JANINAS

Transaktion Ej Godkänd

Alltså hörni, ni kommer inte tro era ögon när ni läser vad jag varit med om ikväll! Efter att jag varit på gym ikväll (som för övrigt var helt smockat med vilsna nybörjare) sprang jag in via Minimani för att köpa lite smått och gott. Kvarg och såntdär. Jag visste att jag inte hade mycket pengar på kontot men jag räknade att jag borde ha 50 euro, minst. Det skulle jag absolut klara mig på tills imorgon (när Daniel får lön, hehehe). Handlade för typ 23 euro, och när jag väl knappade in koden hände det som inte får hända…

Transaktion Ej Godkänd.

Whaaaat the…! Finns det nåt mer pinsamt?! Någon betalning måste ha blivit betald automatiskt så den summa jag trodde jag hade på kontot, hade jag inte längre. Så jag plockade bort ett kycklingpaket och provade pånytt, funkade fortfarande inte. Plockade bort ett köttfärspaket och en ketchupflaska, nej inte då heller. Alltså va faa-an! Jag fattade noll och kassabiträdet sa att jag kunde lägga varorna i en påse bakom kassan och springa till bankautomaten utanför för att kolla vad som fanns på kontot. Så det gjorde jag.

13,89 euro.

Yes! Rich mama indeed. Så jag sprang in tillbaks, köade, plockade bort ännu en produkt så priset var nere i 10 euro och pustade ut. ÄNTLIGEN skulle jag få springa ut från Minimani och hoppas att ingen sett mig. Transaktion Ej Godkänd. MEN NÅO ERE NO NA SAATAN! (dialektversion av: Det kan fan inte vara sant).

And I was like..

Tre hungriga barn hemma och inte ens 10 euro på kontot en vecka före lönedag. Livet leker. Men då, out of nowhere, hör jag ett annat kassabiträde hojta till: Jag kan betala! Ursäkta va sa du sa du? Hon steg upp från sin stol och likt en ängel kom hon flaxande med sitt kreditkort. Stoppade kortet i maskinen och knappade in sin kod. Jag känner dig, men du känner inte mig, sa hon och log. Jag fattade absolut i-n-g-e-n-t-i-n-g. Kan sånthär faktiskt hända mig, här, i Finland dessutom?

Kvittot fick jag och bara sådär så litade hon på att jag kommer komma tillbaks och betala när jag kan. Och det kommer jag ju självklart göra, men tänk ändå att hon inte ens tycktes tvivla.

Jag vet inte vem denna kvinna är, men hon var absolut min hjälte idag. Inte för att jag inte skulle klarat mig utan dendär lilla matkassen jag plockat ihop (och isär), men för att hon helt sådär bara bestämde sig för att betala åt mig när hon såg att jag inte kunde.

Vardagshjälte deluxe 

Sen när jag skulle gå ut till bilen var jag så high on love att jag glömde vilken sida av affären jag hade parkerat på, så gick jag förstås ut på fel sida. Märkte det redan när jag börjat gå mot utgången men då skulle det ju varit så pinsamt att vända om (hallåå den snälla ängeln skulle ju ha fattat att jag gått åt fel håll) så jag gick ut helt cool och gick sen runt hela Minimani i snöklottet för att komma till bilen. End of story.  

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. emmaemma

  Så coolt att detta skedde!! :) Jag har en app på mobilen så jag smidigt kan föra över pengar från ett sparkonto med något knapptryck om man skulle stå där framme och de händer :) bara man har internet uppkoppling istället haha :)

 2. Biz

  Å va jobbigt, avskyr den där känslan då man står vid kassaautomaten och borde ha pengar men kortet fungerar bara inte! Vilken fin människa som hjälpte dig! :)

 3. Fru Tallund

  Vilken härlig människa! Va bra att det löste sig. Det där med kontanter känns onekligen säkrare. Själv är jag fattig vårdledig för tillfället… Känner igen mig i det där med att gå runt affären istället för att ”erkänna” och gå in igen. Själv har jag lite skämmigt kört iväg från en bensinstation istället för att byta sida då jag kommit ihåg fel om vilken sida jag har tanken på. ”Nej, jag skulle ju inte tanka heller…” :)

  Känner också igen det där med gymmet. Det ÄR ju mycket nytt folk vid terminsstarterna, sen planar det ut igen. Och även om man inte tycker illa om nån så kan det väl hända att man tycker att de nya trillar i vägen lite då de ännu inte vet hur allt funkar så allt tar lite längre tid. De flesta vill väl träna så effektivt som möjligt då man väl tagit sig dit. Men alla är vi ju barn i början och ingen har ju mer eller mindre rätt att vara där än nån annan. Så tycker väl de flesta.

  JANINA SVARAR: Så sant, så sant! :)

 4. En till "rich mama"

  Verkligen en vardagshjälte! Känner medkänsla med dig för att du råkade ut för detta (har många ggr varit tvungen att kolla noooga exakt hur många euron jag handlat för och ibland svettats vid kassan när jag varit lite för nära att gå över gränsen..) men samtidigt så är ditt sätt att beskriva händelsen och dela med dig av det pinsamma fantastiskt roligt! Tur att det var ett lyckligt slut och tack för att du delade med dig :-)

  JANINA SVARAR: Härligt att min ärlighet uppskattas! :)

 5. Cissi

  Alltså du ha vari me om nånting helt fantastiskt, vilken ängel alltså, å folk reagerar på att du ”tydligen dömer nybörjare på gymmet”. Haha tänk va folk kan ha bittra liv om de e de första di reagerar på :)

  JANINA SVARAR: I know! :D Helt otroligt..

 6. Tina

  Underbart! :D Förstår dej precis…å du e bara fööör härlig som skriver å berättar även de pinsamma grejerna! Skulle helt klart också gått ut å runt i sörjan! :D

  JANINA SVARAR: Haha skönt att höra! ;)

 7. Anonym

  De finns så fina människor, man blir alldeles lyckligt av det du skriver!
  Sen till anonym & e som tydligen e en person. Jag tror hon/han var den ända som tog det du skrev om nybörjare som en negativ sak. Kanske de tog på en öm punkt å personen själv var på det där gymmet igår som nybörjare. Onödig kommentar iaf, men de e väl så att man tolkar de som man vill tolka det.

 8. Fattig studerande

  Är det electronkort du har? Jag har själv ett mastercard debit/credit men använder aldrig creditsidan (skaffade det då jag skulle ut och resa och kreditkort behövdes för hotellbokning) men även debitsidan gör så att den går över kontosaldot, kan alltså ibland vara flera 10-lappar på minus. Inte det optimala men är en fattig studerande och periodiserar mina pengar så att jag aldrig har mkt pengar på mitt konto, och reserver finns att ta ifrån i nödfall. Går det över budgeten en månad finns det mindre pengar nästa månad.

  Sedan har jag också jobbat i kassa och det var alltid problem med de där electronkorten! Debit brukar funka bätte :)

  JANINA SVARAR: Jag har länge tänkt beställa ett debit kort för electron krånglar alltid!

 9. E.

  ”som för övrigt var helt smockat med vilsna nybörjare”

  Det är väl ändå bra att folk släpar sig till gymmet, även om de är lite vilsna i början? Lite onödig kommentar av dig tycker jag. Du kanske inte menar något illa, men det lät väldigt överlägset och nedlåtande…

  JANINA SVARAR: Återigen, NEJ jag menade inte något illa med det alls. Tänkte inte alls i såna banor ens. Jag själv var riktigt ordentligt vilsen för två år sen! Det är väl inte så konstigt att man är det i början, varför tror ni jag tycker det? Och nog är jag säkert en vilsen nybörjare för många andra på gymmet som hållit på längre än mig. Stör det mig? Nää inte alls! Det är bara fakta, inget annat. Alla är nybörjare nångång, och jag konstaterade att det IGÅR var väldigt många NYBÖRJARE som verkade VILSNA där. Precis som vi ALLA är nångång. Betyder det att jag var otrevlig mot dem? Herregud nej.

  Och btw, jag kollade din IP och du är samma person som skrev förra kommentaren ang. dethär, men då som Anonym.

 10. Eva

  Lite roligt är det allt! Förstår att det var pinsamt men har du inget VISA-kort, då hade du ju bara kunnat ändra till Visa och betalat när räkningen kommer.

  JANINA SVARAR: Daniel har VISA, inte jag.

 11. Anonym

  Hej! Liksom den där kvinnan inte dömde dig för att du inte har koll på din ekonomi så tycker jag inte att du ska döma de där ”nybörjarna på gymmet” och se ner på dem. Du är väl helt vanlig motionär = nybörjare också. Vad är det för fel med det? Tänk om du hade skrivit vad kul att folk tar tag i sin träning! Det är ju tråkigt att de trillade i vägen för dig och störde?

  JANINA SVARAR: Det var nu verkligen inte så jag menade! Hur fick du det till att jag ”dömde” dem och såg ner på dem? Det var nog att ta i tycker jag. Jag var själv en vilsen nybörjare för lite över ett år sen och det är inget jag skäms över? Därför tycker jag inte illa om de som börjar nu heller. Det jag menade var att det var ovanligt mycket folk på gymmet igår, alla maskiner var upptagna och varför jag skrev att det var nybörjare som var där var helt enkelt för att det VAR just NYBÖRJARE. Är det ett fult ord eller varför reagerar du som du gör? Jag menade inget illa med det jag skrev i alla fall. Endast ett påstående.

 12. V

  Haha, underbart :D Hundra procent igenkänning på ”nä nu börjar jag sälja droger” och på att inte täckas gå tillbaka då man gått åt fel håll :P

 13. Johanna Koo

  Nej, va härligt!! Otroligt historia! Ja, o det där med konto o pengar har o göra med helgdagar….en hel del transaktioner har dragit sent pga helgdagar så kontot visar något som man inte har…men det fattar jag inte varför du inte kunde betala det där 10 då du hade 13 på kontot…hmmm…konstigt. Men jag säger så här been there, done that and got the t-shirt :D hahaha, many times ;) Trevlig helg <3

  JANINA SVARAR: Jaa det var nog där problemet var :) Skönt att höra att jag inte är ensam ;) Trevlig helg på dig med! <3

 14. Elin

  Vilken räddare i nöden! Önskar jag skulle gjort det någon gång då jag jobbat i kassan tidigare också.. Annars är ett tips att skaffa en bankapp till telefonen, åtminstone på OP:s så syns det oftast vilka reserveringar som finns på kontot, men ibland tar det flera dagar innan den ens syns efter att man betalat ett inköp med kort medan vissa inköp dras direkt av kontot. Så om man är det minsta osäker på om summan räcker till är det säkrast att kolla appen just innan man ska handla. Själv brukar jag ha så lite som möjligt på kortet (och ibland händer det ju ofrivilligt) så det där att betalningarna dras efter flera dagar har ställt till det många gånger tidigare… Eftersom de flesta småinköp i mitt fall är matinköp så brukar jag ibland ta ut matbudgeten i cash även om det känns lite mommovarning på att betala kontant :)

  JANINA SVARAR: Jag borde också börja handla med kontanter! Så gjorde jag alltid förut och det känns ju mycket mer säkert när man VET att det man har i plånboken faktiskt finns där ;)

stats