JANINAS

4-årskontroll

Imorse var jag med barnen till BVC för Nicolinas 4-årskontroll och Joline’s ena spruta som hon inte fick när hon var på 1-årskontrollen. Joline får vänta ytterligare med sin spruta efter den kraftiga magsjukan som hon hade för två veckor sen. Hon har gått ner så mycket i vikt och har just fått tillbaks matlusten så det är lika bra att vänta med sprutan så den inte ställer till mer problem för lillan. I november vägde hon 8,9 kg och nu fyra månader senare väger hon 8,4 kg.

Hon har visserligen ärvt min kroppsbyggnad och ämnesomsättning (helt klart) så det har nog mycket att göra med viktnedgången också, jag har själv alltid varit väldigt smal och går lätt ner i vikt när jag är sjuk. Har jättesvårt att gå upp i vikt. Nicolina har kraftigare kroppsbyggnad och går inte så hastigt ner i vikt fastän hon blir sjuk, så nu när lillan magrat så grymt så blir vi förstås oroliga. Nu har hon börjat äta bättre i alla fall så det går väl åt rätt håll ska vi hoppas! Ska kolla hennes vikt om någon vecka igen. Hon har inga ”bilringar” kvar på varken armar eller lår, och vid ljumskarna har hon lös överloppshud. Har aldrig sett något liknande på ett barn förut! Huvva.

Nicolinas kontroll gick bra. Hon hanterar allt sånt som en fyraåring ”borde” kunna. Enda minuset var synen på vänstra ögat, det verkar som att hon ser sämre med det ögat så det ska vi kolla upp hos en ögonläkare när vi flyttat. Det KAN vara så att hon inte riktigt orkade koncentrera sig idag, men för säkerhetsskull ska vi kolla upp det. Annars så blev hälsovårdaren förundrad över hur glad och framåt Nicolina är. Det blir faktiskt de flesta som träffar henne, hon har alltid varit väldigt självständig och social och det bara lyser av positiv energi runt ungen! Haha. Mammas Ciina ♥

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats