JANINAS

Tre veckor kvar

37+0 veckor bakom oss har vi nu, bara tre veckor kvar till beräknat. Onsdagen den 15 maj. Kom på nu när jag kollade kalendern att Joline var också beräknad att födas på en onsdag, fast hon kom på torsdagsnatten en vecka senare.

Nu uppskattas bebisen vara färdigutvecklad. Kring 3 kg tung och 49 cm lång. Jag själv gissar att hennes födelsevikt ligger nånstans på 3500 g och längden på 51 cm, om hon föds kring beräknat datum vill säga. Om jag ska gissa när jag föder så gissar jag på ett par (2-3) dagar före BF eller någon dag efter, gissar att det sätter igång på natten och börjar med värkar precis som de två tidigare förlossningarna. Fast vattenavgång skulle va häftigt att prova på!

Idag ska jag packa BB-väskan och fylla i min amningsplan som jag fick igår vid MVC. Mina önskemål inför BB-vistelsen är att få göra allt på eget sätt och att de ger mig och babyn ”space”. Jag vill inte ha någon som blandar sig i när jag ska amma för första gången, vill inte ha någon som hänger över mig och säger vad och hur jag ska göra, vill gärna fixa det på egen hand för jag vill tro att jag kan dethär nu. Är det något som inte fungerar märker jag det själv och då ber jag om hjälp.

Vad häftigt det kommer vara att träffa henne, en helt ny människa som vi skapat! Och första mötet mellan våra tre döttrar, jag kommer nog inte kunna sluta gråta.

EDIT:  Vimsig gravid mamma här hej! Det är ju inte alls på en onsdag som hon är beräknad, utan på en torsdag. Hade av nån orsak fått för mig att det är onsdag idag, hur nu det gick till. Men ni var ju kvicka att påpeka det så nu har vi det alla på klart! Hehe. 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Luvisen

  Åh va glad jag blir! :-) Och bra att också Daniel vet vad som gäller och kan hålla koll på vad som händer, för man vet aldrig vad som råkar hända ”i misstag” när föräldrarna inte ser, eller för att just den barnmorskan som ska klampa navelsträngen eller ge sprutan har ”glömt” att läsa ens önskemål… så det gäller verkligen att upprepa det muntligt och tjata öronen av allihopa som kommer i ens närhet… tyvärr. Men det är bara att komma ihåg att det är ERT barn och att det är NI som bestämmer vad som ska göras med det barnet. Som tur är sånt mycket lättare, och man har större självförtroende, när man föder tredje barnet än när man föder första. :-) När jag födde tredje barnet vägrade jag lämna honom ifrån mig efter förlossningen för tvättning om mätning, men jag hade en äldre, härlig barnmorska som sa att det är helt ok och t.o.m. bättre för honom om han inte tvättas utan får behålla fettet på kroppen. :-) Tror han vägdes och mättes först dagen efter och ingen klagade på det. Man vet ju ändå att alla nyfödingar är kring en halv meter långa och 3-4 kg tunga, så vad är nu det att hänga upp sig på… ;-)

 2. Luvisen

  Jag hoppas du begär sen avnavling också! I Vasa säger de att de har infört sen avnavling som rutin, men det innebär att de bara väntar 2 min innan de klampar och klipper navelsträngen. Allt för fort alltså! Då kan ännu en stor del av babyns blod vara kvar i moderkakan och navelsträngen, och det vill man ju inte beröva sitt barn. Bebisar som fått allt sitt blod är mycket piggare och nöjdare och ammar bättre, har bättre järnförråd och får skydd mot sjukdomar senare i livet p.g.a. alla viktiga stamceller som blodet innehåller(det används ju bl.a. för att hjälpa cancerpatienter). Så nöj dig inte med att vänta ynka 2 min innan klampning, utan kräv att de väntar tills navelsträngen har slutat pulsera helt och blivit vit och slapp. Eller ännu hellre, tills moderkakan har kommit ut. Det är det mest naturliga och allra bästa för barnet. :-) Får bebisen allt sitt blod och det blir en normal förlossning finns det heller ingen anledning att sticka babyn med en k-spruta så fort den tagit sitt första andetag. Allt fler väljer att tacka nej till den också. Som tur är det ju fritt fram att läsa på och välja själv. :-) Lycka till när det är dags!

  JANINA SVARAR: Det har jag nog på min ”önskelista” också, fast det skrev jag in på bilagan som man skickar elektroniskt till förlossningen :) Ingen K-vitamin ska hon få ifall det går som det ska och sen avnavling förstås. Har tjatat sönder öronen på Daniel om detta så han vet att hålla reda på vad de gör ifall jag själv inte är vid mina sinnesfulla bruk där och då ;)

 3. Beatrice

  Måste få säga att du är riktigt fin! Är avundsjuk att du ens har en liten på väg <3 :P

  JANINA SVARAR: Oj tack snälla! :)

 4. martina

  Den 15 maj är en torsdag ;)

  JANINA SVARAR: Nämen det är ju sant! Hur fick jag för mig att det är onsdag idag? Haha nåväl… ;)

 5. klara

  15 maj måste väl ändå vara en torsdag i år?
  Jag var nämligen beräknad till 15 maj förra året, och då var det en onsdag :) Hihi!
  Förhoppningsvis föder du på måndagen kanske, vilket datum det nu blir! Lycka till :)

 6. A

  Hej!

  Du har visst missat där med vad det är för dag den 15maj :) Har själv bf den 16maj vilket är en fredag, annors skulle jag int lagt märke till det! :)

  Lycka till med allt! :)

stats