JANINAS

Vår Halloween som slutade på akuten

Vi hade en jättemysig kväll igår. Nicolina har tydligen snappat upp all information hon fått från tv och dagis om denna helg så hon ville spöka ut sig och skrämma oss. Då kom hennes skelettpyjamas till användning och med lite av min ögonskugga såg hon ju faktiskt en gnutta läskig ut.

Efter middagen poppade jag popcorn och så bänkade vi oss alla i soffan framför barnfilmen Hotell Transylvanien, och allt var frid och fröjd tills filmen var slut och vi började göra oss i ordning för natten. Då halkade/föll? (ingen såg hur det gick till) Joline mot soffbordet och började vrålskrika. En tand hade farit rakt genom läppen och blodet forsade. Vi sköljde papper i kallt vatten och tryckte mot läppen och efter ungefär 10 minuter slutade det blöda och hon blev lugn. Såret på insidan av läppen svullnade upp och bildade en stor blåsa. Daniel klädde på sig och åkte till akuten med lillan där de limmade såret.

Stackars lilla hjärtat vad hon får stå ut med. Det visade ju sig igår morse att hon nog hade öroninflammation också, så nu måste vi tvinga i henne antibiotika. Joline är nog världens svåraste unge när det gäller medicin. Det spelar ingen roll hur mycket man späder ut det i maten/mjölken, hon känner smaken och vägrar äta. Ger man det på en sked spottar hon ut det. Stoppar man ner sprutan i svalget gurglar hon upp det eller så börjar hon spy.

Jag blir så uppgiven varje gång hon måste äta antibiotika för det gååår verkligen inte! Varför kan de inte bara uppfinna suppar av det också? Jaja. Idag lever och äter hon som normalt i alla fall, säger aj ibland och tar sig för läppen, men annars är allt som vanligt.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sofia

  Samma problem med vårt barn, totalvägrade flytande antibiotika. Fick sen i tablettform. Krossade den och blandade med lite kinuskisås. Då gick det bra ner!

  JANINA SVARAR: Smart! :)

 2. anna

  Fy stackars liten :( våran lille pojk gjorde likadant, ramla i soffbordet och fick ett jack i ögonbrynet så då vart vi också på akuten

 3. Maria

  Hej! Tänkte ge dej ett litet tips angående öroninflammation. Sätt en liten lökbit (mindre än en ärta) in i en ” vadd toppa” och sätt fast det i örat med en liten tejpbit.( helst sjukhustejp så det inte gör ont när man tar bort den) byt ca 2 ggr i dygnet.
  Det här fungerade för min halv års baby när han hade det för någon vecka sedan. Har nu varit på läkarkontroll och läkaren sa att det var helt i skick nu. Fast jag inte gav någon antibiotika. :)
  Öron specialisten säger att det är bara virus när örat är rött, men inflammation när örat är gult inuti, alltså behövs inget antibiotika om inte örat är gult. Lycka till..:)

  JANINA SVARAR: Tack för tipset! Men det var nog inflammation, trumhinnan sprack igår och allt var rann ut under kvällen. Så ifall vi inte fått antibiotika tidigare skulle vi i alla fall fått det nu när den sprack. Men smärtan verkar vara borta nu när den sprack i alla fall, vilket känns skönt! :)

 4. Lina

  Men åh lillan! :( Stackars vilken otur hon har!! Va bra att det slutade blöda ganska fort, läpparna brukar annars vara rätt jobbiga då det är svårt att få slut på blodflödet! Och va läskig Nicolina var, buuuh. :) Kram!

  JANINA SVARAR: Otur har hon minsann! Hon har nog haft mer ”problem” än Nicolina haft, och då är hon bara hälften så gammal.. Jag tror läppen klarade sig så pass bra eftersom såret på utsidan kom strax under, tror det skulle blött mer ifall såret var rakt på läppen, så där hade hon lite tur i alla fall! :) Jag ska hälsa åt Nicolina att du tycker hon såg läskig ut, då blir hon nog glad ;) Kramar

 5. J

  Testat antibiotika i tablettform fast hon är så liten? Jag lär ha totalvägrat flytande medicin precis på samma sätt (och hade ofta öroninflammation), så mamma krävde att få tabletter åt mig redan när jag var runt 2 år, och då var det tydligen aldrig mer problem.

  Däremot lär väl nog mamma ha fått kriga lite med apotekspersonalen i några år, som inte alltid fattade att en sån liten tog tabletter :D

  JANINA SVARAR: Det ska vi testa på nästa gång! Nu fick hon som tur bara en tre dagars kur när jag sa att hon är svår att ge medicin, så hon behöver bara en dos om dagen och idag är sista dagen.. har halverat dosen ändå och på så sätt lyckats få in henne allt i mjölkflaskan, så hon har fått två doser per dag och bara 1 ml åt gången. Får hoppas det biter på inflammationen så hon slipper en till kur!

stats