JANINAS

What’s in our bag?

Flera har önskat att jag skriver ett inlägg om vad jag har packat ner i bb-väskan, så det tänkte jag göra nu.

När jag packade väskan utgick jag från att jag kommer stanna där 1-2 dygn. Jag har alltid bett om tidig hemgång eftersom jag inte trivs i sjukhusmiljö. Jag får aldrig sova ut ordentligt eftersom jag delat rum med 1-2 andra mammor, kan inte somna när nån okänd ligger bredvid och pratar med sin bebis eller när deras bebis ligger och knorrar när min äntligen somnat. Så tiden på bb ser jag inte som ”rehab” som vissa gör, den åsikten skulle säkert ändras ifall vi hade tillgång till familjerum och Daniel kunde vara där med oss dygnet runt, men så är det inte vid Vasa Centralsjukhus där jag fött tidigare och kommer föda denna gången också. Ändå vill jag dit för det känns mest som hemma för mig.

Så går allt bra och alla mår bra så räknar jag med att få åka hem efter första dygnet denna gången också. Därför klarar vi oss med en rätt liten väska, behöver vi stanna kvar längre får Daniel komma dit med det som behövs. Vi har bara 3-5 minuters bilresa till sjukhuset så det är lugnt.

Nåja, här kommer listan:

Till mig: 

MVC journalen.
Tandborste, tandkräm, schampoo, balsam, duschgel, deodorant och bodylotion.
Hårborste, hårband, läppomada & bindor. Det finns ju sjukhusets bindor men efter ett dygn brukar jag vilja byta till vanliga eftersom sjukhusets stora bindor brukar börja göra ont att sitta på när man är öm där nere.
Amningsbh och 6 st. amningsinlägg IFALL mjölken rinner till sålänge vi är där. Gör den det så får Daniel hämta dit hela lådan amningsinlägg, men den brukar rinna till först när jag kommit hem så jag orkar inte släpa med hela lådan i onödan.
Morgonrock. Finns att låna från sjukhuset men de är så himla stora så jag tar med min egna.
3 par trosor och ett par av Daniels kalsonger ifall mina egna trosor känns för tighta. Bara för säkerhetsskull så jag inte står där utan. Ogillar sjukhusets nättrosor.
2 par strumpor, 2 linnen, 2 tröjor (en tunn och en lite tjockare) och ett par mjukisbyxor.
En burk fruktpuré och 2 Alpen müslistänger. Bara så att jag har NÅGOT att stoppa i mig ifall graviditetsillamåendet inte släpper direkt och sjukhusmaten inte går ner. I såna fall får Daniel hämta dit nåt som tilltalar.
Tuggummi. Ett litet beroende som jag har.

Tänker använda sjukhusets rosa klänningar trots att jag har med egna kläder. Tar bara med egna för hemgången och ifall jag av nån anledning vill klä på mig egna kläder istället.

Till bebis:

En body.
– Ett par byxor.
– Ett par strumpor.
– Mössa
– Overall.
– Napp.
– En filt.
– Babyskydd.

Kläderna är bara till hemresan. Under tiden vi är på bb får hon skita ner sjukhusets kläder. Hehe.

Till Daniel:

En t-shirt. Ifall han av någon orsak skulle bli smutsig under förlossningen, bebiskladd och annat mysigt ni vet. 

Han kommer som sagt inte få stanna där mer än under besökstimmarna på dagen (som borde vara mellan 9 – 21), så han sover hemma och behöver inte desto mer grejer vid sjukhuset. Vi räknar inte med att vi hinner vara där många timmar innan jag föder så därför behöver han inget före heller. Jag stannar alltid hemma tills värkarna kommer med 2-3 minuters mellanrum så när vi kommer in är det typ bara att lägga sig ner och börja krysta.

Övrigt:

– Plånbok, telefonladdare och systemkamera.

Där hade ni vår bb-väska! Jag tror det var allt, vill inte riva upp hela väskan nu och dubbelkolla men det borde vara allt. Vatten och glas finns i varje förlossningsrum och bb rum så nån vattenflaska behövs inte. Inte heller Thyroxin tänker jag ta med för det finns nog gott om mediciner där så jag tror jag snyltar på deras. Hehehe. Sen finns förstås blöjor och allt sånt som bebisen kan tänkas behöva där också så ingen anledning att släpa med sig för mycket. Amningsdyna finns där också ifall man vill ha.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Madelen

    Jag ser verkligen fram emot att få se er lilla knodd! Jag känner på mig att det blir en pojke, fast jag vet att ultraljudet sa en flicka! :) din blogg är så härligt ärlig tycker jag! Tack för det :) och lycka till med förlossningen!

    JANINA SVARAR: Tack! :)

stats