JANINAS

Utedag & nedlagd mjölkfabrik


[videofyme id=”522048″ width=”700″ height=”448″ class=”aligncenter”]
Idag har vi varit ute största delen av dagen. Nicolina vaknade redan kring 06 så det blev tidig frukost och lunch, och sen kunde vi gå ut redan kring 12. Då tog vi först en 40 minuters powerwalk och sen till lekparken en timme, sen gick vi hem och hämtade mellanmål och gick ut på bakgården och åt och lekte lite till.

Efter allt det gick vi in och vad vi gjorde då ser ni i filmen här ovan. Inte en så produktiv dag med andra ord, men ändå har vi haft fullt upp från morgon till kväll. Nu kanske ni undrar hur jag kunde vara ute så mycket idag trots allt pollen, då kan jag väl passa på att berätta att jag valt att sluta amma nu.

Lillan har som sagt trappat ner på amningen till tre gånger per dag, ibland har hon bara velat amma en gång på morgonen och en på kvällen, hon biter mig för det mesta och tappar koncentrationen när hon blivit så nyfiken, sen så har vi ju hela den här mjölkfria diet grejen som gått mig på nerverna sen februari (?), och nu då allt pollen som gör att jag inte kan vara ute utan att få ett pollenanfall om jag inte tar medicin. Hon äter morgongröt, lunch, mellanmål, middag och kvällsgröt, så modersmjölken känns inte sådär jättenödvändig längre. Så jaa, det känns som att det är så mycket som gjort att jag vill sluta amma nu, och Joline har börjat tycka om sin mjölkfria ersättning och det känns bra att kunna ge henne en mjölk som är så fri från mjölk som möjligt, utan att jag ska behöva bli pank på äckliga sojaprodukter.

Oj vad det blev långt, men nu vet ni ju!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. hannarunesdotter

  Så fina bilder som vanligt! :)
  Men gud så skönt att du tagit beslutet och kan ta medicin! Jag vet själv hur det är, jag gick 4 år (!) utan medicin mot pollen. (gravid, amma, gravid, amma) Pjuh. Skönt att kunna äta tabletter nu, och förra året med. :)

  Kram på dig!

 2. L

  Låter som ett bra beslut. Vilken allergimedicin tar du? Jag håller på å dör av allt det här pollen och har provat flera mediciner men inte riktigt hittat någon som funkar och jag inte blir dödstrött av…

  JANINA SVARAR: Man ska ju ta medicin redan nån månad före pollensäsongen börjar egentligen, men har man inte gjort det eller om det inte känns som att det hjälpt så är det Antihistaminer som funkar bäst. T.ex. Histec eller Duact. Nu tar jag Duact eftersom det var det enda Daniel hade hemma (det är han som fått utskrivet dessa mediciner på recept eftersom han är väldigt allergisk mot pälsdjur), den verkar snabbt och effektivt. Man får ta 1-3 tabletter om dagen, men det räcker med en för mig, och den brukar jag ta vid lunch så klarar jag av att vara ute flera timmar efteråt nästan helt symptomfri. Det är en så befriande känsla!

 3. E

  Du ska inte bara sluta va? De bästa är ju att amma en gång om dagen en stund sen ge resten av måltiden i form av mat då. Så de blir en successiv avvänjning. Oj nu låter jag nog bitter och lite besserwissig kännde jag men jag menar inte så. Du vet säkert detta redan men jag tänkte att om du inte gör de så säger jag de, för er skull :) Ha de bra med er!

  JANINA SVARAR: En gång, två gånger, det är nog inte så stor skillnad :) Som jag skrev så äter hon alla mål ändå, och får ersättning istället tre gånger om dagen. Många ger ju ersättning redan från födseln, så hon ska nog klara sig med att få ersättning från och med nu :)

stats