JANINAS

Why, oh why

Trodde verkligen Nicolina var frisk igår, hon lekte på som vanligt och ville ha allt möjligt i matväg. Men så inatt spydde hon igen. Fjärde natten nu, förstår inte hur hon verkar så frisk på dagarna och allt hålls i magen men så på natten vänds allt upponer. Proppar henne full av probiotika tabletter och drycker, hoppas att det ska hjälpa. Daniel jobbar natt denna vecka så det är bara jag som fått torka spyor, förstås. Känns som att jag blir mer och mer galen för varje dag som går. Att smittan stannar kvar såhär länge känns hopplöst. Förra vintern blev barnen sjuka i två omgångar också, och då höll det i sig en vecka för Joline. När Nicolina var ett år spydde hon två veckor. Känns mer som regel än undantag i vår familj.. suck.

Fick tips på instagram igår om kolloidalt silver. Googlade hela kvällen och sög i mig all information. Hur i helvete har JAG inte upptäckt denna mirakeldryck tidigare? Daniel är lika förvånad som jag, han vet ju vilket bakteriefreak jag är. Dessutom är det ett naturligt medel som man kan ge åt alla. Även gravida och småbarn. Glöm antibiotika!

”Inom 6 minuter dödar kolloidalt silver svampar, virus, bakterier och parasiter. Det har visat sig vara effektfullt mot t ex MRSA och cancer. Men det finns otroligt många fler sjukdomar silver är bra mot, typ alla sjukdomar skulle jag vilja påstå, både utvärtes och invärtes.” – Källa <— här kan ni läsa ett bra inlägg om produkten, där finns även länkar till andra sidor. 

Folk tar det mot förkylning, urinvägsinfektion, inflammationer i kroppen, magsjuka, o.s.v. och det tycks fungerar bättre än något annat.  Igår beställde jag en flaska så nu jävlar är det slut på detta elände. Jag är så TRÖTT på dethär så det går inte ens att beskriva. Känns som att mina barn är sjuka hela tiden.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Lisa

  Så kul att du också hittat kolloidalt silver! :-) I vår familj har vi använt det i flera år redan och det har botat allt möjligt. Vi har inte behövt hämta ut en enda kur antibiotika sedan vi började med KS, trots att vi fått flera utskrivna. Så nog funkar det minsann! :-) Roligt att du också blivit tipsad om grupperna ”Kolloidalt Silver 2,0” och ”Vaccinationers baksida” på fb. Jag tycker de är de bästa grupperna på fb, samt gruppen ”Läka naturligt”. Vi har också tänkt om ang. vaccinationerna och har nu både ovaccinerade och vaccinerade barn. Den mest framträdande skillnaden dem emellan är att de ovaccinerade blir mer sällan sjuka och när de blir sjuka går det mycket fortare om. Precis som att deras immunförsvar kan jobba bättre i.o.m. att det fått vara ifred och inte manipulerats med främmande ämnen och kemikalier och sånt. Hjälper man sen också till genom att låta kroppen läka naturligt när den blivit sjuk, utan läkemedel, tror jag också att det gör mycket. :-)

 2. Sophia

  Du skulle kunna pröva på att byta tandborste efter spysjukan (om du inte redan gjort det förstås). För virus och bakterier fastnar på tandborsten och när man blivit frisk kan man snabbt bli sjuk igen.

  JANINA SVARAR: Done! :)

 3. hanna

  Du har nog fått en del om bakfoten. Det är en ganska stor anklagelse och rent av en konspirationsteori att läkemedelsindustrin skulle förneka efftekter av vissa naturläkemedel för att de själva inte tjänar pengar på det. Det är inte direkt så det fungerar här i världen. Läkemedelsindustrin skulle ju tjäna stora pengar på en sån produkt som du pratar om, om den fungerade. Men nu finns det ju inga vetenskapliga bevis på att det gör det.
  ”Kolloidalt silver har blivit populärt i hälsokostbranschen. Det finns dock inga vetenskapliga belägg för att silver skulle vara ett livsnödvändigt ämne för människor, eller att kolloidalt silver skulle kunna förebygga infektioner ”.

  Vetenskapsvärlden underhåller inte bevis för om mediciner har någon effekt eller ej. Science does’nt work that way.

  Bortkastade pengar är det oftast att lägga pengar som det inte finns några bevis för att det fungerar.

  JANINA SVARAR: Inga vetenskapliga bevis kanske, men bevis finns det. Inga tvivel om saken. Eftersom kolloidalt silver är ett naturligt förekommande ämne så kan läkemedelsbolagen inte jobba med det. De jobbar bara med patenterbara substanser som de kan få ensamrätt på i många år. Då silvret inte är klassat som ett läkemedel så existerar inga stora studier som visar hur bra det fungerar, utan man får förlita sig på vad andra människor har för erfarenheter av ämnet.

 4. Hanna

  Egoinas mamma (http://svorskan.se/) har börjat använda sig till viss del av alternativmedicin och jag vet att jag läst nånting om kol.silver där, så kolla där/kommentera om det är nåt, hon verkar vara en vettig person :P

  JANINA SVARAR: Härligt! Tack för tipset! :)

 5. Caroline

  Om du vill läsa mer om vaccinationer (annat än det läkarna berättar) kan jag tipsa om fb gruppen ”vaccinationers baksida”, har läst massor där när jag började tvivla med vår 2:a å han är fortfarande inte vaccinerad. Vet dock fortfarande inte hur vi kommer göra eller vilka vaccinationer vi kommer ge (han är nu 10 mån).

  JANINA SVARAR: Tack för tipset!

 6. Ida

  Såg din bild och tänkte tipsa dig om detta. Men någon annan hann före! Jag är 20 år och jobbar på dagis jag har varit sjuk KONSTANT i ett år! ätit 3 kurer bara i höst… varit och tagit Blodprov månad efter månad…Fick tipset om Kolloidalt Silver för någon månad sen och VIPS.
  Jag proppar hellre i mig en vätska som man i princip inte kan överdosera för vem har flera hundra flaskor av detta hemma? Än att jag proppar i mig massa tabletter som jag inte vet vad det är och som dessutom tar ner mig totalt och som man kan överdosera. Antibiotika är ju skadligt för kroppen i längden. Så tänk att ha tarmarna förstörda av allt antibiotika vid 50-årsålder.

  Så nej detta är nog det bästa Antibiotikat (enligt mig)
  Krya på er!!!! :)

  JANINA SVARAR: AMEN!! Du tänker precis som jag :) mer silver åt folket!

 7. Erika

  Har också positiva erfarenheter av kolloidalt silver, fick det av min svägerska när jag var gravid och förkyld, hade inget smak- eller luktsinne kvar p.g.a. all snor. Saltvattensprayet som var det enda tillåtna nässprayet på apoteket hjälpte nada.. Använde silvret som nässpray och efter bara ett par användningar var snoren borta och jag kände både smak och lukt igen! :)

  Det jag började fundera var när du skrev i ett av dina svar på kommentarerna här att ”det är som med vaccin, det finns två sidor”, har ni följt vaccinationsprogrammet med era barn? Är nyfiken eftersom jag själv är nybliven mamma och tycker att jag har lite svårt att bestämma mig angående vaccinens vara eller icke vara, är därför intressant att höra andras funderingar och resonemang kring just vaccin.

  Bra info om bl.a. kolloidalt sliver finns också här: http://www.morotsliv.com

  JANINA SVARAR: Jag gick med på ”kolloidalt silver 2.0” på facebook idag, där finns MASSA bra info! Har läst så mycket bra om det nu så jag orkar knappt vänta tills jag får hämta det från posten nästa vecka :)
  Vaccinationsprogrammet har vi följt hittills, jaa. Men efter Joline’s eksemutbrott tre dagar efter en vaccination när hon var spädbarn började jag misstänka att vaccinet kunde ha ett finger med i spelet och började researcha. Är osäker på om jag vill följa det med trean, måste ta reda på hur det är med varje vaccin ifall det är livsviktigt eller bara något som hör till att man ska ta. Jag är väldigt intresserad av alternativ medicin och skulle helst hitta andra alternativ till ALLT egentligen. Hoppas på ett hälsosammare liv för hela familjen nu när vi får börja dricka silvervattnet! :)

 8. k

  Håller med dig angående smittandet från dagis. Vill passa på att tillägga att det också vore bra att ha hem barnen från dagis sålänge någon annan i familjen också har det! Sålänge det finns i ditt hem så smittar det, fast du då själv har haft det för t.ex 2 veckor sen. Dessutom tycker jag det är rent ut sagt vidrigt av föräldrar att tycka att jobbet är så mycket viktigare att man inte låter sitt barn tillfriskna ordentligt innan man kör stenhårt med dagis igen!

  JANINA SVARAR: Tycker jag också. Kanske de föräldrar som gör så inte har barn som blir sjuka så ofta eller som det går över för efter 1-2 dygn. Kanske de skulle tänka annorlunda ifall de fick prova på en 1-2 veckas maginfluensa och sen veta att det det kan med stor sannolikhet bli samma rambula om en månad igen.. fyyfan säger jag bara. Jag har absolut hemma båda barnen om en är sjuk.

 9. S

  Inget illa menat, men jag tycker det är ganska fult att skylla på andra föräldrar för att dina barn är sjuka.. För att citera dina egna ord; ”Ändå är det de som inte orkar vänta/bryr sig och för barnen till dagis när de fortfarande smittar ” Du skulle knappast tycka det vore så roligt om folk skulle offentligt skylla på dig för att dina barn smittar på dagis?
  Visst, sjukdomar cirkulerar på dagis och det är jobbigt när barnen är sjuka, men kom ihåg att de flesta föräldrar faktiskt jobbar 5 dagar/vecka och inte har möjlighet att vara hemma med ett sjukt barn mer än 2-3 dagar!

  JANINA SVARAR: Du kan kanske tänka dig då också vilken irritation som uppstår när man torkar spyor natt efter natt, månad efter månad. Är det konstigt om man blir sur? Är man två föräldrar kan man väl dessutom vara hemma mer än 2-3 dagar? Man kan ju byta av varann. Jag har inte skyllt på någon offentligt bara för att jag skriver att det finns de som inte förstår att ha hemma sina sjuka barn, INGEN är utpekad, det är ren fakta som många fler än jag vet om och irriterar sig på. Ska man inte kunna bli arg och skriva av sig nu heller? De flesta jobbar väl 5 dagar/vecka, och förmodligen är det inte BARA mina barn som blivit smittade, så kanske ALLA skulle kunna ha lika mycket respekt att andra föräldrars jobb är lika viktigt också, tycker jag i alla fall. Ska barnet återgå till dagis då helt utmattad och utan matlust bara för att jobbet är viktigare? När jag låg med Joline på sjukhus en natt stannade Daniel hemma med Nicolina (vem skulle annars gjort det?), inte fick han någon slant för den dagen eftersom de på hans jobb tycker att hon kunde varit med oss på sjukhuset. Liknande situationer har hänt tidigare, är barnet sjukt så ska det få stanna hemma. Handlar det bara om lite mindre lön än förra månaden är det väl inte hela världen? Om vi klarar oss på våra fjuttlöner så gör säkert andra det också. Det går om man vill.

 10. Caroline

  Har också läst en hel del å tänkt beställ hem så jag undrar vannifrån du beställt? :)

  JANINA SVARAR: Gör det! Fitnesstukku.fi beställde jag ifrån :)

 11. Jenny2

  Jag har aldrig hört om kolloidalt silver förut, verkar jätteintressant! Och så är jag så trött på att läkemedelsindustrin och myndigheter ska styra så mycket… Enligt vissa anses ju hela svininfluensan vara startad med flit av läkemedelsindustrin för att man skulle kunna sälja massor med vaccin och göra pengar på det och jag skulle inte vara förvånad om så är fallet… Skriv gärna om hur silvret fungerar för er! :)

  JANINA SVARAR: Det ska jag göra! :)

 12. Anonym

  Gå med i gruppen kolloidat silver 2.0 på Facebook, står jättemycket intressant där!

  JANINA SVARAR: Åh, tack för tipset!

 13. Alexandra

  Jag är så glad att du också hittat KS! Men som med ALLT annat, överdosera inte! :) Krya på er.

  JANINA SVARAR: Jee! :D Nej absolut inte, jag är nog så nojig så jag tar inget jag inte känner mig säker på :)

 14. Mamma till två

  Jag håller med om att du nog skall vara försiktig. Bra information finns tex här: http://www.slv.se/sv/grupp3/Nyheter-och-press/Bilagor-till-nyheter/Angaende-eventuella-risker-med-kolloidalt-silver-i-kosttillskott/.

  Kanske är det inte farligt, men det finns ingen bevisad medicinsk effekt av att dricka kolloidalt silver, även om tillverkarna hävdar motsatsen.

  JANINA SVARAR: Jomen alla de där biverkningarna som myndigheterna försöker hålla fram är ju bara aktuella ifall man överdoserar riktigt ordentligt! Och det gör man ju inte av andra mediciner heller. Tänk vad många (bevisade) biverkningar man kan få av vaccin, och det ska man nog prompt ta enligt livsmedelsverket. Knepigt!

 15. Lisa

  Ta inte det här som något negativt jag vill säga om er familj, men det är sant, jag tycker också ni är ganska ofta sjuka? Det beror säkert på dagiset, där smittar ju allting jättelätt! Men om du säger att du är en ”bakteriefreak” så kan ju göra saken värre. Om inte ni utsätts för lite bakterier eller annat smuts så får man sämre immunförsvar eftersom kroppen inte är alls van med bakterier. De som utsatts för lite bakterier nu som då, så har bättre immunförsvar eftersom deras kroppar är vana att strida mot bakterier. Jag vet förståss inte alls hur ”bakteriefreak” du är och hur du städar och hur mycket ni utsätts för bakterier, men detta var bara ett tips :)

  JANINA SVARAR: Vi har som regel att tvätta händerna när vi kommer hem från t.ex. butiken eller dagis, det är allt. Städar huset typ en gång i veckan och då torkar jag varken handtag eller sånt, det gör jag bara när någon i familjen har just kräksjuka och då torkar jag bara när alla är friska igen så det inte ska ta fart igen. Sen ger jag barnen och mig själv magsyrebakterier en gång om dagen, that’s it. Men det är ju för att STÄRKA immunförsvaret, inget som skulle göra dem mer mottagliga. Och har någon just magsjuka så hälsar vi inte på den personen så länge den smittar. Vad gäller förkylningar och feber så bryr jag mig inte.

  Felet ligger nog på dagis, och de föräldrar som inte orkar ha barnen hemma tills de är friska. 48 h efter senaste spya eller diarré, står klart och tydligt i papper man får från dagis så det borde alla veta. Ändå är det de som inte orkar vänta/bryr sig och för barnen till dagis när de fortfarande smittar och då kan de som haft samma sjukdom fast i början av ”smittoperioden”, få det ännu en gång (och sen kanske det barnet som kom för tidigt till dagis och smittade de andra igen, får de själv till sist en gång till). Höll Joline hemma en vecka för två veckor sen efter att hon ätit en antibiotikakur (som alltid tar död på immunförsvaret), så hon inte skulle få magsjuka igen. Hade henne på dagis igen förra veckan, frågade på måndag ifall magsjukan börjat lugna ner sig ännu och fick som svar att det vet av ett barn där som har rinnande diarré ännu och haft det en tid men föräldrarna förstod inte att ha barnet hemma. Sen på helgen spydde Joline. Så det är nog inte svårt att lista ut var smittan kommer ifrån. Har man slutat spy men fortfarande har diarré så smittar man. Och Joline som nyligen ätit antibiotika hade förmodligen dåligt immunförsvar ännu.

  Min mamma jobbar som dagmamma och jag minns när jag gick i högstadiet varvade magsjukan alla barnen FYRA varv under våren. Det var hemskt.

 16. JohannaK

  Lönar sig att kolla lite info om kolloidalt silver…tex Svenska Livsmedelsverket har bra och saklig info om man söker där. Men så klart bestämmer alla själva, vad man vill använda :) Ha det gott! Hoppas ni kryar på er snarast <3

  JANINA SVARAR: Har kollat info, både där och många, många andra ställen. Svenska livsmedelsverket styrs också av myndigheterna, samma sak gäller där – pengar! Kolla här –> http://www.anekdoter.se/ så hittar du hundratals berättelser skrivna av folk (även läkare) som använder silvret till allt möjligt, och det fungerar. Det är inte farligt.

  Men ang. detta så är det väl samma som med vaccin, det finns två sidor :)

 17. Läsare

  Jag har just hittat produkten och gurglat lite med den. Men den är ju förbjuden att använda som kosttillskott här och får endast användas som vattenrenare. Jag tror att det är en bra produkt men jag skulle ändå vara lite försiktig att använda på riktigt små barn o när du är gravid. Självklart ska du bestämma det där själv men tänk efter en extra gång och börja försiktigt. Nackdelen jag genast märkte var att man blev så grymt torr i halsen så man fick hosta av det. Finnar föravann när man torkade bort dem med ett papper indränkt i silver.

  JANINA SVARAR: ”Effektiviteten av kolloidalt silver är ett enormt hot mot läkemedelsindustrin. Det konventionella medicinska systemet hittar på löjliga skräckhistorier om kolloidalt silver som inte är sanningsenliga. Och de människor som attackerar kolloidalt silver är precis samma människor som öppet rekommenderar att du ska injicerar dig själv med kvicksilver, aluminium och natriumglutamat, något som läkemedelsföretagen erkänner finns i vaccin. Kolloidalt silver kan inte patenteras, vilket gör det till det allra sista läkemedelsföretagen vill att folk ska lära sig om. Den medicinska industrin i USA har medgett att receptbelagda läkemedel dödar cirka 100.000 amerikaner varje år. Däremot har det aldrig funnits en enda död någonsin kopplad till kolloidalt silver.”

  Just därför har myndidheterna förbjudit det som kosttillskott. För att det håller folk friska = inga patienter = inga pengar. Det hör ju till alternativ medicin, så endera är man skeptisk eller så tror man det fungerar. Jag tror stenhårt!

 18. k

  Mina barn har samma problem vid magsjuka. Det tar liksom aldrig slut! Förra vintern fick vi rådet att inte ge något att äta 2-3h innan läggdags. Minns inte längre varför men det funkade iaf. Hoppas ni slipper eländet nu och inte behöver ha det fler ggr i år iaf. Uppdatera oss i något skede om ”silvret” så får vi höra om det levde upp till förväntningarna!

stats