JANINAS

Tröttheten

Denna vecka har verkligen tröttheten hunnit ikapp mig. Milou har ju hittills sovit riktigt bra på nätterna, bara vaknat 2-3 gånger och ifall Joline vaknat på natten (som hon gör i princip varje natt) har Daniel stigit upp och bytt hennes blöja och värmt på mera mjölk. Men denna vecka har han jobbat natt så han har varit borta mellan klockan 22-08.

I samma veva började Milou vara vaken mycket mer på dagarna. Hon har först en vakenperiod på förmiddagen mellan 10-11:30 ungefär. Sen igen en kortare stund mitt på dagen och så igen mellan klockan 21-23:30 ungefär. Så jag har inte fått somna förrän kring midnatt och då har hon dessutom vaknat varje eller varannan timme hela natten för att äta. Anledningen till att hon vaknat så ofta tror jag är för att hon varit mycket tröttare under natten och somnat mitt i amningen, och har därför inte blivit riktigt mätt. Och till råga på allt så har Joline vaknat minst en gång varje natt och sen stigit upp klockan 06. Kan säga att jag känt mig rätt frustrerad varje gång jag precis somnat och blivit väckt, inte av Milou då för hon vaknar ju av förståeliga skäl men Joline, hon tycker jag nog är så stor så hon borde kunna sova hela natten.

De senaste två nätterna har jag slutat värma på mjölk. Det har förstås blivit en massa skrik men hon har tystnat efter några minuter. Hon behöver ju inte mjölk på natten, hon får en flaska när hon lägger sig på kvällen och det borde räcka. Men det har liksom bara lämnat kvar sen hon var liten och hon var ju så mager länge så därför tyckte vi att det inte gjorde så mycket att hon drack en flaska om natten. Det gjorde mer nytta än skada då tänkte vi och jag hade inget emot att springa upp en gång varje natt. Men nu när hon börjat äta bättre och ökat i vikt så är det ju verkligen inte nödvändigt på något sätt, så nu får det vara nog.

Är man 2,7 år ska man nog kunna sova hela natten tycker jag. Vad Joline tycker är en annan fråga, men jag tror starkt att hon börjar sova hela nätterna bara vi får bort det nattliga mjölkdrickandet. En bebis åt gången räcker.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Maria

  Jag fick tipset att sluta med kvällsflaskan i sängen åxå för att få bort nattdrickandet och det hjälpte. Gav flaskan innan eller tills kvällsmålet och 3 nätter senare var nattätandet borta. Hoppas ni sku få bukt på sömnen snart, tungt att va trött!

  JANINA SVARAR: Det har faktiskt fungerat att bara vägra ge henne mjölk om hon vaknar, vi erbjuder vatten men vill hon inte ha det så får hon bli arg. Hon slutar ropa efter någon minut och somnar om :) Men det är allt mer sällan hon vaknar nu när vi börjat vägra med mjölken, och IFALL hon vaknar så märker man att hon drömt något hemskt eller tror att det är morgon när det är så ljust ute redan kring 5.

 2. Emmelie - Mamma till Ebba och Hugo

  Ett råd som jag fick var att inte göra för drastiska förändringar, att de är vanligt att de större barnen liksom gör sig mindre när de får småsyskon. Att de behöver vara små lite extra när de blivit en sådan stor omställning <3

 3. H

  Det blir väl lätt en vanesak för barnen att vakna på natten om de får en mjölkflaska då, kanske hon slutar vakna när hon inte får nån mjölk :) Vårt barn i samma ålder vaknar ofta på natten för att flytta sig till vår säng, det har också tyvärr blivit en vanesak för denne :/

 4. Fattiga Mamman

  Vår flicka slutade dricka mjölk av flaska, av sig själv när hon var lite på två år.Det kanske hjälpte till när vi talade ofta om hur stor hon är och endast bebisar dricker från flaska.
  Kanske Joline vill inte snart vara ”bebis” när det finns en mindre i familjen.

  JANINA SVARAR: Joline dricker bara när hon ska sova och när hon vaknar på natten, och vi säger faktiskt dagligen att det bara är bebisar som dricker mjölk på natten men det bryr hon sig inte om :P

stats