JANINAS

Svaren del 2

Dina 6 favoritplagg från ditt klädskåp? (Bilder :P )
Är N lika ”hästgalen” ännu? ;)
Hur går de till då du och D bråkar?

– Sorry men jag har så uråldrad garderob för tillfället och de plagg jag gillar ooorkar jag inte fotografera.
– Nja, inte som förut men nog är hon lite hästgalen ännu :)
– Haha jaa-a.. Vi kallar inte varandra fula saker och drar inte upp onödiga händelser som inte har nåt med det vi bråkar om att göra. Och så bråkar vi bara om småsaker oftast, och då bråkar vi inte utan det är mest irritation det handlar om. Alltså i det stora hela så bråkar vi typ aldrig utan det är mest småtjafs. När det gäller stora saker är vi nästan alltid på samma sida.

Hur mycket pratar Joline?
Hur är Nicolina som person?
Berätta något du kan som vi inte vet!
Berätta om skolan du går på och det du pluggar!

– Joline pratar mycket men mest på sitt eget språk. De ord hon använder som jag kan komma på nu är:
bil, titta (titta/sitta), kåka (kråka),
ningo (lingon), Nina (Nicolina), kacka (bajsa),
kaka, apa, titti (kisse), hund,
picka (nyckelpiga), kicka (dricka), 
kocka (socka/klocka), peppe (äpple), köck (mjölk),
pampa (lampa), boll, gunga.
Sen använder hon nog massa andra ord också men dehär är väl de vanligaste orden.

– Nicolina som person är väldigt social, bestämd, envis, energisk, dramatisk och fantasifull.
– Hmm, den var svår.. enligt Nicolina så sjunger jag väldigt bra ;)
– Det jag ska bli kallas Merkonom i Finland (grundexamen inom företagsekonomi). Det är en vuxenutbildning. Frivilliga närstudier två kvällar i veckan (tisdag och torsdag kl: 18-21) som varar mellan september – april. Förutom närstudierna så ska man ha jobbplats/praktikplats/läroavtal där man ska lära sig. Man kan välja mellan två alternativ som man gör examen i (eller så gör man båda), endera i ekonomitjänster (kontorsjobb) eller kundservice och marknadsföring (butiksjobb). Det sistnämnda har jag valt. För en utan tidigare erfarenhet beräknas utbildningen ta ca. 2 år, men man får helt själv bestämma hur fort man blir färdig. Det beror bara på hur snabblärd man är och hur mycket tid man kan lägga på praktiken. När man känner sig redo för examen ska man tenta bort fem olika ”färdigheter”. Man får själv välja vilka, vissa är dock obligatoriska.

Vad är ditt drömjobb?
Tänker du ofta på din pappa?
Hur förklarar du för dina barn att man dör?
Vad är din bästa och sämsta egenskaper?
Har Daniel friat till dig eller bestämmer ni tillsammans att ni vill gifta er?
Brukar Nicolina säga att hon vill ha ännu ett syskon?

– Förutom att bli rik på att göra ingenting så är mitt absoluta drömjobb kostrådgivare. Att få jobba med barn med allergier och ungdomar med ätstörningar.
Varje dag, mer eller mindre.
– Det har faktiskt blivit lite svårt med den biten på senaste tiden. Nicolina har börjat bli rädd att dö och hon har en gång börjat gråta när hon tänkte på det. Jag vill vara så ärlig som möjligt men döden är ju ändå väldigt skrämmande, speciellt när man är liten. Men för att inte göra det hela för skrämmande har jag sagt att man dör när man är jättejättegammal och har levt färdigt, och att man blir en ängel när man dör och får göra vad man vill hela dagarna.
–  Mina bästa egenskaper är att jag lägger min familj före mig själv, är omtänksam och tar ansvar. Mina sämsta egenskaper är att jag är så jäkla envis, glömsk och blir lätt arg.
– Han friade när jag väntade Nicolina. Då frågade han ifall jag ville förlova mig med honom. Han själv har sagt att han inte tycker det räknas som frieri, + att vi var så unga då. När det är dags för bröllop vill han fria ”på riktigt”. Så vi är förlovade men när han tycker det är dags att gifta sig vill han fria igen.
– Jaa, det har blivit allt vanligare faktiskt.

Är du gravid? Undrar eftersom du laddat upp flera bilder som har med graviditet att göra + att du varit på ett ”hemligt möte”? ;)

– Nej, jag är inte gravid. Förstår inte vilka bilder du syftar på..? Och att jag varit på hemligt möte kan ju faktiskt handla om vad som helst.

Om du inte fått barn när du fick, hur gammal skulle du velat vara om du fick välja då?
När har ni planer att flytta till Sverige, och hur blir det med släckt och så om flyttar?
hur gör du när du har en bild på halva sidan och en text och bakgrundfärg på den andra halvan?
hur och vart gör du bilder bredvid varann när du lägger upp på bloggen?

– Jag har alltid velat få barn som ung, och hade tänkt mig kring 18-19.
– Så fort som möjligt! Före Nicolina börjar skolan, alltså inom 2 år. Släkten träffar vi när vi hälsar på eller ifall de kommer och hälsar på oss.
– Photoshop! Skapar en bakgrund på 720 px. Förminskar bilden jag vill ha med till 360 px och lägger den på ena sidan. Sen lägger jag ett annat lager på andra sidan och lägger dit en text. Om du inte förstår hur jag menar så får du hojta till så kan jag visa i bilder :)
– Once again, photoshop.

Tänker du på att förebygga ätstörningar och andra tonårsproblem för dina barn? Det blir ju tyvärr allt vanligare. :/ Läste nyss en bok där det stod att barnen redan som unga märker om deras föräldrar speglar sig mycket och klagar över sin kropp. Då kan det lätt smitta av sig i framtiden. Tycker du är en superbra mamma iaf, kramar!

En till fråga: kommer du spara bloggen så att Nicolina och Joline kan gå tillbaka och läsa om sin uppväxt när de blir äldre och kan läsa? :)

– Jag speglar mig som alla andra men jag klagar inte högt över min kropp. Är det nåt jag klagar över så är det om jag har en dålig hårdag eller så, och det händer väldigt sällan att jag klagar över sånt högt också. Faktiskt så har jag inte funderat så mycket på förebyggande åtgärder ännu, eftersom vi inte är så utseendefixerade i vår familj. Hur jag ska göra med bloggen har jag heller inte tänkt på så mycket. Klart det skulle vara roligt om de kunde läsa i framtiden, men isåfall blir den nog lösenordsskyddad så bara jag kan se den :) Tack snälla du! ♥

Du är väl utskriven ur kyrkan? går det bra att döpa barnen i kyrkan fast bara en är medlem? blir det borgerlig vigsel när ni gifter er? tog du reda på fakta hur allt funkar innan du skrev ut dej eller var det bara ”nåt du gjorde”. funderar själv på att skriva ut mej, har lite frågor om det, men krykan är tydligen inte så villig att svara…… :)

– Yes det är jag. Det går bra att döpa så länge ena föräldern är inskriven, men det varierar förmodligen beroende på var man bor. Vi döpte ju inte våra barn i självaste kyrkan så jag kan inte svara helt säkert på den frågan. Ja, det blir borgerlig vigsel. Jag frågade min ena syster det jag undrade (hon är också utskriven), gjorde inte desto större research. Jag har aldrig ångrat att jag skrev ut mig, känner mig obekväm när nån pratar om religion och gillar inte alls att befinna mig i kyrkan. Vill helt enkelt inte ha nåt med det att göra och har inte märkt några större förändringar förutom att jag slipper kyrkoskatt och Kyrkpressen ;)

kanske en konsti frågo, men en sak som ja allti ha fundera över… heitär flickona Nylund elär Gunnar i efternamn?

– De heter Nylund.

heter D faktiskt Gunnar i efternamn? Ovanligt!

– Haha jaa, det gör han.

Vad är det egentligen som hindrar er från at flytta tilll sverige nu? Tidigare sa du att det var pga militärtjänsten, men nu är det väl inte så längre?

– J-o-b-b. Har man inget jobb kan man inte flytta. Inte när man har barn. Det är väldigt knepigt att lyckas få jobb där när vi bor här, när ingen av oss har nån fabulous utbildning. Det kräver ju extra att anställa nån som ska flytta med hela familjen. Men vi fortsätter söka!

Va hände med carolines blogg? :O

– Hon slutade blogga. Ifall jag minns rätt så ville hon inte ha en blogg som hon inte hade tid/motivation att uppdatera så ofta.

Bor ni fortfarande i två olika lägenheter eller har ni flyttat ihop igen? :)

–  Vi flyttade ihop redan vid början av sommaren :)

Vilken målgrupp riktar du dina läsare till? Medelålders, unga vuxna, tonåringar? Män, kvinnor?

– Unga vuxna, antar jag. Men alla är självklart välkomna att läsa! (förutom the haters)

Hur trivs du på ditt jobb?

–  Sådär.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sandra

    skulle du kunna visa hur du gjorde både när du gör en bild med halva sidan text och när du har två bilder bredvid varann?:)
    kram

    JANINA SVARAR: Ska göra det så snart jag orkar :)

stats