JANINAS

You only miss the sun when it starts to snow

Innan det var bestämt att jag skulle flytta kände jag mig kvävd. Jag kände att jag behövde en förändring. Gnistan mellan mig och Daniel hade varit borta ett tag, och det blev inte bättre av att jag blev deprimerad. Jag visste att ifall vi skulle kunna fortsätta va lika lyckliga som förut, om vi skulle kunna gå framåt behövde vi ta en paus. Jag behövde känna något nytt. Kasta om livet och testa på andra rutiner. Jag ville att Daniel skulle få en annan syn på livet, inte ta det jag gjorde hemma för givet. Jag ville inte heller ta det Daniel gör för givet. Jag ville bevisa för mig själv att jag inte är beroende av någon annan, att jag kan klara av vardagen på egen hand.

När man är ensam är man mycket klarare i huvudet. Man tänker på saker som man vanligtvis inte tänkt på, och man (i alla fall i mitt fall) läker mycket effektivare.

Jag hade inte ens hunnit flytta före det började vända. När det var bestämt att jag skulle flytta, jag hade hittat en lägenhet och flyttdatumet var bestämt, då började det märkas hur stark vår kärlek är. Vi ville spendera all ledig tid tillsammans och verkligen uppskattade varandra mycket mer än vi gjort den senaste tiden.

De första dagarna efter flytten var jobbiga, men vi visste båda två att flytten var nödvändig. Hur fel det än kändes så var det rätt. Efter sex år var det dags att byta kapitel, prova något nytt. Det var en utmärkt tid att stanna upp och känna efter. Vi valde att avbryta förlovningen för att riktigt på riktigt stå på egna ben och känna oss självständiga. Något som vi nu i efterhand ångrar båda två. Men ändå känns det på något sätt som rätt val.

Det känns som en evighet sen jag flyttade, trots att det bara gått lite mer än en månad. Vi är tightare än vi nånsin varit känns det som, vi känner oss oskiljaktiga. Man kanske kan tycka att pausen gått lite väl snabbt, men vem sätter gräns på hur länge det borde ta innan gnistan finner sin väg tillbaka? För det var ju trots allt det som var grejen med allt det här, att vi skulle finna gnistan igen. Kärleken har ju alltid funnits där.

Jag har alltid varit min egna psykolog, jag känner efter väldigt noga, ibland för noga. Jag finner lösningar och ser till att det jag vill få sagt blir sagt, och att det som måste göras blir gjort. Nu mår jag bra. Daniel mår bra. Vi är oförskämt lyckliga faktiskt.

Att ha varit tillsammans i nästan sex år, förlovade i nästan fem, och att sen ta en paus och efteråt fortsätta som ”ett vanligt par” känns inte som vi. Vi har ju aldrig gjort slut, därför känns det konstigt att vi skulle börja om från början. Vi förlovade oss för att vi ville gifta oss en dag, tills den dagen kommer vill vi förbli förlovade. Det är inte viktigt för alla, men för oss är det en självklarhet. Därför har vi valt att sätta på oss ringarna igen, men denna gång vänder vi blad. Vi har varit förlovade så länge redan, vi är stora nu. Vi vet vad vi vill. Därför är bröllopet inte bara en dröm längre, utan en plan. Vi tänker oss att på vår 10-årsdag, då smäller det.

Alla får tvivla, alla får stanna upp och ta en paus. Det är hur man väljer att fortsätta sin väg som är avgörande för hur framtiden blir.  

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Johanna

  jag blir helt till mig när jag kollar och läser din blogg, helt fantastiskt!!! Ni har verkligen lyckats och jag har inga tvivel på att det kommer fortsätta gå lika bra för er. /Johanna

 2. Hanna

  Som Carrie sa i Sex and the City, ”varför har vi rätten att skriva våra egna löften- men inte våra egna regler”.
  Kram till dig!

 3. klara

  Så kul att allt verkar kännas bättre och att ni har hittat tillbaka till varandra! Lycka till :)
  Är imponerad över att du vågar erkänna att du mått dåligt. Så många som gör det, och tycker att det är skamligt. Ärlighet mot sig själv och andra är nog det enda som kan göra saker och ting bättre!
  Du är en förebild för många :) (inte minst mig själv!)

 4. Mathilda

  Blir rörd av det du skriver!
  Kärleken kanske behöver en paus i bland, för man ska läka själv och hitta tillbaka till varandra istället för att stänga ute den personen som funnits där i vått och torrt bara för man har en svacka i livet just då. Ta hand om varandra och pussa på era fina barn, de kan skratta sig lyckliga när de har föräldrar som er, som kan pausa och tänka efter. De mår betydligt bättre av att ni mår bra och är tokkära!
  Kram!

 5. Lena

  Låter som en fin och bra saga….blir glad av att läsa att du mår så mycket bättre och att alla mår bra och det verkligen har blivit något bra av det hela. Lycka till!

 6. Sandra

  Hej!
  Dina bilder är fantastiska, det skulle vara väldigt kul om du ville visa hur du redigerar dom så bra och så ljust som du brukar göra på bilder på nicolina och joline!
  Beundrar verkligen dig, du är en cool morsa!!
  Kram

 7. Amanda

  Ooh va rolit och höra :) hur blir det då skall ni med töserna flytta tillbaka eller hur tänker ni göra? :) ha det så bra!kram.

 8. Maria

  Smarta tankar:). Man skall inte göra saker bara för att man brukar göra så utan var och en måste stanna upp och känna efter själva. Det är ett tecken på mognad att man kan det och att man vågar stå för det. Grattis till er från en läsare som inte brukar kommentera.

 9. Bunny

  Så vackert skrivet!<3 Och låter super att pausen gjort bra för er. Såklart det alltid är jobbigt att göra sånhäna beslut, men nu mera än någonsin kan du ju i alla fall vara säker på att beslutet var det rätta :) Härligt att höra att allt är bra!

 10. Magnolia

  Ibland behöver man lite förändringar för att få skingrat tankarna och rett ut känslorna. Jag är jätteglad för din och Daniels skull… Ta hand om er och kärleken!

 11. Veronica

  Så himla vackert, det ni har känns som äkta kärlek. Underbart att se att ni sköter allt så moget. Härligt att ni hittade gnistan så snabbt! All lycka till er båda och er lilla familj <3

 12. Hannah - Mamma till Maxemilian

  Gud vad fint skrivet! Jag tror med att det är bra och göra så när man känner att det har svalnat lite, då får man förhoppningsvis tillbaka den gnistan.

  Är glad för er skull att den kom tillbaka och att ni är kära som på nytt! Detta är ett något som jag kommer ta med mig, fall det skulle hända mig och min kärlek!

  Tack för att du delade med dig!

  Massa kramar

stats