JANINAS

Dagens räddning

Har haft en riktig skitdag. Det började med att huvudvärken inte hade försvunnit under natten, utan dunkade på i precis samma takt som igår. Sen kokade jag en massa barnmat igår som Jollan fick smaka idag, men det grinade hon bara till och vägrade äta. Hon har blivit så himla kinkig med maten på senaste tiden! Och vad är det för vits med att koka egen mat om hon inte äter den? Man kan ju inte tvinga i henne mat som får henne att spy heller. Förstår inte vad jag gjort för fel, då jag gjorde på precis samma sätt som förra gången. Sen så kunde det gärna få sluta blåsa. Jag vill gärna slopa fleecetröja och vindjacka nu redan, det är ju för fan juni imorgon och jag är så trött på den finländska försommaren. Visst är det fint, men man kunde ju få njuta lite mer och slippa stå och hacka tänder.

Förutom det så är det en massa annat också, jag är bara så irriterad på allt. Vi gick till affären en sväng och handlade lite förnödenheter, fick syn på Fani Pala’s nyhet och la den i korgen utan minsta tveksamhet. Det är inte fredag och jag borde faktiskt sluta missbruka kex, men det skiter jag i nu. Gillar man Daim, och gillar man Fani Pala, så älskar man den här påsen. Jag har ätit tolv på raken. Vad fan är kalorier och kolhydrater egentligen?

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Johanna

  Hurudan mat lagar du åt Joline? Min kille är 1 månad yngre än henne, jag lagar all mat själv åt honom. Nu känns det som om att jag skulle vilja variera mig lite med vad jag lagar åt honom, men här råder idétorka. Vad lagar du åt Joline, använder du t.ex. kryddor?

  JANINA SVARAR: Hon vägrar som sagt äta min mat just nu, vet inte varför eftersom jag gör på samma sätt som förut när hon gillade min mat. Kanske har hon blivit bortskämd med burkmat nu när hon fått äta det i en veckas tid, och tycker hemgjord mat smakar mindre?
  Hursomhelst så brukar jag kolla på barnmatsburkarna för att få idéer om vad jag kan använda för ingredienser. Jag brukar variera riktigt ordentligt med alla grönsaker så det blir annorlunda smak på nästan varje portion, har därför inga speciella ”superrecept”. De ingredienser jag använder är: potatis, sötpotatis, ris, pasta, blomkål, broccoli, morötter, ärtor, majs, palsternacka, kyckling, nötstek och så har vi ju fisk då som jag inte provat göra egen mat av ännu, eftersom allergiska barn lätt kan få fiskallergi ifall de smakar på fisk i tidig ålder. Nu har hon dock fått smaka fiskrätt på burk, och det gillade hon och inga utslag har hon fått heller. Med maten blandar jag i lite av kokvattnet, rapsolja eller matlagningsgrädde (gjord på vegetabilisk olja då förstås, eftersom hon är mjölkallergiker), sen brukar jag även krydda med lite malen kryddpeppar. I fiskrätter kan man ju lägga i lite dill också.

 2. Malin

  Gud vad sugen jag blir på daim! Ta en alvedon och pussa pa tjejerna sa kommer du säkert ma bättre.

  Hoppas huvudvärken försvinner snart och blåsten ocksa!!!!!

  Kram Malin

 3. madde

  Man får vara lite negativ och ha dåliga dagar. Det har alla, precis alla. Dagar då allt känns skit. Men sen kommer solskensdagarna igen, så håll ut bara! :) Snart är du back on track igen!

  JANINA SVARAR: Joo, av erfarenhet vet jag nog att det finns lite av varje ;) Imorgon känns det förmodligen bättre!

stats