JANINAS

Året som gått – 2011

Det har varit ett bra år, jag kan inte säga annat. Trots en hemsk början p.g.a. graviditetsillamående så har jag aldrig känt mig så lycklig som jag gjorde i år.


Vår lilla Nicolina har växt otroligt mycket, i början av året förstod man knappt vad hon sa, och nu väller det ur henne allt möjligt. Hon förklarar och ger komplimanger, ber om förlåtelse och säger ifrån.

Alla hjärtans dag fick vi ett plus på stickan. En lillasyster var påväg! Fast de visste vi ju inte då. Då var hon bara en liten ärta, som vi kallade henne. Tänk att det var Joline hela tiden, vår lilla lilla Joline.

Magen växte och OJ vilken lycka. Nicolina följde med på nästan alla rådgivningsbesök, hon förstod att det var en bebis i min mage redan tidigt i graviditeten, och hon längtade nog lika mycket som oss på att få träffa bebisen.


Vi hann flytta två gånger. I augusti flyttade vi till en trea mitt i stan som felade lite här och där. Riktigt lurade kände vi oss, så vi tog vårt pick och pack och flyttade 1 oktober till en fyra i Brändö. Höggravida jag rev tapeter, spacklade och målade i Nicolinas rum, med Daniels hjälp förstås. Här trivs vi bra.

19 oktober kom och gick, det datum då lillasyster var beräknad att födas. Jag hade hittills tagit allt med ro, men började känna mig otålig. Det blev jobbigare för varje dag, och jag var mest sur och tvär. Allt var jobbigt. Men så plötsligt, kring midnatt den 27 oktober, fick jag värkar. 3 timmar och 47 minuter senare låg hon på mitt bröst och sög febrilt på sina händer.

Tiden efteråt har varit lugnare än förväntat. Dagarna har rullat på och jag har vant mig vid att vara tvåbarnsmamma. Nicolina har både trotsat till max, och varit som en ängel. Vi har bråkat och kramats, bytt blöjor och vakat om nätterna.

Det har varit ett bra år.

Januari


Februari


Mars


April


MajJuni


Juli

Augusti
September

OktoberNovember
December

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. lina

    det är så jätte intreassant att lläsa din blogg. du är en så otroligt duktig mamma! jag funderar på det att jag läste att det var en tid i ditt liv då du var deprimerad p.g.a olika orsaker, hur kom du dig ur det? Finns det dagar längre då du kan känna att du är trött och nere? önskar jag vore så stark osm du, du verkar vara så trygg i dig själv. Har du nåt bra tips? du har så skön stil oxå, skulle vara kul om du kunde visa lite bilder på dig själv oxå :)kram

stats