JANINAS

Det här med kränkande kommentarer

Den senaste tiden har jag funderat rätt så mycket på varför folk kommenterar elaka saker på andras bloggar
Det är ju ett ganska omtalat ämne, och de flesta tror att det beror på att de som kommenterar är avundsjuka eller helt enkelt bara omogna
Jag vet själv inte riktigt vad ja ska tro, om jag blir avundsjuk på någon så är det första jag tänker på absolut inte att kommentera något elakt för att trycka ner människan i fråga, om jag blir avundsjuk så känner jag inte för att kommentera något, varken elakt eller snällt

Vad får man utav att kommentera något elakt egentligen?
Med handen på hjärtat kan jag säga att jag aldrig har kommenterat något elakt på någons blogg, inte ens till någon som jag verkligen inte tycker om i verkligheten heller, jag känner inte att jag vinner något på det.
Vi tar som exempel ”usch vad du är ful”, är det en kommentar som verkligen är nödvändig att skicka iväg? Varför vill man säga något sånt åt någon? Det är bara pinsamt ytligt tycker jag.
Genom internet är det lätt att säga hemska saker åt någon man inte tycker om, bara man får vara anonym. 
Om det inte skulle gå att kommentera ett inlägg utan att skriva sitt namn dit under, så är jag säker på att de elaka kommentarerna skulle ta slut rätt så fort.

Varför godkänner man och publicerar de elaka kommentarerna på sin blogg? 
Vissa bloggare vill att alla åsikter ska få framföras och att alla läsa


re ska få säga sin åsikt även om åsikten är elak rakt igenom, men varför
Varför vill man frivilligt ta massa skit som man kanske börjar må dåligt av? Finns det någon som vill höra att de är fula eller när de stolt kommer hem med nya fina tavlor och laddar upp bilder av dem på sin blogg så får de genast läsa att tavlorna är fula? Vill man godkänna såna åsikter? 
Hur snäll man än är och hur bra man än skriver och hur snygg frisyr man än har så finns det alltid någon som vill skriva något elakt, ofta bara för att de inte gillar en som person, ibland för att man blivit gravid i tonåren, ibland för att man har stort självförtroende, och ibland för att man har mycket pengar. 
Bara för att man inte ska vara så positiv hela tiden och tycka att livet är så jävla bra, måste man få höra att man är ful och har dålig smak, bli neddragen tillbaka till jorden helt enkelt.
Okej, när jag skrivit dedär två raderna så börjar jag fundera om det kanske bara har att göra med avund i alla fall? 

Från och med nu tänker jag göra något som jag hoppas att fler ska göra också, radera alla elaka eller kränkande kommentarer
Det är trots allt min blogg där jag skriver om min vardag och mitt liv, inget chattforum där anonyma får stövla in som de själva tycker och kommentera vad de vill om mig och det jag skriver om. 
Jag har givetvis inte fått några riktigt elaka-rakt-igenom kommentarer ännu, men den dagen lär väl komma också, och då tänker jag inte låta min blogg bli nedsmutsad av något sånt onödigt. 
Som sagt, jag skriver inte för någon annan än mig själv, gillar du att läsa min blogg så tycker jag det är jätte roligt, du är så välkommen! Men om du inte gillar varken mig eller det jag skriver om, så föredrar jag att du söker dig vidare till någon blogg som passar dig bättre. 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Michelle

  Superbra skrivet! Håller fullständigt med. Har man inget vettigt att komma med så tycker jag att man kan vara tyst! Du har förresten en jättebra blogg som jag älskar att läsa :D Keep up the good work :)

 2. Tina

  Jag håller verkligen med dej Janina. You go girl! :D
  Jag bara ääälskar din blogg, kollar den varje dag om jag bara har möjlighet :D Underbara söta lilla familj, jag önskar er allt gott här i livet!
  Btw din profilbild e jättefin, blivande modell ;)
  Kramar

 3. Mamma

  Fortsätt att skriva om din familjs vardag. Du och Daniel gör ett bra jobb. Nicolina växer och mår bra. Mer kärleksfulla föräldrar kunde hon inte fått :)
  Strunta i elaka kommentarer. Det är bara beviset på omognad och avundsjuka.

 4. Janina svarar

  Tack! :)
  Fy, det kan inte bli mer omoget än så. Om man orkar kommentera någon varenda dag har man verkligen lite att göra..

 5. Jessica

  Oj va ja håller me! Rikti bra skriva. He e ju nån som kommentera VARENDA dag på min bdb också, använder namnter " Lady Gaga " skickar saker om att jag och min kompisar e så ful, omogen, äckliga bönder m.m ._.

 6. Janina svarar

  Oj va roligt! :) Det är kommentarer som din, Emelie, som förgyller min dag ibland när jag är på riktigt dåligt humör ;)

 7. Emelie

  Jag håller med dig till 100%! Och din blogg förgyller min dag ibland, när man är på riktit dåligt humör, så går man och läser nåt inlägg om vad din dotter har hittat på eller ser nån bild, så känns dagen mycke roligare igen! :)

stats