JANINAS

Bra & dålig ersättning?

Något jag verkligen inte är nån expert på är ersättning. Jag ammade Nicolina tills hon var 10 månader och efter det minns jag inte vad jag gav. Tror vi gav henne NAN morgon och kväll tills hon var 12 månader, men jag är inte säker. Joline slutade jag amma när hon var 6 månader men hon var ju mjölkallergiker så hon kunde bara dricka Nutrilon Pepti som inte innehåller komjölk.

Nu kommer jag ju vara borta ca. 7 timmar varje söndag så då kommer Milou dricka ersättning och vi vill förstås ge henne den bästa. Vi har gett henne NAN hittills och nu idag köpte jag en burk Nutrilon HA som jag tänkte prova. Enklare med pulver när man får blanda så mycket hon vill ha och det inte lämnar nåt i kylskåpet som inte blir använt, när hon ändå inte dricker ersättning mer än en dag i veckan. Och så är vi ju vana med Nutrilon så det känns som ett säkert kort. Jag kommer inte amma henne föralltid (höhö) så jag vill gärna redan nu ge henne samma sort som hon kommer dricka sen när jag slutar amma, så hon blir van med smaken.

Men nu till frågan: Vilken ersättning är bäst? Alla är väl förmodligen rätt lika, men som med allt annat så finns det väl bättre och sämre alternativ. Finns det någon påläst här som kan ge mig lite info? Nu menar jag ju inte vilken sort som smakar bäst, för det är ju väldigt individuellt. Jag menar vilken sort som är mest näringsrik och som innehåller minst skit. Tell me because jag orkar inte googla!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. JS

  Vi körde på nan, mycket tack vare att vi rört oss land och rike runt med ungen som liten och för att man fick tag på den överallt :) Hade aldrig problem med magen heller! Men är ju lättare när man bor i en lite större stad finns det mera att välja på och lättare att få tag på :)

 2. Sandra

  Som det redan har nämnts är valios tuuti inhemskt och utan tillsatsämnen, och också för oss var det det som avgjorde. Vi ger samma nu åt dottern också som tillägg till amningen.

 3. Sofia

  Tuuti har vi gett åt killen nu efter att jag har slutat amma och innan han dricker bara vanlig mjölk. Den är inhemsk och utan tillsatsämnen så därför har vi valt den.

 4. Emma

  Vi gav först nan pro till vår bebis men sen fick hon så mycket krångel med magen. Då bytte vi till hipps ekologiska ersättning och sen dess har det funkat hur bra som helst! Hon verkar bli mättare på den med.
  Tycker även det känns bra att ge ekologiskt :)
  Hoppas ni hittar något som funkar för er! :)

 5. Nina

  Åt oss sa de på rådg. att det inte är så stor skillnad på de olika sorterna, mest bara tycke o smak (och pris för vissa). Vi körde på NAN då flera ur mammagruppen använde det.

 6. Linda

  Ersättningar med märkningen HA, är hypoallergeniska, alltså som föregående förklarade, att de minskar risken för mjökproteinallergi. Och det rekommenderar man åt de som har syskon med allergi, för då räknas man till en ”riskgrupp”… Vår äldsta har allergi, så åt liten nu gav vi bara HA när jag slutade amma. Sen sa de också på rådgivningen att jag kan fortsätta ge NAN Ha 1, fast han blir 6 månader, då det inte finns någon nan ha 2, lika som det finns nan 2…. Det jag blev förvånad över när jag läste innehållsförteckningen på NAN 2, var att maltodextrin är första ingrediens! Alltså ett fullständigt näringslöst fyllnadsmedel, som bara mättar magarna, men ger ingen hälsosam näring!!

 7. Gunilla

  Vi kör på NAN åt vår 3,5 månaders tjej. Hon fick det då hon låg på intensivavdelningen på VCS efter förlossningen, och vi fortsatte med det sen då hon kom hem. Hon äter ialla fall med god aptit, spyr inte och är glad och nöjd då hon är mätt ;)

 8. sarah

  Vi ha kört me nutrilon pulver , både HA och 1,2 .he e he inda aå ha gaad vi oss, allt annat ha di spyd åpp el fått hålmaga ååv.

 9. Paulina Fagerström

  NAN HA sägs vara brq för nyfödda. Det rekommenderar vi på rådgivningen :) Andra alternativet är Nutrilon Ha. Ddet ger dom i Tyks åt prematurerna :) nutrilon ha har dom spjälkt proteiner så att risken att bli mjölkproteinallergiker är mindre :)

 10. Tina

  jag bor i norge, men jag köper baby & me organic portions förpackning och nutrilon pulver värje gång vi är i finland, men nu har jag hört att baby semp ska komma i pulver, så kommer att köpa den :) har nån gåner köpt valio tuuti, men min lilla pojke får eklien spy av den :/ Här i norge köper jag bara Hipp pulver, men den har jag aldri hitta i nån butik i finland!

 11. Johanna

  Vi kör med sempers ersättning till våran snart 6 månaders tjej. Den fungerar bäst tycker jag! Har testt NAN men den spottade hon bara ut, plus den luktade äckligt verkligen! Har använt sempers till alla mina tre barn och den har alla gillat bäst! :)

stats