JANINAS

Bra avslut på veckan

Joline gick runt och pratade om att baada och timhallen enda från morgonen igår så på kvällen när Daniel vaknat och hämtat Nicolina från dagis och barnen ätit middag, kastade vi oss i bilen och åkte iväg till Jakobstads simhall. Så rädd som Joline är för det mesta, speciellt simhallar hittills i sitt liv, kan man ju inte göra annat än uppmuntra när hon för en gångs skull vill dit. Trots att vi var där för mindre än två veckor sen.

När jag och Nicolina kom ut från duschen såg vi att pappa och Joline redan satt i barnbassängen, och som Joline’s ögon lyste upp när hon fick syn på oss! Hon var så ivrig att få visa hur modig hon blivit, plaskade och kastade en ring som hon sen kröp (dök som hon förmodligen trodde hon gjorde) efter, höll koll på oss hela tiden så att vi faktiskt kollade på hur duktig hon blivit.
Nicolina visade stolt att hon lärt sig (på egen hand) att simma under vattnet flera meter, och hämtade ringarna som Joline kastat till den lite djupare sidan. Barnen njöt för fullt den timmen vi var där, sen var klockan mycket och det var bara att hoppa i bilen och åka hem och i sängs.

Idag började dagen med väckning 7:15. Klockan 9 befann vi oss vid Malmska för då var det dags för ett till ultraljud. Blev lite smått irriterad i början när jag blev tvungen att förklara för läkaren varför vi var där, att det var p.g.a. att babyn låg så lågt ner med huvudet förra gången så det inte gick att uppskatta hennes vikt, och det var viktigt eftersom jag äter Thyroxin för att jag har underproduktion i sköldkörteln. Borde inte den förra läkaren skrivit upp det nånstans ifall det nu var så viktigt med ett nytt UL? Jaajaa. Babyn låg bättre nu och vägde förmodligen det hon skulle, han sa aldrig nån vikt bara att det nog var en tjej och att graviditetsveckan stämmer överens med tidigare. Fick en bild som var lite halvdålig, såg hennes ansikte så bra i profil där ett tag men tydligen borde man trycka på knappen själv när tillfälle ges, annars blir det som ovan (samma sak de andra gångerna vid Malmska, gillar VCS mycket bättre när det gäller ultraljud och tycker det är synd att det blivit Malmska för oss denna gång som förmodligen är den sista. Jag vill ju att allt ska va perfekt nu.)

Hur som helst. Glada ändå över att ha fått se lillasyster igen åkte vi raka vägen till Citymarket och storhandlade. Sen till Lindex för att köpa en större bh åt mig och så på samma veva sprang jag upp till KappAhl och köpte två söta plagg åt baby. När vi kom hem åt vi tortillas och så la sig Daniel och Joline och vilade två timmar. Under tiden åt Nicolina och jag lite fredagsgodis framför filmen Barbie och hennes systrar i ett hästäventyr, haha.

Ikväll ska vi ut på promenad. Bra avslut på veckan!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Heidi

  När jag läser ditt inlägg om Malmskas ultra blir jag glad över att vi troligtvis skall få åka till Kokkola på ultra. Vår dotter är född i Vasa och vi var också jättenöjda med allt från ultran till BB-avdelningen. Men eftersom vi nu flyttat tillbaka till Jeppis är det ju förstås Malmska som gäller när jag är gravid. Blev jättenervös genast jag plussade och tänkte på att måsta göra alla undersökningar vid Malmska. Som tur har jag världens bästa rådgivningstant som förstod genast och skrev remiss till Kokkola, så snart borde vi få kallelse till första ultrat där. Enligt henne har man rätt att välja eftersom jag ändå kommer att föda i Kokkola. Har ju förstås ingen erfarenhet ännu om Kokkola sjukhuset men det är ju närmare än Vasa sen när det gäller! :)

  Hoppas det löser sig med lägenheten och flytten tillbaka till Vasa! Förstår er helt att ni flyttar dit, vi trivdes också och skulle gärna flytta tillbaka en vacker dag. Men just nu behöver vi hjälp av familjen som bor här nära.

 2. Catrin

  Det viktiga är väl ändå inte att få fina bilder utan att man får veta att allt är som det ska med babyn. Läkarna på Malmska kanske inte har den sociala kompetensen på sin sida men det är ändå duktiga och kunniga läkare. Har fött två barn på Malmska och kunde inte ha varit nöjdare. Noggrann uppföljning speciellt under andra grav när moderkakan verkade ligga för lågt (den flyttade sig sedan och jag kunde föda normalt). Suverän, personlig vård med barnmorskor som verkligen hade tid för oss.
  Akupunktur, profylaxkurs, familjerum båda gångerna och vi fick stanna så länge vi ville. Det finns många fördelar med Malmska.

  JANINA SVARAR: Men nu var ju det viktiga inte heller bilderna, utan det att jag fått en ny tid 3 veckor efter andra rutinultraljudet eftersom läkaren inte kunde uppskatta hela babyns vikt, och när vi kom dit då igen så fanns inga anteckningar på varför vi skulle dit och då blev ingen viktuppskattning gjord heller. Därför blev vi besvikna på det besöket och får bara anta att allt är som det ska med babyn. Bilderna är bara ett annat minus. Familjerummet är ett pluss men det betalar man ju för isåfall också.

 3. Li

  Nejmen vilken bild :/ Vi fick jättefina foton från VCS!
  Synd bara att äldre syskon absolut inte fick komma med där.. Å vi hade inte möjlighet till barnvakt så pappa å barnen fick vänta i lekrummet.. surt!

  JANINA SVARAR: Vi har fått jättefina bilder alla gånger förut med både Nicolina och Joline, då vi varit till VCS. Det enda negativa är just att syskonen inte får vara med och vissa vid VCS vill inte säga könet, men då har jag hört flera som fått höra fel kön vid Malmska och vad är då bättre, att få höra fel kön och få dåliga bilder eller få fina bilder och stor chans till att få höra könet? :) Så jag skulle nog föredra VCS, alltid. Har bara fått dåliga bilder denna gång och då har vi hunnit vara dit i vecka 10, 12, 21 och nu då i vecka 24.

 4. Johanna

  Hur går det med namn och vagnletandet?

  JANINA SVARAR: Namn har vi inte bestämt ännu och som det ser ut nu satsar vi på en ny och ordentlig syskonvagn istället och använder Joline’s Emmaljunga igen.

 5. Annika

  Hej! Jag gillar inte heller malmska särskilt mycket! Speciellt inte ultraljuds besöken.. min förra graviditet fick vi bara läkare som ej kunde svenska som prata på dålig engelska + att man va tvungen å ta tolk bara för att man e dålig på finska.. denna graviditet har varit liiite bättre.. första ultra fick vi en ryska som bara kunde ryska finska å lite engelska.. envis som jag va så sa ja att jag inte ville ha tolk för att ja känner mig så dum att behöva ha tolk när dom bra skulle kunna prata svenska i jeppis.. nåja i måndags på andra ultaljudet fick vi en svensktalande konstigt nog som va noggrann å bra men istället gav han ingen bild på bebis i magen :( suck..

  JANINA SVARAR: Jag har BARA dåliga erfarenheter av malmskas ultraljud. Och jag frågade faktiskt barnmorskan i början när jag gick på akupunktur ifall jag kunde få en svensktalande nästa gång (hade varit på ett UL i vecka 10 då före) och då fick jag veta att det bara finns utländska som gör ultraljuden där, FYRA olika och ingen som kan bra svenska. Sjukt frustrerande för en petnoga hormonell gravid kvinna som vill att allt bara ska bli perfekt ;)

stats