JANINAS

-15

Jag fick en smärre chock imorse när Daniel kom hem och sa att det var 20 minusgrader i Oravais (som ligger 52 km härifrån). Jag gick till köket och konstaterade att det var 5 grader varmare här, men det är väl ändå den kallaste temperaturen vi haft denna vinter.

Ut gick vi i alla fall efter maten, det var ju så vackert väder! Ganska lustigt egentligen, på sommaren är det vackrast när det är varmt, och på vintern är det vackrast när det är kallt.

Joline låg inbäddad i vagnen med en filt för öppningen. Jag provade ta av mig handsken och lägga in handen innanför vagnen och sen ta ut den igen, helt klart mycket varmare inne i vagnen var det. Så hon var varm och go när vi kom in, Nicolina likaså. Jag la fingervantar innanför handskarna så även om det var väldigt trångt så var hon i alla fall inte kall. Vi har beställt nya (förhoppningsvis varmare) handskar åt henne men tills dess får hon ha det lite trångt. Skorna däremot är suveräna! Det behövs bara tunna strumpor innanför fastän det är så kallt som det var idag, hon hålls varm och torr i alla väder. Hon har Viking skor, ifall nån undrar. Samma modell som hon hade förra vintern.  

Hur började jag prata om kläder? Nåja, ut var vi, och skönt var det. När vi kom in lagade jag chokladbollar igen, och de blev om möjligt ännu godare denna gång.

Tack förresten för alla tips om varma handskar! Att ha fingervantar innanför har vi nog provat, men de som hon har nu har inte så mycket extra rum så det blir väldigt trångt. Vi har sökt efter rediga läderhandskar med ull inuti, såna hade både jag och Daniel när vi var små men vi har inte hittat några i hennes storlek. Så igår beställde jag ett par från Molo som sägs ska vara varma. Så de väntar vi med spänning på nu.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Hanna - 19 år och förlovad

    Åh Janina, du har helt underbart vackra barn! :) Jag kommenterar så sällan, men idag fick jag ett infall. Jag är en av många som uppskattar din blogg fantastiskt mycket! :) Så otroligt skoj att läsa om ert liv, som för övrigt känns helt otroligt mysigt! Man kan inte mycket annat än drömma sig bort. Haha. Så, det jag ville säga är att du verkar vara en fantastisk människa och mamma, och ditt liv är helt otroligt! :) Det är såå skoj att läsa om. Och jag hoppas du vet att det uppskattas när du skriver och berättar. :)

    Lycka till med er fina lilla familj. :)
    Kram och hejs!

  2. Frida

    Det ser så extremt underbart ut! och jag måste säga att Nicolina är väldigt söt även om hon är påpackad så bara näsan sticker ut! Det är alltid lika kul att gå in och läsa din blogg och vad ni gör på dagarna. Drömmer mig bort och önskar att mitt liv var desamma men pojkvännen är inte riktigt på samma sida som jag så de lär nog dröja några år till för min del! Fortsätt skriva så ska jag fortsätta läsa! :)

stats