JANINAS

Ett halvår

När jag vaknade idag insåg jag att lillan blir 6 månader idag. Den senaste månaden har gått så snabbt (edit: de senaste halvåret har gått snabbt) och jag hinner som vanligt inte med. Trots att jag ser henne varje dag så är jag ännu så förundrad över allt hon kan, jag har liksom inte vant mig ännu vid att se henne sitta där i matstolen, på golvet, sträcka sig efter leksaker. Igår när hon satt och åt lunch började hon byta en leksak från hand till hand, hon är väldigt fascinerad av sina händer och har märkt att andra människor har likadana. Sen älskar hon att göra pruttljud, speciellt när hon äter gröt. Och så suger hon på sin överläpp, nappen gillar hon bara när hon är trött.

Nu är hon 65 cm lång, 7390 g tung och huvudomkretsen ligger på 43 cm. I klädväg har hon storlek 68/74 just nu, det varierar förstås från plagg till plagg. Vissa 62’or kan hon fortfarande ha, men de flesta är nog för små.

Hon har börjat sova hela nätter så oftast vaknar hon först vid 7, men ibland vaknar hon kring 4-5 och då får hon amma och sova vidare bredvid mig, annars har hon inga problem att somna och sova i egen säng. Hon sover ungefär tre gånger om dagen, äter gröt till frukost och kvällsmål, och däremellan får hon en kötträtt till lunch och fruktpuré till mellanmål/middag. Ammar efter och mellan varje måltid.

Fortfarande lika glad och busig som hon alltid varit, gillar att kolla på när Nicolina spexar och ÄLSKAR musik och allt annat som låter! :)

Dessa bilder beskriver lillskruttan riktigt bra tycker jag, nyfiken och alltid med en hand i munnen ;)

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats