JANINAS

Att plötsligt inse att man lyckats


Det blev en härlig dag på stranden, det var så härligt att vara tillsammans hela familjen såhär på en vanlig jobbtorsdag så jag glömde bort bloggen och tog därför bara ett enda foto idag, och det ser ni här ovan. Jollan sportade med att klänga på både Daniel och mig, allt för att kunna stå upp. Nicolina var inte så värst badsugen när vi väl kom till stranden, och tyckte det var kallt. Så hon sprang på alla fyra istället och hade alla möjliga lejon-fasoner. Jag har seriöst inte sett en enda unge uppföra sig som hon. Alla föräldrar kollar på henne och ler lite frågande, vad är hon och vad gör hon? Ingen vet!

Vi kom hem vid passlig middagstid, och åt mat framför 16 and pregnant allihopa. Jag och Daniel konstaterade att vi faktiskt har klarat de senaste fyra åren riktigt bra, och att vi berömmer oss själva alltför sällan. Vi har liksom tagit det för givet redan från första början, att vi skulle växa upp vid 17 & 19 och ta ansvar. Fatta beslut på bästa sätt och se till att våra barn inte ska lida för att vi faktiskt fortfarande är/var ungdomar. Egentligen är det ju inte konstigt alls att det skiter sig för många unga föräldrar, att de bor hemma med sitt barn tills de får färdigt skolan och i värsta fall att morföräldrarna/farföräldrarna får vårdnaden över barnet eftersom barnets riktiga föräldrar inser att de inte vill ha det liv som de skapat åt sig genom att bli gravida. Det är ju egentligen inte konstigt alls, men det är heller inte något konstigt med att det finns många ungdomar som faktiskt tar på sig allt ansvar och gör det precis lika bra som ”vuxna” föräldrar. Att man ser till att barnet får ett så bra liv som man kan ge, och då behövs det inte mycket mer än kärlek, omsorg och mat på bordet. Och vi har ju faktiskt redan kunnat ge våra barn så mycket mer än det nödvändigaste, och då har vi enligt mig, lyckats jävligt bra.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Ebba

  Nu såg jag att kommentaren blev lite luddig men den skrevs sporadiskt då och då med en liten krypandes omkring. Ville lägga till att ni också har tur, med så söta tjejer!

 2. Ebba

  Jag brukar aldrig kommentera här men ni HAR lyckats väldigt bra. Nu känner inte jag er men efter ett år nu med en unge (också unga föräldrar) så är jag imponerad över att man klarar av att få dem att överleva. Men jag är också stolt över oss, vi jobbar/pluggar och är hemma med lillstojen, utan barnvakt (två gånger hittills). Hur som helst så vet jag att det är svårt och att ni kämpar, men ni verkar göra det med sån glädje men samtidighet ärlighet och respekt för livet. Nicolina och Joline är barn med riktig tur! Ni ger dem långt mer än vad dem behöver. Grattis till bra föräldraskap(!!)

 3. Emilia

  Jag håller också med dig Janina! Jag har också tittat på detta program och vissa gånger blir jag så irriterad över deras beteenden..
  Er familj verkar stå på jättestadiga fötter och ha ett riktigt bra liv. :-) så det ska vara, med andra ord!

 4. Helena

  Jag är övertygad om att åldern inte har något att göra med om man blir en bra förälder eller inte. Det finns folk som får barn mycket senare än ni, men ändå inte lyckas så bra, som ni tycks ha gjort. Det handlar nog mer om hur man är som person, och hur man fungerar som par.

  Jag håller verkligen med dig om att man alldeles för sällan applåderar sig själv och ser vad man gör bra. För de allra flesta gör ju faktiskt sitt bästa och det räcker många gånger till mer än väl. Man ska inte jämföra sig så mycket med hur andra gör och hur andra lever. Så länge man gör det man känner är bäst för sitt barn, så är man ”hemma”.

 5. Anonym

  Jag håller med dig Janina! Jag tycker ni har lyckats så bra med allt! Av det man läser på bloggen, har jag en sådan uppfattning att era barn har ett j*vligt bra hem, j*vligt fina föräldrar och de är alltid omringade av mycket kärlek. De växer upp på ett fint sätt, de är normala och glada precis som alla barn. Ofta då man ser unga föräldrar, lever deras barn i en småsmutsig lägenhet, med ena föräldern som inte verkar bry sig så mycket. Nicolina och Joline får verkligen vara tacksamma att de fått er som föräldrar! :)

  JANINA SVARAR: Tack! :)

 6. Emma

  Jag tycker ni är helt fantastiska. Jag är 8 år äldre än dig och har bara ett barn och tycker det är svårt att få ihop livet ibland. Så jag är hel imponerad vad du och din sambon har lyckats med. Och ni är så söta tillsammans :)

  JANINA SVARAR: Tack så mycket! :)

 7. Anja - 18 år & mamma till Sabina!

  Är det nåt fel med att fortsätta bo hemma medans man gör klart skolan då? Blir man en sämre förälder för det?

  JANINA SVARAR: Jag har väl inte skrivit att man blir sämre förälder? Men VI tycker inte att det är meningen att man ska bo hemma med sina föräldrar när man själv har barn. Men självklart om det är det bästa alternativet för ER så är det väl det bästa du kan göra för ditt barn, och då gör det DIG till en BÄSTA mamman för ditt barn! Jag har provat bo hemma med Nicolina alla somrar förutom denna, och det gick inte alls bra. Men bra om det fungerar för dig!

stats