JANINAS

4 månader

Hurra, hurra! Vår lilla gumma är redan 4 månader, lär sig nya saker hela tiden och förgyller våra dagar med sin glada personlighet. 

Igår kväll vände hon från mage till rygg för första gången, en kort stund efter det sträckte hon sig efter en leksak för första gången. Kände hon månne på sig att det började bli bråttom? ;) Hon kan nääästan vända från rygg till mage, hon kommer över på mage med nedre delen av kroppen, men övre delen lämnar på sidan eftersom hon inte riktigt vet hur hon ska göra med armen för att få den till sidan. Detta tycker hon förstås är väldigt frustrerande så då blir hon förbannad.

Hon tycks älska att höra sin egen röst så hon pratar (skriker) mest hela tiden. Hon är väldigt fascinerad över allt Nicolina gör, och följer henne med blicken vart hon än går. Hon sover mellan 22-09 ungefär, äter 2-5 gånger per natt. Hon tar omkring 3 powernaps under dagen, hur många timmar hon sover på dagen varierar, men oftast är der max 2 timmar som gäller, så hon är vaken största delen av tiden!

Än så länge heltidsammar hon. För en vecka sen ungefär märkte jag att hon började vakna mycket oftare på natten och var hungrigare på dagen också, det märktes tydligt att hon ville börja få mer mjölk än vad hon fått hittills, så jag satt och ammade hela tiden kändes det som, trots att det i början knappt kom mer mjölk än vanligt. Brösten vande sig ganska snabbt och började producera mer mjölk, så nu får hon så mycket hon behöver igen.  Så småningom ska vi prova ge henne potatis, väntar tills nån dag då Daniel är hemma för han vill så gärna se hennes reaktion. Jag har tänkt göra all barnmat själv denna gång, nu när vi har en mixer (det hade vi inte när Nicolina var bebis). 

Det var väl allt jag hade att säga om henne i dagsläget, det händer nya småsaker hela tiden och jag försöker verkligen njuta så mycket jag kan av bebistiden ♥ 
Imorgon ska vi till BVC på kontroll så då uppdaterar jag om hennes vikt och längd. 

Här är en film på henne som jag filmade imorse, här hör ni hur hon låter hela dagarna och hon visar även att hon kan sträcka sig efter en leksak :)

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Anonym

    Åh så söt hon är :-) , och så duktig!!
    Jag tycker din blogg är väldigt intressant, och den gör den ännu roligare eftersom våra barn (er Joline) och min son är födda på samma dag!

    Tack för en härlig blogg :-) Kram! /Johanna

stats