JANINAS

Banoffee pie

Bakade en banoffee pie idag. Inte min favorit faktiskt, den är lite väl söt för mig. Men Daniel och Nicolina älskar den! Så nu är halva familjen supernöjda.

Vill du baka en sån?

Isåfall behöver du 1 burk kondenserad mjölk, 3 bananer, 2 dl vispgrädde, 150 g smör, 1 paket digestivekex och dajm. Koka burken (japp, burken) på låg nivå i ca. 2 timmar (mjölken har blivit toffee som får svalna i burken). Krossa digestivekexen och smält smöret, blanda ihop de två. Tryck ut dem i en pajform, bred ut all toffee, skiva bananerna och lägg dem ovanpå, vispa grädden och lägg den överst och strö till sist över krossad dajm.

Lätt som en plätt!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Jenny2

  Kanske nåt för mig som äääälskar sötsaker å nästan aldrig tycker något kan vara för sött? ;) Coolt att koka en burk, aldrig hört om nåt sånt förut så kanske jag borde testa det här receptet och prova på. Antar att den ska ligga i vatten som kokar då? Hittar man förresten kondenserad mjölk i vanliga matvaruaffärer och var i dem i så fall? Är det bland mjölk eller konserver?

  JANINA SVARAR: Jepp den ska ligga i vattnet som kokar! Burken hittar man bland andra konservburkar :)

 2. Linnéa

  Ser så grymt gott ut! :) Synd att jag är allergisk mot nötter/mandel :( Har du något förslag på vad man kan använda istället för dajm?

  JANINA SVARAR: Vanlig choklad (riven eller hackad) :)

 3. Caroline

  Ååååh va do lagar me snååål! Edee sko do jo ha spara ti nästa viko tå vi komber å häls på, haha ;)

  JANINA SVARAR: Hehe, ja får hitt på na annat smarrigt ti he ;)

 4. Emma

  Det är samma i det här hushållet, sambon och sonen älskar den men jag tycker att den är väldigt söt. Kan rekommendera att byta bananen mot färska bär (jag blandar jordgubbar, hallon och blåbär), blir inte lika sött då och mycket godare :)

  JANINA SVARAR: Jag kan tänka mig att det skulle passa bra ihop! Det ska jag utan tvekan testa sen i sommar när det finns färska bär :)

stats