JANINAS

Två eftersläntare

Jag vill veta vad du anser om abort. Rätt eller fel? motivera gärna! :)

Svar: Om det behövs så är det väldigt bra att man kan göra abort, men det ska heller inte missbrukas. Blir man gravid i misstag en gång, så ska man lära sig av misstaget. Vill man inte ha barnet och därmed gör abort, så ska man se till att inte bli gravid igen ifall man inte vill/kan bli förälder ännu. Om t.ex. kondomen spricker så är det ju verkligen ett misstag, och jag tycker inte personerna i en sån situation ska tvingas bli föräldrar om de inte vill. Samma gäller våldtäkt, blir man gravid då så ska man verkligen inte behöva behålla barnet om man inte vill. Vid såna tillfällen är det väldigt bra att abort finns tycker jag, men man ska som sagt absolut inte använda det som preventivmedel. Man ska se abort som en engångsgrej tycker jag, och verkligen göra sitt bästa för att inte behöva göra abort nångång.
Att vara förälder är ett väldigt krävande arbete, det är något som man är dygnet runt för resten av livet. Det är inte rättvist mot barnet att behålla det ifall man verkligen inte vill. Då ska du inte låta åsikter som ”du får skylla dig själv” , ”som man bäddar får man ligga” hindra dig från att göra rätt val. Barnet kommer i första hand oavsett om det är en nyfödd baby eller en liten ärta i livmodern, om man inte vill ha barnet och därmed gör abort, så är man mer ansvarig än om man behåller det och sen inte vill ta hand om det. Det är där samhället tänker fel, de tycker att man är oansvarig om man gör abort en gång, när det egentligen är tvärtom.

varför har inte nicolina daniels efternamn?

Svar: Vi tyckte inte att Nicolina Gunnar låter lika bra som Nicolina Nylund. Så enkelt är det bara. Vi är ju inte gifta heller så det är inget som säger att hon inte lika gärna kan ha mitt efternamn.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats