JANINAS

Dagvård

Nu har jag suttit och läst på internet om familjedagvård, gruppdagvård och all möjlig dagvård här i Vasa.
Till hösten ska vi ha en plats åt henne när jag ska börja skolan, så vi har ju ännu lite tid på oss eftersom ansökan måste vara inne senast 4 månader före. 
Vi är ju helt säkra på att vi vill ha Nicolina i en mindre grupp, inte på något dagis med massa barn, utan i en hem-miljö med bara några andra barn. 
Fast vi måste ju tänka på avgiften också, vi kan inte ha henne på ett alltför dyrt ställe, men samtidigt måste man ju känna sig trygg med stället hon är på också. I en mindre grupp så får alla barn mycket mer uppmärksamhet och föräldrarna får vara med och bestämma hur de vill att sina egna barn ska bli behandlade, vilka gränser de ska ha, berätta om deras uppfostring där hemma och sånt, det tycker jag är väldigt bra eftersom man inte alltid tycker om sättet de gör vissa saker på ett dagis.
Svenskt ska det också förstås vara, i första hand, sen är det bra ifall de pratar lite finska emellanåt också, för fast vi inte har tänkt bo i Finland tills vi blir gamla så kommer vi ändå bo här tills vi studerat klart, och då är det ju bra om Nicolina får lära sig lite finska som hon klarar sig på i skolan, här hemma lär hon sig bara svenska eftersom vi inte kan finska.

Nu tror jag att tjejen har vaknat ur sin middagsvila.   

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Janina svarar

  Joo, det kommer också bli lättare att bo och jobba i ett svenskt land när man bara kan prata svenska ;) Va roligt att du följer min blogg! :)

 2. Anonym

  jo, håller med.. Man borde nog ha försökt mer att lära sig finskan :) Jag tror att sverige oxå blir bra, det kanske blir lättare att "ta sig ut i världen" därifrån sen, när man prövat på det en gång redan. Jag läser oxå din blogg dagligen och är inte alls besviken på dina uppdateringar!

 3. Janina svarar

  Josefine: Jo jag vet, det är nu vi får straffet för att vi inte brytt oss tillräckligt i att lära oss finska i skolan! :P Vi drömmer om att flytta till USA, men det är ju inte världens lättaste att få flytta dit så vi försöker med Sverige till att börja med. Från Finland ska vi i alla fall!

  Emma: Det var ju roligt att du följer min blogg, men lite ledsamt att du är besviken på min "dåliga" uppdatering. Nu är det ju så att jag är mamma, därför har jag varken tid eller lust att skriva fler inlägg per dag, jag själv tycker att jag är mer vid datorn än jag borde. Så någon bättre uppdatering är lär nog inte hända just nu.
  Och nej, jag vill inte göra reklam för någon blogg jag inte läser.

 4. Emma

  Hej! Jag måste erkänna att jag följer din blogg varenda dag just nu. Men tycker att det kanske är lite dålig upptatering :-)
  Om du har lust så kan vi göra reklam för varandras bloggar?
  Kram Emma

stats