JANINAS

En bra åldersskillnad

Många har undrat vad jag anser om åldersskillnaden som vi har mellan våra barn, det är ju rätt lika mellan alla tre. Mellan Nicolina och Joline är det 2 år och 10 månader, och mellan Joline och Milou är det 2 år och 6 månader. Jag tycker det är en bra åldersskillnad även om det kan bli lite gnälligt när de kommer upp i Nicolina och Jolines ålder. J har börjat bli lite mer självständig och vill bestämma mer när de leker, och N som är van att vara äldst och få vara ledaren har ofta svårt att acceptera det och dela med sig av den rollen.

Men när de inte slåss och skriker så är det riktigt bra. Då ser man kärleken mellan dem, hur Nicolina tar ansvar för Joline och hur mycket hon uppskattar att ha en lillasyster som hon kan leka med. Joline ser upp till Nicolina och finner trygghet i henne. När man ser på Joline och Milou är det som att man rest bak i tiden 2,5 år. Joline vill så gärna leka och ta hand om sin lilla lillasyster. Nåde den som gör henne illa.

Mellan mig och min yngsta storasyster är det 2,5 år och när jag ser N och J ser allt så väldigt bekant ut. Jag hoppas de får ett lika starkt och fint band som jag har med min syster, men det tvivlar jag inte på att de kommer få. Det ska bli intressant att se hurdant band Nicolina och Milou får.[videofyme id=”8776214″ width=”700″ height=”400″ class=”aligncenter”]

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats