JANINAS

Tystnaden är över

Här var det dött! Sex dagar utan blogguppdatering, har ni hunnit bli oroliga att jag lagt ner kanske? Nä, ni förstår nog säkert att bloggen inte prioriteras högt under juletider. Visst?

Tänkte dra en snabb genomgång av vad som hänt de senaste dagarna förutom att vi förberett inför julen.

21 december var vi på Milners välsignelse. Det var så fint! Och härlig stämning bland alla gästerna. Milner var söt och glad som vanligt.

När vi kom hem klädde vi på oss och gick ner till sjön för att åka pulka. Vi njöt av snön alla fyra! Den var efterlängtad.

Vi kom hem och barnen önskade sig pannkaka. Det blev en god sådan.

22 december började vi dagen med att gymma. Först jag och sen Daniel. Sen åkte vi till Oravais och hälsade på hos Daniels föräldrar, Daniels mormor och min farmor.


23 december gjorde jag och Nicolina (läs: jag) inbjudningskort till hennes kalas. Fröken själv var inte till mycket hjälp och låg istället och kollade Avrils musikvideor på Youtube. Sen fortsatte vi med att storstäda hela dagen.

24 december var det julafton och vi firade hemma hos oss här i Brändö. Min mamma, systrar och svågrar kom hit och firade med oss. Jag lagade maten och fick hjälp av mamma och Josefin. Det var så mysigt och skönt att för en gångs skull fira julafton här i Vasa, och inte behöva stressa iväg och vara borta hela dagen. Då var det färdigt städat här tills juldagen då Nicolina har födelsedag.

Vi hade hyrt en jättebra tomte!

Nicolina fick bl.a. skidor i julklapp. Tomten (läs: jag och Daniel) hade varit smart och köpt skidorna redan förra året på mellandagsrea.

Milou brydde sig endast om pappret och presentbandet, såklart.

25 december vaknade vi upp med en sprillans ny 6-åring. Barnen hann vakna före oss men när vi kommit oss upp sjöng vi för födelsedagsbarnet och gav henne presenter. En pruttkudde stod högst upp på önskelistan.

Vädret visade sin bästa sida med sol, snö och 7 minusgrader. Efter frukosten gick vi ut för att ta tillvara på solstrålarna.

På kvällen kom släkten för att fira Nicolina. På söndag ska vi ordna kalas för hennes kompisar, det blir första ”riktiga” barnkalaset som vi ordnar.

Idag har vi firat min syster som fyller år. Det är himla mycket kring jul i vår familj, om min pappa hade levt hade vi firat honom den 22 december, och ifall min systerson Vilmer bodde här i Finland hade vi firat honom samtidigt som Nicolina eftersom de delar födelsedag. Man är rätt trött på sötsaker efter nyåret kan jag säga!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats