JANINAS

En härlig måndag

Det har varit en härlig dag idag, på alla sätt och vis. Jag har haft energi för fler och barnen har varit på bra humör. Våren har börjat visa sin bättre sida och även om det blåste lite väl kallt nere vid lekparken så njöt vi till max. Utemöblerna har jag tvättat så alla spindelnät från förra sommaren är borta, behöver bara hitta en snygg bordsduk och sittdynor + få hit de andra två stolarna från Oravais, så blir det nog riktigt bra. Och så ska förstås Nicolinas vagn kastas, för den är söndrig på flera ställen. Så är balkongen färdig! Lyktan och mattan (tror det egentligen är ett ”sittunderlägg” till stranden) har jag köpt från Indiska, mattan är av plast så den passar utmärkt att ha under bordet. Enkel att putsa av och blir inte våt om någon liten dam råkar spilla ut sitt glas.

Sen har jag även lagt upp nya gardiner i datarummet, det var dem som min mor hjälpte (läs: sydde själv) mig att sy. Som du ser mamma, så blev de nog lite för korta i alla fall, men det gör absolut ingenting! Det är ju inte som att vi ska ha presidenten på besök precis ;) Skönt är det med lite mera färg i hemmet. Vi kör oftast på svart-vitt, jag och Daniel.

Ikväll fick jag ett samtal från min läkare, hon hade fått blodprovssvaren som jag var och tog imorse (för er som inte visste så har jag underfunktion i sköldkörteln). Förra gången (i januari) var det på väg att bli överfunktion istället så jag halverade dosen till en halv tablett Thyroxin om dagen, och skippade medicineringen helt på söndagar. Men nu när det gått ett halvår sen förlossningen har min kropp hunnit ikapp och hormoner och sånt crap börjar vara på sin vanliga nivå igen, så nu hade jag förstås underfunktion igen. Värdet som de kollar ska normalt ligga på omkring 2, mitt låg nu på 7. I början av graviditeten när jag fick veta att jag hade underfunktion låg det på 12. Läkaren menar att jag har ordentlig underfunktion och att jag förmodligen kommer behöva ta en hel tablett om dagen (som är vanligast bland vuxna) men nu ska jag börja med att ta en hel tablett fyra dagar i veckan, och en halv tre dagar. Så imorgon måste jag nog till apoteket och köpa en tablettask så jag på förhand kan lägga in dosen för varje dag, annars kommer jag säkert ta fel på dagarna och så blir allt kaos. I juli ska jag igen och ta blodprov så vi kör på det här tills dess.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Carro - tvåbarnsmamma

  Guuud vilket snyggt datarum. :)
  Så himla skönt när de kommer in en massa ljus.
  I vårat datarum är de trångt och två jätte småa fönster. Så de är jätte mörkt där. Man känner jag som världens gråaste människa när man sitter där.
  Nej men förstår du? :)
  Man blir ju så gladare med ljusare färger och mer ljus från fönstren.

 2. therese

  Jag har hypothyreos och är ordinerad samma som du. jag viill sinte ha någon dosett och haar iställlet löstt det på så sätt att de dagar jag ska ta en heltaableettt harr jag burken på nedersta hhyyllan i badrummet o då jag ska ta en halv tablett har jag burken en hylla högre upp. funkar för mig!
  Sori för stavfelen, knepigt att skriva på mobilen.

  JANINA SVARAR: Varför vill du inte ha en dosett? Jag själv skulle aldrig kunna hålla reda på dagarna och komma ihåg att flytta på den varje söndag, tisdag och torsdag.

 3. Lina - Mamma till Anabelle & Alicia

  Ja här är det grönt och fint, träden har börjat slå ut nu också så nu är det verkligen vår på riktigt! För en månad sedan kunde vi gå utan jacka men sen kom det ett bakslag så nu har det varit lite kyligt ett tag men för nån dag sedan kom värmen igen :) Idag fick jag ta av skinnjackan när jag gick morgonrundan med hunden för att inte svettas, härligt! Vi bor i Kalmar, så nääästan så långt söder ut man kan komma :) Är ni sugna på stockholm när ni ska flytta eller har ni funderat på andra ställen också? :)

 4. Hanna - 19 och lyckligt förlovad

  Haha, vilken söt mamma! Jag blir glad bara av att läsa det! :) Jag måste bara säga att gardinerna blev extremt snygga. Själva är jag och min sambo precis lika dana – svart och vitt (det fungerar alltid). Men det BLIR tråkigt i längden. Så när allt i lägenheten är klart ska allt färgglada gardiner upp här också. (Blev ruggigt peppad nu när jag såg dina! Haha!) :)

 5. Mamma/mormor

  Äsch då, att de blev så pass korta, men betydligt längre än vad jag drömde :)
  Du har ju tyg kvar så de går nog att ”smyga” dit 20 cm till…

stats