Och enligt mej e ju svaret "Ja" Nicolina får mindre uppmärksamhet nu, men det beror ju på att förr hade hon just ensamrätt på er och nu ska er uppmärksamhet delas på två barn.
  Sen tycker inte jag egentligen att du skriver lite om Nicolina. Tycker ni är ju hela tiden ute och leker eller bakar något så det märks ju att du verkligen försöker underhålla henne :) Visst, det står kankse inte Nicolina rakt ut på alla ställen, men så funkar ju inte livet heller. Man kan ju inte bara ha hand om det ena barnet utan du måste ju konstant se efter båda.
  Och sen tycker jag det är rätt strongt att ni sätter upp så mycket bilder som ni gör på Joline, för ofta är det ju det andra barnet som fotas mindre just för att man inte har tid med sådant då man ska ha hand om båda samtidigt. Så jag tycker du är väldigt duktig när det kommer till det :)

 3. Ida

  Konstigt fråga kan jag tycka. Att det enbart riktar sig till dig som bloggare liksom. Alla som har flera barn är ju i samma situation så förstår inte riktigt vad hon/han vill få ut av frågan? Är det kritik eller bara ren okunnighet?

  Och givetvis utspelar ju sig inte hela ditt liv på bloggen! Och inte heller att det som skrivs här har någon korrekt återspegling av hur ditt verkliga liv ser ut. Själv tycker jag det är superspännande att följa dina barns (samt din och Daniels) utveckling och det är allt som räknas, enligt mig! :)Skitbra blogg helt enkelt, oavsett vad andra vill få dig att tro!

 4. Lina - Mamma till Anabelle & Alicia

  Vad folk verkar oroa sig att man älskar sitt andra barn mindre för att det ena får mer uppmärksamhet på bloggen :) Tänk vad länge Nicolina har haft ensamrätt på bloggen innan, nästan 3 år. Så ska det vara rättvist som folk gärna vill ha det så ska ju bloggen endast handla om Joline i tre år nu ;) Men så funkar det ju inte! Det händer ju mer/mindre i olika perioder av barnens liv då blir det ju automatiskt mer/mindre uppdatering också :) Allting kan inte vara millimeterrättvist hela jäkla tiden, det enda viktiga är ju att de är lika älskade :)

stats