JANINAS

Thursday, almost friday

Sitter och avnjuter dagens sjätte och sista mål, en proteinsmoothie. Har ägnat 10 minuter åt magövningar (bara plankor än så länge, eftersom mina magmuskler fortfarande är delade från graviditeterna) nu före, det måste göras när barnen sover för annars har jag en unge ovanpå och en under, haha!

Förutom magövningarna ikväll har jag varit ut på en härlig promenad med barnen tidigare idag. 6 km blev det men skulle gärna gått längre bara jag inte varit så dum och lagt på mig jeansleggings. Jag tyckte det kändes lite svalare ute än de senaste dagarna, när ska jag lära mig att det ändå blir skitvarmt när man går och knuffar på syskonvagnen?  Har blivit lite bortskämd när jag den senaste tiden gått tillsammans med Daniel, då är det alltid han som har vagnen, men idag hann han inte före han skulle till jobbet.

Hur gör ni förresten när ni använder frusna bär? Tinar ni bara upp dem i rumstemperatur eller äter ni dem frusna? När bären är plockade utomlands alltså. Själv är jag så mån om hygienen så jag kokar alla bär innan jag använder dem. Egentligen behöver man väl bara tina upp dem till 90 grader för att bakterierna ska dö men jag vågar inte lita på att det hunnit bli 90 grader då jag inte har någon termometer, så jag kokar dem ca. 5 minuter efter att de blivit helt upptinade i kastrullen. Jag älskar att äta hallon och jordgubbar i naturell yoghurt, kvarg och i smoothies, så jag kokar ungefär två gånger i veckan en stor sats med bär och har dem i en kastrull i kylskåpet så är de good to go när jag blir sugen. Behändigt och gott!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Julia

  Var köper du proteinpulver? :) Jag bor också i Finland(Närpes) och söker ganska billiga proteinpulver eftersom jag gärna&ofta läser träningsbloggar eller träningsinlägg och där skrivs det ofta om proteinpulver att ha i mat. Men jag tycker de är så dyra… Vad kostar dem du köper? Jättesöta barn har du och fin och inspirerande blogg! Kram

  JANINA SVARAR: Jag köper från fitnesstukku.fi :) Kör för tillfället på Whey 80.

 2. Ericha

  Plocka bären själv å frys ner, då vet man vad man får!! Men jag skulle definitivt koka utländska bär innan jag äter dem!

  JANINA SVARAR: Ska försöka plocka mer i sommar!

 3. Josefin

  Jag sköljer de och mikrar i ett litet glas den mängd jag ska ha för tillfället. Funderar också på det här med näringen… Dock här i Stockholm där jag bor så kostar en stor burk med hallon eller blåbär ca 19 kronor. Jag brukar köpa 1 eller 2 sådana i veckan, och sen även lite frysta också. Kokta hallon är ju supergott i ex kesella, nästan godare än färska… medan man vill ju ha färska i yoghurten ex.

  JANINA SVARAR: Oj vad billigt! Här kostar en påse utländska jordgubbar (500 g) typ 4 euro (ca. 40 kronor). Färska är ju så gott men de är även dyrare och inte lika stor mängd.. de kostar ju nästan lika mycket som en påse 500 g och då kan det bara handla om ca. 200 g :/

 4. Läsare

  Köp inhemska bär på sommaren / hösten o frys in. Innehåller säkert så mycket mer vitaminer än utländska så du kan minska dosen lite och få äta till samma pris.

 5. mikon

  Alla utländska bär skall kokas i 2min på 100* eller 5min 80*. Jag tror att det är så. gå å kolla på evira.fi Det är bra då du kokar för utländska bär skall man inte lita på att äta frusna

 6. Malin

  Varför inte satsa på inhemska bär? Hallon o blåbär finns i skogen o jordgubbar att köpas sommartid

  JANINA SVARAR: Inhemska bär har jag nog inte råd med när jag äter så stor mängd som jag gör, tyvärr. Tänker varje sommar att jag ska plocka, men myggen och brist på hjälpande händer gör att det inte blir mycket att frysa in. Det som jag plockar räcker ungefär till november – december.

 7. Jenny2

  Om jag använder utländska bär kokar jag dem 2 minuter innan jag använder dem, som det står på påsen så jag utgår ifrån att det räcker. Det enda som jag funderar på är om nyttiga ämnen också förstörs då man kokar dem men man kan väl inte så mycket åt den saken, hellre det än att få någon sjukdom. Bäst är det förstås med finska bär men då de är så mycket dyrare… :/

  JANINA SVARAR: Sant!

stats