JANINAS

Ang. min medicin

Just nu sitter jag bara och väntar på att Daniel ska sluta skolan.
Vi ska åka till loppiset med en IKEA kass fylld med kläder, om jag inte käkat stark medicin så skulle jag kunna köra själv. 

På tal om medicinen, jag gillar den inte alls. Det var tydligen inte antibiotika, utan något som människor med reumatism använder.
Läkaren (som för övrigt inte tycktes veta alls vad han pratade om, han frågade MIG vad jag tyckte vi skulle göra..? det var samma läkare som vi var till med Nicolina i vintras, och då visste han heller inte vad han skulle göra utan började ringa runt och fråga vad de andra tyckte han skulle göra..) gav order att jag skulle ta 3 tabletter om dagen av denna medicin. När jag hämtat den från apoteket och läser bipacksedeln, så läser jag att för vuxna med reumatiska sjukdomar så är max dosen per dag, 150 g, vilket är precis lika mycket som han tycker jag borde ta!
Det står också att man ska sträva efter så låg dos och så kort behandlingstid som möjligt för att undvika bieffekter. Är det någon annan än jag som tycker att läkaren verkade skita blanka fan i detta påstående?

Bieffekterna är följande:

Smärtor i magen, illamående, kräkningar, diarré, minskad aptit, rubbning i matsmältningen, yrsel, huvudvärk, förhöjda levervärden, m.fl. 
Några rader ner står det dessutom att magblödningar kan uppträda när som helst under behandlingen, med eller utan förvarningssymtom.

WHUAT!? e han seriös?! och menar han verkligen att JAG behöver samma max dos som vuxna med reumatism tar, när jag (KANSKE) har en fjuttig inflammation i korsryggen?

Nåja, hursomhelst har jag inte kunnat ta mer än 1 piller (50 mg) per dag, utan att bli riktigt illamående och mista aptiten helt och hållet. Jag ringde till apoteket igår och frågade om det är okej att bara ta 1 piller per dag, för jag kan inte bli helt sängliggandes eftersom jag har en dotter att ta hand om.
De sa att det går bra att bara ta 1 piller istället, och ifall det inte blivit bättre om 10 dagar får jag prova en annan medicin.

Så jag fortsätter att köra mitt eget race och tar bara 50 mg per dag. Jag tänker inte ta någon medicin som gör mig 100 gånger sämre än vad jag är utan medicin.
Läkare ”på HVC nivå” har ju haft fel förut, eller hur? Med lite närmare eftertanke, så har jag aldrig fått ett vettigt svar eller rätt diagnos vid första besöket när jag varit till en Hälsovårdscentral.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Janina svarar

  He e nog bäst att följ egen magkänsla och sök fakta på egenhand om sina problem och medicinen de ger ut, annars kan he nog gå helt åt fel håll!

 2. Mimosa

  Tycker läkaren e lika dåli jär i vasa som i jeppis. Jag fick ju recept på anti-depressiv medicin i slute av graviditeten pga. enorm klåda på magen. Men sen sto e allstans att medicinen int rekommenderas till gravida å int använd jag e nå sist å slutligen heller.

 3. cherie

  Då ja va ti nån läkare i vasa då ja hadd nå inflamation så fråga han mej va ja tycker vi ska gör, å sen börja han fråg va ja går i för skola å va ja ska bli när ja blir stor? Å int fick ja nå medicin heller så ja sökt no opp en ny läkare jag. Men om di e utbilda ti sånde tycker jag nog att di ska vet va di ska gör! :s

 4. S

  Va hejtt ande medicinin tå?
  Fick na jag tå ja va i årvas ti en läkar som va na Voltaren tablettar, itt sama sak som he man smörjar på ryggin utan e va nou na annat men ja vart så dåli å fick så sjuk maga så e vart jo bara värr i ryggin åv e så e va nou bara ti slut å jet burana å he lindra no naliti.

 5. Janina svarar

  Anonym: Haha, do har så rätt!

  Tanja: Det är en antiinflammatorisk medicin, som ofta används av patienter med reumatism, men jag vet inte om det är en medicin som är inriktad på reumatism. Hursomhelst så känns det inte som att denna medicin är helt rätt för det problem jag har i ryggen, ingen i min släkt har reumatism så jag tror inte jag har det heller. Jag tar den nu i 10 dagar i alla fall, det är ju inte så länge, så får jag se sen om det blivit bättre, annars kontaktar jag nog Mehiläinen.

 6. Tanja

  blev så förvånad då ja läste detta inlägg så måste bara komentera, läkarn kan ha både rätt och helt fel, men man tycker om han ger dig reumatism medicin så skall han vara 100 % säker på denna sak och skulle då ha gjort ett reumatism blodprov, man kan ha reumatism i korsryggen och ha svårt att komma upp ur sängen och ha svårt att röra sig men du skall då ta ett blodprov som skall bevisa detta, annars kan det också bara vara en nerv i kläm eller liknande.
  varför jag vet så mycke om detta är att jag själv har tagit reumatismprov och väntar på svar, har denna sjukdom i släktet men dessa mediciner tror ja nog man inte skall äta som verkmedicin, tycker nog att du skall ringa till mehiläinen och säga att du fått ut dessa mediciner utan att tagit reumaprov. sådana där läkare skulle inte få finnas som inte kan sin sak, man kan bli sjukare än vad man var från början.

 7. Anonym

  Vissa hvc-läkarar får man nåo fondär om di har all hästar i hagan, som t.ex Schewitz i årvas! Deils för att man int föstar ett skit va an segär, deils för att an int kan ett skit!

 8. Janina svarar

  Ja ha nog vari ti Mehiläinen två gånger förr när ja haft nå problem, å he e definitivt värt e! Men nu har ja int riktit råd, så ja provar dehär nu å sir om he ha blivi nå bättre om 10 dagar :) om int annat så tror ja nog ja far dit sen.

 9. A

  nä men hödu, bok tid till mehiläinen! he blir vell att kost runt hundra lappen men he no värt he. då får du garanterat ett vettigt svar och rätt medicin! nu gör du som ja säger! haha :D

stats