JANINAS

1 år & 4 månader


Idag blev Jollan 16 månader! Kan inte förstå vart tiden försvunnit. Alldeles nyss var hon en liten knodd som vi bara gick och bar på, som låg och snuttade på bröstet på natten och bara ville vara så nära mamma som möjligt hela tiden.

Fortfarande är hon en liten knodd som hänger i mammas byxben dagarna i ända, men samtidigt är hon självständig och kan så himla mycket! Hon äter alla måltider själv ( nästan i alla fall. Vi får hjälpa till ifall maten inte är så värst tilltalande) och hanterar skeden suveränt. Klottar ibland inget alls. Efter höstens långa matstrejk och den envisa maginfluensan nu i februari har vi inte fått henne att äta vår mat ännu. Hon har förut varit riktigt kinkig med maten och allt hon godkänt hittills har varit burkmat. Nu har hon dock blivit som en helt annan unge och kommer springande när vi ropar att hon ska få mat. Så nu ska jag försöka vänja henne vid min mat istället. På hennes topp tio lista finner man följande: Havregrynsgröt, Alpro Soya yoghurt, mandariner, tortillabröd, nudlar, mango, God Morgon apelsinjuice, gurka, majskrokar och potatismos med lax (på burk).

Hon säger mamma, pappa, hej, hejåå, pampa (lampa), tää (där) och en massa egna ord. T.ex. tycker hon om att gå runt och ropa haggoo (hagga på dialekt), men fråga INTE vad hon menar! Både roligt och hemskt låter det i alla fall. Haha!

Hon är en riktig liten filur som gillar att springa och gömma sig när hon ska bli påklädd eller byta blöja. Hon är kärleksfull och gosig och skulle nog helst vilja sova under täcket med mamma ännu, även om hon gärna också vill visa att hon är stor tjej och klarar sig själv. Hon tycker om att retas med Nicolina men vill nog mest bara få va med i alla lekar. Speciellt de lekar som går ut på att hoppa i soffan eller bygga kojor. Lego tycker hon också om men får inte riktigt till det ännu.

Det är vår Joline det. Hon har ändrats så mycket sen ettårsdagen så jag kände att jag ville göra en update. Helt klart bästa Jollan i världen!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats