JANINAS

Dagens fråga

Jag tycker det beror på hur bra barnet känner personen. Om en helt främmande människa plötsligt tar upp barnet så blir det oftast gråt, barnet vet inte vems famn den är i och känner sig därför osäker.
Det är ju inte bra, så jag tycker att främlingar och bekanta ska fråga före. Då får man en chans att säga att man inte tror barnet känner personen i fråga tillräckligt bra, och att det är bäst att låta bli. 
När det gäller familjen och nära släkt som barnet träffar oftare, så tycker jag det är fritt fram att ta upp barnet i famnen utan att fråga. Man märker ju oftast genast på barnet ifall den känner sig osäker, och då SKA man ta barnet till mammas eller pappas famn.

Vad gäller att hålla i handen så tycker jag det inte är så big deal vem som gör det. Jag tycker det är lite läskigt när främlingar tar tag i Nicolinas hand, men man vet ju att de bara menar väl.
Om barnet inte vill hålla hand med den personen så drar de ju undan handen.

I det stora hela så gillar jag inte att folk som jag inte känner så bra tar Nicolinas hand eller vill ha henne i famnen. Men vad ska man göra då? Slänga fram frågor som ”Har du tvättat händerna?” ”Har du varit sjuk under den senaste veckan?” ”Vet du hur man ska hålla i en bebis?”, nej sånt frågar åtminstone inte jag, även om jag gärna skulle.
Som tur är så har inte någon främling tagit upp Nicolina i famnen utan att fråga, så hittills har jag fått ha mitt barn ifred :)

Mer om ”Dagens fråga” på milf.blogg.se

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats