JANINAS

Bakterie-freak

Min bästa vän dessa tider.

Jag har desinficerat hemmet som en galning denna morgon. Alla dörr- och köksskåpshandtag, bord, dörrkarmar, Nicolinas sänggavel, lampknappar, jaa till och med köksstolarna har jag dränkt i desinfektionsmedel! Och för att inte tala om alla ytor i toan. Nicolinas sänglakan har jag bytt (så typiskt att senast jag böt var i fredags, två dagar före hon blev sjuk alltså) och filten hon satt på i soffan ligger i tvättmaskinen redan. Varje gång Nicolina ska in i köket måste hon tvätta händerna först och samma sak gäller oss andra före vi ska äta. Kylskåps handtaget desinficerar jag typ en gång i timmen och varje gång jag varit in i barnens rum tvättar jag händerna. Jag är alltid jättenoga med att hela familjen ska tvätta händerna när vi varit någonstans, men när bobborna väl hittar sin väg in i hemmet i alla fall så tar jag det hela till en helt ny nivå.

Jag VÄGRAR bli sjuk! Det är så himla onödigt! Tar bara en massa energi i onödan och de dagar man är sjuk går helt till spillo. Jag må vara ett bakterie-freak, men det är det fan värt.

(Nicolina är frisk i alla fall och både äter och leker på som vanligt.) 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Felicia

  Haha skulle nog reagera på samma vis :D hatar att vara sjuk så min bästa vän är alltid desinfektionsmedel :D
  Kommer nog se ut sådär för mig med när jag har egen familj och barnen blir sjuka!

 2. Maria

  Sprit e inte så effektivt mot magsjuka, iaf inte noro-viruset. Lönar sig att ta en 1/2 liters typ läskflaska o fylla den med vatten o klorin. Klorin dödar magsjukebakterierna mycke bättre än spriten! därför e noro-viruset så svårt att bekämpa på t.ex. sjukhus då handspriten inte dödar de. Man borde bara orka tvätta händerna hela tiden med tvål o vatten. E själv oxå sååå rädd för magsjuka :(

 3. Ida

  Lite löjligt eftersom spysjukan e luftburen så man får den av att t.ex. Andas! Hur man än vill klarar man sig inte undan om det så råkas! Men det är ju bra med ett Desinficerat hem! :)

  JANINA SVARAR: Inte löjligt alls, den smittar nog via dörrhandtag o.s.v. också! Visst smittar den via luften, men man gör väl det man kan för att undvika så mycket smitta som möjligt.

 4. Anonym

  Jag känner igen mig i din text!

  Handtvättandet är mina barn så vana vid. De skulle aldrig sätta sig vid matbordet utan att tvätta händerna (från tvåårsåldern har de förstått att maten serveras först när händerna är rena). Vår stora hade precis fyllt två år när han meddelade på dagis att man faktiskt inte fick äta om man inte tvättade händerna! ;)

  Vissa vuxna människor verkar tro att det är otur när de allt för ofta får magsjukor, och verkar inte förstå att det handlar om hygien.

  Hoppas att inte fler blir sjuka hos er!

  JANINA SVARAR: Håller med dig! Jag tycker det är så dumt att inte tvätta händerna, åtminstone när man gått på stan eller varit till HVC. Vill man inte bli sjuk kan man väl börja med att tvätta händerna! Det kommer man långt med :)

 5. JohannaK

  Ja, dom där dropparna skall man börja ge i god tid. Dom hjälper bara om man har hunnit använda dom länge. Man skall börja redan på slutet av sommaren o ge regelbundet varje dag….hela hösten o vintern. Dom är ju bra annars också. Kram <3

  JANINA SVARAR: Du har så rätt! Ska göra om göra rätt från och med nu :)

 6. Anonym

  Ett tips från en annan som är bakterie-freak. Ta in Idoform Matka eller vanliga mjölksyrebakteriekapslar och ge dessa till barnen också. Man får ge dem till barn! Neo-Amisept är även min bästa vän i dessa magsjuketider! Hittills har vi klarat oss…peppar, peppar!

  JANINA SVARAR: Jag och flickorna tar Gefilus magbakteriedroppar, men de blev ju ändå sjuka. Kanske borde ha börjat redan för nån månad sen med dropparna, men vi får ju hoppas de slipper bli sjuk fler gånger nu i vår! Annars brukar jag nog ta Idoform på vintern :)

 7. therese

  Tyvärr brukar det inte hjälpa att desinfektera allt man rör :/ Men jag är nog likadan så jag skulle också göra samma sak som du! Hoppas ni andra slipper bli smittade och hålls friska och krya! Det är så hemskt att ha magsjuka ( nästan värre än att föda barn i mina ögon) och jag hatar att spy så jag hoppas vi slipper bli sjuka.

  JANINA SVARAR: I know :( men man gör det man kan! Jag hatar också att spy, och skulle mycket hellre föda barn än bli magsjuk!

 8. Nina

  Här finns ett till bakterie freak, nog när det kommer till magafari! Usch!!
  Jag sko måst ladd upp skåpet med klorin å andra produkter som dödar bobbor, för knappast klarar vi oss utan magafari heller! :(
  Jag sko hundra ggr hellre ha feber än nåt spyas!
  Har man ångest för spyas så har man..

  JANINA SVARAR: Ångest är bara förnamnet! :(

stats