JANINAS

Vecka 16 ♥

Fostret är nu runt 12 cm långt från huvud till stjärt och väger ca 100 gram. Det är så nu stort att många blivande mammor kan känna de första sparkarna. Fostret har fått bättre muskelkordination och kan nu gripa med händerna samt grimasera med ansiktet. Skelettet är nu så pass utvecklat att det syns på röntgenbilder. Runt vecka 16 är det även möjligt att avgöra fostrets kön med hjälp av ultraljud.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Anonym

    Privat fråga som du givetvis väljer huruvida du vill svara på eller inte: Vad använde ni för preventivmedel när du blev gravid eftersom det inte var planerat, och var ni den här gången medvetna om att det fanns en risk att du kunde bli gravid (okej risk finns det förstås alltid när man ägnar sig åt ”vuxenaktiviteter” oberoende skydd eller inte)?

    Jag blir mest orolig för egen del på hur säkra preventivmedel är och hur stor risk det är att bli gravid trots att man använder preventivmedel enligt anvisningarna. För mig passar det verkligen inte med barn just nu men inte vill jag leva i celibat för det. Åååh det är så svååårt!

stats