JANINAS

Dagens fråga

Skulle du under några omständigheter kunna bjuda ditt barn på akohol eller tobak när det är minderårigt?

Aldrig tobak, det är nog något jag ska göra mitt bästa för att se till så att Nicolina INTE börjar använda. Prova kommer hon säkert göra, men det är något som jag antagligen inte kommer kunna ändra på. Själv har jag rökt många cigaretter i mina tonårs år, men jag har aldrig blivit beroende. 
Daniel har aldrig ens provat, och han har inga planer på att göra det heller, vilket jag tycker är väldigt bra gjort!
Alkohol ser jag lite annorlunda på, när det handlar om cider eller öl, så kommer hon nog få SMAKA. Men det är något som hon själv får fråga efter om hon vill smaka. Då pratar jag om 1-2 klunkar, inte mer. 
Det känns faktiskt dumt när man tänker efter att låta henne smaka om hon vill, fastän det bara handlar om nån klunk, men det känns ändå dumt. Samtidigt så vet jag ju att jag själv fick smaka på både öl, cider och vin när det var nyår eller så, och det var verkligen inte gott! Det spottade jag genast ut. 
Jag tror inte att DET gör att man börjar dricka som minderårig, det gör man nog av andra orsaker, t.ex. grupptryck eller helt enkelt nyfikenhet, man vill veta hur det smakar och hur det känns att vara full. Sånt kan man inte ändra på för det händer när barnet har blivit så pass gammalt att det är ute om kvällarna. 

Jag var 14½ år när jag var full för första gången, jag hade just börjat nian. Det tycker jag är en passlig ålder, inte tidigare än så. Men jag tänker aldrig föreslå Nicolina att dricka, jag tänker heller aldrig köpa ut.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats