JANINAS

Vecka 32 (31+0)

Nu väger bebisen ungefär 1,7 kg och är 42 cm lång från topp till tå. Från vecka 32 har bebisar som föds goda chanser att överleva och frodas. Hjärnan fortsätter att utvecklas och växa. Man vet att barnet vid den här tiden har aktivitet i hjärnan både när det är vaket och när det sover.

Du lägger förmodligen på dig ungefär 450 gram i veckan nu, framför allt därför att bebisen lägger på sig nästan halva sin födelsevikt under de sista sju veckorna av graviditeten.


Någon jämförelsebild från förra grav. blir det inte denna vecka, bilden jag tog då var så dålig och dessutom så är det ungefär samma skillnad som förra veckan. Som min mage ser ut nu, såg den ut ungefär i vecka 36 förra graviditeten. Det betyder inte att magen är ovanligt stor nu, den är helt normal och det är också helt normalt att magen är större och längre ner andra graviditeten. 

Hur som helst så trivs jag riktigt bra med min mage just nu, den är inte FÖR stor men ändå tillräckligt för att jag ska se riktigt gravid ut :) Det är förstås lite jobbigt när jag ska lägga på mig skorna eller klä på Nicolina, men än så länge går det nog.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Anonym

  Vad fin du är Janina :)
  Jag har även en fråga, skulle du köpa en mjuklift begagnat även om den kom från ett hem med djur i? Den kan ju tvättas tänkte jag, så det kanske inte är så farligt då om de har djur?

 2. Janina svarar

  Det finns något som heter tyngdkraft :) Inte är väl din mage lika "stor" när du ligger ner som när du står? Bebisen sjunker ner mot ryggen när man ligger precis som alla organ man har i magen. Inget konstigt alls, konstigt vore det om magen var lika stor när man ligger ner som när man står.

 3. Janina svarar

  Om man får bristningar eller inte beror på generna, det är nämligen ärftligt tyvärr. Min mamma har fött 4 barn och har inte fått några bristningar, så jag varken smörjer eller använder några andra mirakelgrejer och har inte fått några än så länge i alla fall. Det är väldigt svårt att förebygga bristningar eftersom det inte är det yttersta hudlagret som spricker, utan det mellersta. Därför har krämer ingen betydelse. Däremot KAN det hjälpa till att smörja bara p.g.a. att man får igång blodcirkulationen, men det är inget som håller bort dem helt ifall de bestämt sig för att komma.

 4. Fia

  Vilken fin mage! Hur gör man för att inte få ärr? Använder du dig av någon speciell hudkräm eller är det fråga om tur? Tänkte fråga eftersom det kan vara nyttig information i framtiden :)

stats