JANINAS

10 superkrafter gravida får

Även denna lista hittade jag på alltombarn.se :)

Kroppsdelsmutation – förmågan att förändra utseendet
Något de flesta av oss älskar med graviditeten – större och finare tuttar. Var kommer de ifrån? Vem bryr sig? Känns som att man bara får gilla läget med Pamela Anderson-hyllan.

Inneboende kraft – att naturligt besitta kunskaper och förmågor som vanligtvis måste läras in
Din mormor gjorde det. Och din mamma gjorde det. Och nu är det din tur att vara gravid. Och helt plötsligt vet du precis vad du ska göra. Vissa kallar det moderlig intuition, men det om någonting är en riktig superkraft.

Stark pipa – förmågan att kunna framkalla ljud med hög decibel som människor vanligtvis inte kan
Förlossningsskrik liknar inte skräckfilms- eller jag-tappade-något-tungt-på-foten-skrik. Dessa avgrundsvrål kan flytta berg.

Övernaturlig förmåga – kommunikation med spöken eller väsen i andevärlden
Kanske snick-snackar du inte med ett spöke, men den lilla människan som växer inuti dig känns ibland som en utomjording som bosatt sig i din kropp. Och allt sparkande och sprattlande som hon eller han gör måste ju betyda någonting, bebisen sänder ut ett hemligt meddelande till dig.

Djurlikt beteende – att efterlikna djurens sätt att leva
Mammaalligatorer bär sina barn i munnen för att skydda dem från rovdjur och havsuttrar sveper in sina barn i sjögräs så att de inte flyter iväg. Som mamma kommer du att göra allt det – och mer (mycket läskigare saker, som att anmäla dig frivillig att hjälpa till vid skolutflykter och liknande). Du har redan innan förlossningen börjat efterlikna exempelvis björnar och andra övervintrande djur, som hamstrar och boar inför den stora dagen.

Kloning – förmågan att föröka sig
Chanserna att hon/han ska få ditt hår, dina ögon eller din förkärlek för rosa. Och när hon/han börjar utveckla den där sarkastiska formen av humor – bli inte arg på henne/honom, det kommer från dig.

Klärvoajans – förmåga att veta exakt vad som kommer att hända, genom drömmar eller inneboende kunskap
Alla säger att det blir en pojke. Men du vet att det är en flicka – och troligtvis har du rätt.

Förmåga att få hjälp med det ena och det andra
Använd graviditeten till din fördel genom att låta din partner bära tvättkorgen, diska och så vidare. Du bär ju faktiskt på ett barn, du kan ju inte göra allt.

Högkonsumtion – förmåga att kunna svulla utan dåligt samvete
Plötsligt kan du äta tre portioner glass och en hel calzone. Och när du är klar – vara redo för efterrätt.

Biologisk manipulation – makt över de biologiska aspekterna hos en annan varelse
Som gravid kvinna har du biologisk kontroll över en väldigt viktig varelse – nämligen den du bär i magen. Ät nyttigt och lyssna på bra musik och det kommer att påverka ditt barn.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. H

    Jag skrek i slutändan, när läkaren bokstavligen hoppade på magen. Barnmorskan sa åt mig hela tiden att jag inte fick skrika eftersom det tog massor med energi..

  2. freja

    "Förlossningsskrik liknar inte skräckfilms- eller jag-tappade-något-tungt-på-foten-skrik. Dessa avgrundsvrål kan flytta berg.." .. haha jag skrev iof inget under min förlossning?

stats