JANINAS

En egen version

Bakade läckra muffins igår som skulle bli mississippi mud cupcakes. Tog receptet ur Leila Lindholm’s Hello cupcake! som jag fick i födelsedagspresent av min vän Carro när jag fyllde 21, men det blev inte riktigt som tänkt, men GODA blev de minsann! Såhär gjorde jag..

2 ägg
2½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
3½ dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 nypa salt
200 g Karl Fazer blå blockchoklad
100 g smör
2 msk starkt kaffe

– Sätt ugnen på 175 grader.
– Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
– Blanda vetemjöl, bikarbonat och salt i en bunke.
– Hacka chokladen i lagom små bitar.
– Smält smöret och rör ner kaffet.  
– Vänd försiktigt samman samtliga ingredienser. Rör ner chokladen till sist. 
– Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till två tredjedelar med smet.
– Grädda i mitten av ugnen i cirka 10 minuter. De ska sjunka ner i mitten efter att man har tagit ut dem. Låt svalna. 

Det jag ändrade i receptet var grejen med chokladen. I receptet står det att man ska ha 200 g mörk kvalitetschoklad (70%), och den ska hackas grovt och smältas över vattenbad och blandas ner i smöret. Det skulle göra dem mörkbruna och mer som kladdkakemuffins, men min version var nog minst lika bra tror jag. Älskar muffins med kladdig choklad inuti! Ska dock testa göra dem ”på rätt sätt” nån dag.

HÄR finns originalreceptet.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Ida

    Visst har du navelpiercing? Gjorde det ont att göra? Hur länge tog det innan den läkte? Nackdelar? Har det blivit ett fult ärr nu när du är gravid? :)

    JANINA SVARAR: Jag tyckte det gjorde ont men det går ju så snabbt så det är inte så farligt. Min läkte väldigt dåligt och jag tog ut den när jag blev gravid för då blev den irriterad igen (kroppen hade ju nåt viktigare att ta hand om) och jag orkade inte med den då när jag dessutom mådde illa. Eftersom den var så irriterad och läkte dåligt i början så är ärret som en liten röd fläck nu. Hålet växte igen helt typ direkt. Ärret kommer nog synas ännu mindre efter förlossningen när magen inte är lika uttöjd.

stats