JANINAS

Vecka 41 (40+0)

Nu ligger barnet bara och väntar och gottar sig. Kanske vill det vila lite innan det måste utsätta sig för den stora utmaningen: förlossningen.

Många kvinnor känner att de struntar i förlossningen nu bara barnet kommer ut någon gång. Men det finns flera fördelar med att vara gravid länge. Din kropp hinner mogna, din livmodertapp blir mjuk och hormonet relaxin hinner mjuka upp dina bäckenfogar ytterligare. Det kan göra att du får en smidigare förlossning. Livmodermunnen blir mjuk och börjar öppna sig. Din kropp blir bättre förberedd på att föda barn. Att föda när kroppen sätter igång av sig själv är alltid bäst så länge du mår bra och det inte finns några komplikationer.

0 dagar kvar till BF. Det är alltså idag som bebis är beräknad att födas (plus eller minus två veckor). Svag molande värk och mycket sammandragningar är det enda jag känner av, så hon stannar nog kvar ett litet tag till. 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. viccan - mamma till jamie

  grattis till viktuppgången! de e jätte jobbigt när vikten inte vill upp när man väntar barn….jag hade när jag gick in i sjunde månaden med min son bara gått upp 4 kilo….men de tog jag igen med att gå upp 8 de sista 2 månaderna ;) huvudsaken är ju att barnet mår bra och växer och utvecklas som det ska sen ska man inte stirra sig blind på vikt tror ja.

  vad kul att det är så nära nu, är inne varje dag och kollar din blogg och följer hur det går. tycker att du är en förebild för unga föräldrar :)
  du bevisar att unga föräldrar kan vara minst lika bra om inte bättre än äldre föräldrar :)
  lycka till med livet som tvåbarnsmamma!

 2. Janina svarar

  Pia: Det har gått riktigt bra! :) Hittills har jag gått upp 12 kg, vilket är dubbelt så mycket som jag gick upp när jag väntade Nicolina, och jag har gått upp 2 kg mer än mitt mål denna gång så jag är riktigt nöjd.

stats