JANINAS

Att vänja sitt barn

Denna morgon hade jag tid till sjukhuset för att ta det sista sköldkörtelprovet denna graviditet. Jag har sen graviditetsvecka 9 varit dit en gång var 5-6 vecka och tagit blodprov, så nu känns det skönt att allt detta springande är över. Jag kommer givetvis fortfarande vara tvungen att hålla koll på värdet genom just blodprov, men förmodligen inte lika ofta.

Idag tog jag med mig Nicolina. Hon, som de flesta andra barn, blir ängslig när hon måste till läkaren. Det gäller förstås bara när det är hon själv som är patienten, annars gillar hon sjukhus och sånt. Så nu tänkte jag hon skulle få följa med så hon ser att det inte är farligt att ta blodprov, om hon ser hur duktig mamma är så kanske det inte känns så farligt när dagen kommer då hon själv måste ta blodprov.

Jag föddes med 3 njurar istället för 2, så den ena blev bortopererad (eller okej, de la ett ”clips” på den så den dog bort men finns ännu kvar som ett litet russin) när jag var 2 månader, så jag har färdats till sjukhuset år efter år och gått igenom kontroll efter kontroll och otaligt många blodprov när jag var liten. Därför har jag aldrig varit rädd för varken sjukhus eller blodprov, när jag var liten drog jag gladeligen upp tröjärmen när det var dags för blodprov.

Så vill jag att Nicolina ska vara också, jag vill inte att hon ska vara rädd för något som inte är farligt, och som är väldigt nödvändigt ibland, och eftersom hon själv inte behövt utsättas för sjukhus mer än 1 gång eller ta blodprov, så tänkte vi att hon får börja följa med varje gång vi är dit av någon orsak. På det sättet blir hon mer van och sjukhuset känns inte så främmande.

Så ser vår plan ut i alla fall, om hon ändå sen får panik när det kommer till kritan vet vi inte, men det minsta vi kan göra är väl att försöka, för hennes eget bästa.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Jessica

  Före graviditeten var mina sköldkörtelvärden helt under kontroll. Nu efteråt har värdena varit upp o ner. Tids nog blir de väl stabila, men tydligen kan e ta ett tag… Så va e för mej :)

 2. Janina svarar

  Lotten: Mina värden har varit stabila sen jag började med medicinen, det upptäcktes att jag hade underproduktion i början av graviditeten så sen dess har jag ätit thyroxin. Det kan förstås hända att jag måste ändra dosen efter graviditeten, det får vi se då.

 3. Lotten

  Hoppas dina sköldkörtel värden reder upp sig fort, men bli inte förvånad om du måste springa på koll ett bra tag ännu. jag fick min flicka i juni 2010 och ännu är inte mina värden riktit som de ska vara. jag har iofs ätit medicin i över tio år, så det kanske är annorlunda att hitta "den rätta mängden" igen.

 4. Lina

  Tack så jätte mycket för tipset! :) Har testat Losec mupps nu i några dagar och det tyckt också fungera, vilket jag är väldigt tacksam för. Så skönt att slippa den där halsbrännan!

  Och söt blogg! Såg att du inte har så långt kvar nu heller till BF, kul!

stats