JANINAS

Dagens fråga

Vad anser du om abort? Okej eller inte? Mord eller inte? Motivera!

Om man blir gravid och inte vill bli förälder, om man anser att man inte är redo eller om man helt enkelt inte vill ha ett barn, så tycker jag att abort är ett bra val. 
Om man känner att man vill ta abort, så är det nog den rätta vägen, för jag tror det är väldigt svårt att ge allt man har sen när man blivit mamma, om man inte ens ville ha ett barn från första början. 
Om man vet att man psykiskt inte klarar av att göra abort, men man ändå inte vill ha barnet, så ska man överväga adoption tycker jag. Alla barn förtjänar att ha föräldrar som älskar det mest av allt, och är redo att ge upp vad som helst för att barnet ska må bra. 
Så jag anser inte att abort är mord. Det är bara ett foster ännu vid den tidpunkten då man kan göra abort, så det är inte en fullständig människa ännu. Därför tycker jag också att man ska göra abort så fort som möjligt om man vet att det är det man vill, så inte fostret hinner bli så stort och mer ”människolikt”.
Det jag inte tycker är okej, är då vissa gör abort hur många gånger som helst. En gång är förståeligt, två gånger är acceptabelt, men sen ska man nog ha lärt sig av sina misstag. Man minskar chansen att bli gravid igen för varje gång man gör abort, om man vill riskera den chansen bara för att man inte orkar hålla reda på p-pillren eller inte orkar gräva fram en kondom, så tycker jag inte man är tillräckligt mogen för att ha sex överhuvudtaget.
Sex har konsekvenser om man inte skyddar sig, och det är något man ska ta på allvar.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sandra ackefjord
    2010-06-20 @ 16:25:04

    URL: http://s

    Postat av: Sandra ackefjord

    Jag gjorde själv abort som 15 åring (nu 16 år) för några månader sedan, men det är för att jag är så upprymd av lycka till att börja på gymnasiet för att jag vill ha en utbildning. Men nu flera månader efteråt så ångrar jag mig för jag ville verkligen ha ett barn, men jag kan vänta tills jag har utbildat mig. Detta plågar mig varje dag med att jag har gjort abort för att jag dödade ett foster som kunde ha blivit en fullvuxen människa. Jag hat sagt att nästa gång jag blir gravid hur ung jag är så kan jag inte gå igenom en abort till, för att jag har mått så himla dåligt av jag har gjort det! Jag har gjorde det bara för att mitt ex ville det och alla andra, för att det skulle förstöra min framtid. Men nu gjorde jag detta. Det kanske var bra, det vet inte jag? Det har gjort mig så olycklig. Men jag blir lycklig nästa gång jag har ett liv i magen, jag längtar så mycket. Det kanske låter konstigt när det kommer från en sån ung tjej som mig, men det är bara så jag känner.

stats