JANINAS

Att ha hett temperament

Idag har det blivit lite otrevligt här på bloggen efter att jag imorse var rätt arg och i stundens hetta skrev ett inlägg. Jag valde inte de bästa orden och nu ikväll när personen i fråga kommenterat inlägget valde jag att radera det helt och hållet. När personen angett sitt namn och bloggadress i kommentarsfältet blev jag osäker men antog att hon inte vill att allmänheten ska veta vem det handlar om.

Men egentligen ville jag inte ta bort något, för jag står för min åsikt. Ändå var det oschysst mot henne så nu fick det bli såhär.

Det är rätt svårt att blogga om man tänker efter. Jag har många gånger haft bloggtorka just för att jag själv anser att min blogg är för tråkig, och när jag tänker efter så blir den lätt det när jag inte bloggar om mina åsikter. T.ex. om saker som upprör mig.

Jag kan inte gnälla på min granne som för oljud för då är det personangrepp. Jag kan inte skriva om mina framtidsdrömmar utan att nån ska påpeka att det är orealistiskt eller dåligt för barnen eller nåt annat negativt. Jag kan inte skriva om hur dålig min finska är och hur frustrerad jag blir när det ibland är svårt att få hjälp/fakta/service på svenska eller engelska, för då är jag oförskämd eller trångsynt när jag ännu inte kan språket. Jag kan inte skriva många inlägg om Joline och få om Nicolina, för då älskar jag Joline mer och ignorerar Nicolina här hemma.

The list goes on and on and on.

Och med detta sagt så vill jag tillägga att jag vet att man inte kan skriva vad som helst på internet, och jag vet att jag har en öppen blogg där vem som helst kan klampa in och slänga ur sig åsikter om mitt privatliv som de egentligen inte har något med att göra. Men hur jävla intressant är nu en blogg utan detta som jag egentligen inte kan skriva om? För jag vill verkligen kunna ha egna åsikter utan att det ska rasa in elaka kommentarer som går in på något helt annat än det som inlägget handlade om. För det gör det oftast. Nu syftar jag inte på dagens inlägg, utan såhär överlag. Jag har ändå bloggat 3½ år så jag har lärt mig hur det fungerar. Jag vet vad som retar gallfeber på er läsare. Jag vet att ni gärna överanalyserar saker och ting.

Ni behöver inte säga nånting nu, jag ville bara att ni skulle veta. Jag är en brud med ett jävligt hett temperament och ibland går jag för långt. Men det vill jag kunna göra ibland, de gånger när jag väljer rätt ord vill säga. För jag är ändå snäll och sårar inte med flit.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Jessica

  Det är din blogg, skriv om vad du vill. Hände mig lite liknande en gång, fastän de handla om en helt annan grej. Jag skrev bara min åsikt, och jag började få kommentarer som att jag var känslolös osv. Men de som tar åt sig direkt o inte klarar av att höra sanningen behöver inte läsa. Ingen är tvingad till det. En blogg är som ens dagbok och där har man rätt att skriva precis vad man tycker och tänker. Problemet är bara att alla tar så på näsan direkt. Suck! Du har en bra blogg, och tycker du är en super mamma som uppfostrar två små barn! :) Keep up the good work!

  JANINA SVARAR: Visst är det jobbigt emellanåt! Tack snälla du :) Kram!

 2. frusanna

  du tog bort skiten när mamman ifråga ville försvara sig så att också allmänheten som läser skiten kunde ta del av båda sidorna! du kunde åtminnstone ha gett henne den chansen!!!

 3. mia

  Men de är ju så en mamma tar det om man blir kritiserad! Geez, du kritiserade de känsligaste området i hela kvinnans liv.

  JANINA SVARAR: Och sen insåg jag att jag formulerat mig dåligt och tog bort skiten.

 4. mia

  Ja håller med om att man skall kunna blogga om sina åsikter, men när man är lika stor bloggare som du är de självklart folk kommer med sina åsikter.
  Men du gick nog på ett rätt känsligt område då du kristiserar en mamma och hennes uppfostrings metoder.
  Man skulle ha kunnat uttrycka sig snällare, eller rent av gå och tala om för henne att de hörs rätt bra till er då hon är arg på barnen.
  Du gjorde nog henne ganska ledsen.. Ingen vill ju höra att någon tycker man är misslyckad som förälder. Inte i allafall på en storbloggares sida.

  JANINA SVARAR: Att påstå att jag skrev att hon är ”misslyckad som förälder” är också ganska hårt!

 5. Fia

  Läste just i en annan blogg att det tycks finnas en relation mellan hur bra det går för en och hur mycket negativa kommentarer man får på bloggen. Du verkar ha bra flyt nu just om de negativa kommentarerna tilltagit?

  JANINA SVARAR: Det ligger nog något i det!

 6. Linnéa

  En del människor kan inte låta bli att haka upp sig på petitesser, det är bara så..

  Så länge man inte är elak och utpekande i sina inlägg så är det okej att uttrycka sina känslor i en offentlig blogg.

  Haters gonna hate, vi andra tycker om dig oavsett vilket humör du är på.. :)

  Kram, ha en fin kväll! :)

 7. Nathalie

  Det är okej att känna! Vi är alla människor :) Bara för att du är mamma och en bloggare så betyder inte att det är mer acceptabelt att hacka på dig eller att du skulle ha mindre känslor än alla andra bara för att du är offentlig person.

  Jag undrar när människor ska förstå det, att alla har känslor och att alla ska få ha möjlighet till att uttrycka dom. Förstår inte hur folk (som förmodligen inte ens känner dig) kan med att hacka på dig bakom datorskärmarna.

  Hoppas att du vet att du är fantastisk! Låt inte idioterna intala dig något annat :)

 8. Andrea Gustavsson

  Det finns tyvärr personer som bara letar fel för att dom vill att det ska finnas ett. Det är väldigt uppenbart att det finns personer som är avundsjuka på det faktum att du är vacker och har en sån harmonisk familj. För någon som inte letar fel är det ju uppenbart att du skriver om Nicolina om du är med henne mesta delen av dagen, det betyder ju inte att du inte bryr dig om Joline.

  Personer som bara letar fel kan man aldrig få nöjda. Det spelar ingen roll om man anpassar sig efter allt dom klagar på, då hittar dom ännu en anledning att klaga. Man hamnar i en ändlös spiral där man känner sig misslyckad och oälskad, medan personen som klagar bara väntar på nästa tillfälle att gå till attack. Det jag tycker är det enklaste att hantera såna personer är att ignorera dom så fort jag ser att dom börjar gå till attack. Dom har uppenbart inga goda avsikter med sitt beteende och skulle aldrig be om ursäkt om dom sårar mig. Då känner jag mig inte skyldig att ge min tid till dom.

  Det enda jag reagerade på var att grannen identifierades som ”grannen som bor X.” Det räcker med att skriva ”en granne”, då kan du klaga om beteendet utan att det identifieras med personen som gjorde det. Man vill ju inte att personen anmäler dig för förtal för att hen kan identifieras på bloggen, för du vill ju uppenbart inte förstöra hens liv, utan bara häva ur dig hur frustrerande beteendet är. Så det är av välmening som jag skriver detta. Jag förstår dock hur frustrerande det är när en granne beter sig illa och man inte kan göra något åt det.

 9. Pernilla P

  Hej! Jag tycker att du int ska bry dig om de personer som skriver elaka kommentarer…fast det kanske inte är så lätt alla gånger, kan jag tänka mig! Nog måste man få skriva av sig då man har en dålig dag, de har ju alla! Så keep up the good work bara! :)

 10. Sandra

  Hej! Har läst din blogg sen en långlång tid tillbaka och aldrig kommenterat,då jag tycker att det inte funnits nått att gorma om. Men att läsa detta inlägg gör mig blyförbannad,ska du inte få klaga på att en mamma skriker åt sina ungar så du vaknar!? Eller att du har en dålig dag,det är ju din blogg och det är därför jag läser den,just föratt du säger vad du känner och tycker!
  Så ni som klankar ner och klagar kan ju lämna denna blogg så vi slipper dålig stämning och främst att denna extremt duktiga mamma får fortsätta med sitt! Herregud,ni lever med skygglappar för livet..det är inte en dans på rosor och hon får klaga hur mkt hon vill..
  Och hon älskar garanterat Joline och Nicolina lika mycket,kan bara va barnlösa som säger något så absurt!

 11. Bunny

  Jag tycker i alla fall att det är fint att du säger rakt ut! Jag förstår att det är krångligt men människor måste ju också förstå att du är en person och en normal människa bakom bloggen… Som Linn skrev i sin blogg just några dar sen var det väl, om hur hon känner att hon måste vara objektiv i bloggen pga hennes journalistik-studier och hur hon känner sig tudelad för att hon vill ju säga rakt ut på bloggen! Jag tycker i alla fall att människor borde förstå att bloggen är ju som en offentlig dagbok. Det hör liksom till att säga vad man vill och om nån annan tycker olika så to hell with them :D eller så kan man få igång en riktigt bra debatt :D Så stå för dig bara och skriv vad du vill! Om nån sen bestämmer sig att kritisera dig så tycker jag inte att du ska tänka på om hon vill komma fram med det offentligt eller inte. Om hon/han bestämmer sig för att kommentera på din offentliga blogg så får hon väl stå för konsekvenserna också!

 12. mikon

  But hey… Det är yttrande frihet i Finland.. Och visst ska man få klaga. Vem är perfekt?? Du nämner ju inte någons namn eller så..

stats