JANINAS

Bum, booty, badonkadonk: Mina favoritövningar & tankar kring träning

Hej o hå, världens längsta rubrik. Jag tänkte skriva lite om min träning och vilka rump/benövningar jag tycker mest om för tillfället.

Som säkert de flesta av er redan vet är jag lite av en rumpfantast. Jag älskar att träna rumpan och strävar efter en fast, fyllig och spänstig bakdel som jeansen sitter snyggt och tight på. Varför är jag så besatt av rumpan då? Tja, vissa strävar efter stora armar, vissa vill ha 6-pack, jag vill ha booty (snygga armar också, men mest booty). Jag har redan börjat få resultat av träningen som jag började med för en månad sen (tränade före graviditeten också men började på allvar igen nu i december), och tänkte berätta lite om hur jag tränar och hur jag tänker kring träning i allmänhet.

Jag siktar på att åka till gymmet varannan dag, det har visat sig vara perfekt för mig. Det blir inte för ofta, men inte heller för sällan så att jag tappar motivationen. Missar jag en träning så är det verkligen inte hela världen, då tar jag det nästa dag istället. För mig fungerar det inte att vara stenhård med mig själv, det får inte bli för allvarligt för då tappar jag gnistan. Det ska va roligt! En rolig och hälsosam hobby som hör till vardagen. Inget måste, jag är som småbarn och börjar strejka när det är något jag måste göra.

Rumpan och benen är mitt favoritprojekt, så att säga. Jag tränar gärna rumpan varje gång jag går till gymmet, alltså varannan dag, men jag försöker ta varannan gång ben/rumpa, och varannan gång armar/rygg. Magen tränar jag varje gång, men endast i form av plankor eftersom mina magmuskler ännu är lite delade och svaga efter graviditeterna.

Våren och sommaren 2013 var jag och Daniel väldigt duktiga på att gå till gymmet. Vi körde med varannan dag då också, och var dessutom rätt noga med maten. Vi skippade onödiga kolhydrater för att få bort underhudsfett, och det fungerade några månader men det är inget som jag i dagsläget skulle vilja börja med. Jag tycker det är mycket roligare att träna när jag bara fokuserar på träningen, och inte på maten. Klart att jag kan tänka mig köra lågkolhydratkost i någon månad t.ex. före sommaren, men vill jag att motivationen ska hållas kvar i det långa loppet kan jag inte vara så hård med maten. Jag tycker alldeles för mycket om pasta, ris och sötsaker för att gå på nån ”en-dag-i-veckan-cheatmeal” diet. Sötsaker försöker jag minska på endast för hälsans skull.

Jag äter alltså vanlig, näringsrik mat och ser till att få i mig extra mycket protein efter träning. Det tar jag i form av proteinpulver, och t.ex. till maten brukar jag i princip alla dagar lägga till grynost. Jag trivs fingemang med det lilla extra underhudsfett jag har så därför ändrar jag inte på kosten heller. Många har ifrågasatt varför jag tränar när jag ”inte är i behov av det” eftersom jag ”redan är så smal”, men de som går med såna funderingar kan nog inte veta mycket om styrketräning. Jag tränar inte för att få på mig jeans i en mindre storlek, utan för att fylla ut jeans i en större storlek.

Och så ett litet tips för alla nybörjare: Hur gör man träningen till en vardaglig grej? Man gör det till en vana. För att göra något till en vana så ska man göra det 18-300 gånger. Alla människor är olika och för vissa tar det längre, men för de flesta är de omkring 18-30 gånger som gäller. Gå till gymmet regelbundet en månad så ska du se att det blir en vanesak. Och kom ihåg att 3 halvbra pass i veckan är bättre än ett superbra pass var 7-10 dag.

Är det någon av mina läsare som hade som nyårslöfte att börja träna?

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Cecilia Ö

  Hejsan! löfte och löfte, men att jag faktiskt skulle börja träna regelbundet efter nyår var nog i mitt sikte. Har faktist lyckats ganska bra, eftersom jag nu också har fått så bra gymsällskap som faktist drar dit mig då man kanske inte skulle orka igentligen :) Men den största moroten är nog ändå då man har börjat se teeny-tiny resultat av regelbunden träning efter bara ca. 1 månad! Då vet man att man är på väg åt rätt håll! :)

  Lycka till i fotsättningen så kanske vi ses nån gång! :) (ser att vi går på samma gym, utgående ifrån dina bilder :) )

 2. Jennifer Thimper

  Fick barn för snart två månader sen, så är ju inte direkt på kartan med nå rejäla gympass. Men jag har börjat tänka lite mer på vad jag äter och ska börja ta lite promenader med barnvagnen. Är också väldigt mycket för rumpor ;)

 3. Mimmi

  en annan superbra övning, som kanski e liti tung, men verkligen funkar, e ”enbensknäböj”. alltså du star me eitt bein i markin (90 graders vinkel) å andra åpp på typ en bänk. ha gärna hantlar i händren fö ti tyng ner! eller en stang på axlan. så pressar do heilt enkelt ner beini å rövin. ääh vejt itt om do fatta men :D

  annars, så har ja en ”kampanj” på min blogg tär man ska ge rubriker åt varann: http://www.mariaheikkila.blogspot.fi/2015/01/ge-bort-en-rubrik-del-tva.html
  mitt bidrag åt te blir: ”Nämn fem saker som gör dig glad i vardagen”

  JANINA SVARAR: Joo he brukar ja kör me å! Fast ja har så dåliga muskler i knänin så he funkar betär me vanliga knäböj för me :) Ooh låter nice! Ska ta å kuck va he e fö na :)

 4. Janica

  Ja ska ta tag i mina gamla goda träningsvanor igen, men ja har int gett e som ett nyårslöfte. I november-december träna ja enligt ett FitFarm program vilket va välfigt effektivt men äntå int för tungt. Nu efter att he programmi sluta har ja gjort nada igen, och nu tänkt ja böri snällt från noll igen me Olga Rönnbergs bok eftersom magmusklen min e liti dela än. Men sen tänker ja no träna resten av kroppen enligt behag så att ja förhoppningsvis har myki bäter muskelstyrka å bålstabilitet på våren så ja orkar ta tag i konditionen tå :) men oj så ja saknar tillbaks till easyfit! Ja föredrar no skrotgym, t.ex. som dehär i årvas, men no vare ju myki mer motiverand att vara i ett nytt å fräscht me allt å liti till ;)

  JANINA SVARAR: Olga Rönnberg e bra! Ja ha fått myki tips från hennar :) Oj Easyfit <3 tär tränar jo jagå ;) Lycka till me träningen!

 5. Linda

  Hej! Du borde kolla in svagtillstark.com. En finlandsvensk tjej som har massor med träningstips! Otroligt bra inspirationsblogg!

  JANINA SVARAR: Tack för tipset! :)

 6. Sonja

  Jag har precis samma ”problem” som dig gällande motivationen. Det blir total stopp om jag måste göra något. Jag har också fått en mer avslappnad inställning till träning vilket faktiskt gör att jag gärna tränar också. Jag tränar bara det jag vill och när jag vill. Jag är också trött på att träning nästan alltid sammankopplas med smalhets. Jag tränar för att min kropp mår bra av det och för mig är det inte så stor skillnad hur jag ser ut bara jag mår bra :)

 7. Olivia

  Nyårslöfte och nyårslöfte.. Jag har lovat mig själv att verkligen kämpa med kroppen detta året. Har nu under ett halvår kämpat med att bygga muskler och väntar just nu in början av februari för att äntligen få sätta igång med mina 16 veckors deff. Lyckas jag har jag bestämt mig ställa upp i någon tävling i bikini fitness. Men det är ett tag kvar till dess :)

  Kul att du tränar så mycket, det finns ingen skönare känsla! Själv förstår jag mig inte på människor som endast ser träningen som något man gör för vikten. Det handlar om så mycket mer! Precis som det där med att undvika sötsaker. Jag känner att gör man det måste man försvara sig mot omgivningen, när det kanske egentligen borde vara tvärt om. Men sockret har tyvärr en så stor del av vårt samhälle att göra med nu..

 8. Maria

  En annan orsak till att det är idiotiskt att ens fråga varför någon skulle styrketräna är att bara för att man är smal behöver man inte alls vara i god fysisk form.. Jag har som yngre varit jättesmal och så svag i kroppen att jag låg under det normala för min ålder – och muskelsvaghet är aldrig något bra.. Nu borde jag ju ligga en bit över snittet däremot.. ;)

  JANINA SVARAR: Så sant! Många verkar tro att man vill gå ner i vikt när man säger att man gymmar, det tycks vara många som inte tänker på att man kan gymma för att bli stark också ;)

stats