JANINAS

Ett hederligt vardagsinlägg

Idag har det varit en sån dag när livet faktiskt känns som rosa fluff. Det händer inte varje dag kan jag lova er! Allt har smidigt på smärtfritt. Jag har varit glad, barnen har varit glada, det har inte funnits några stora måsten utan vi har kunnat ta det lugnt och bara vara tillsammans.

Under tiden Nicolina var på förskolan (som är mellan 9-13 må-fre) spelade jag och Joline memory. Milou sov i vagnen på balkongen så jag kunde lägga allt fokus på Joline. Hon är, och har alltid varit, riktigt ”mammig” om man kan kalla det så. Hon föredrar alltid mig framför alla andra och man märker att hon verkligen njuter den stunden på dagen när Nicolina är i förskolan och hon får ha mig för sig själv. Då vill hon spela spel, bygga lego, eller hjälpa till med hemmasysslorna. Hon trivs att vara hemma med mamma helt enkelt!

Innan det var dags att hämta Nicolina åt vi potatis med lax som var jättegott. Milou vaknade strax innan N skulle hämtas så hon fick sin lunch efter att vi kommit hem. Då ville stora flickorna ut i parken så jag klädde bara på Joline och så fick de gå ut. När Milou var mätt och belåten klädde jag på oss båda och så gick vi ut och hjälpte flickorna bygga en snögubbe. Det blåste rätt mycket och snöade samtidigt så Milou tyckte det var lite otäckt, så vi var bara ute en halvtimme ungefär innan vi gick in. Lite frisk luft fick vi i alla fall!

Stora tjejerna är fortfarande ute i parken och leker. Det är SÅ behändigt med en park utanför huset! Jag kan stå i köksfönstret och hålla koll på dem, och jag litar på att Nicolina vet vilka regler som gäller. Hon tar verkligen fullt ansvar för Joline när de är där ensamma, trots att Joline nog är så pass förståndig att hon vet att hon ska hålla sig nära Nicolina. De tycker förmodligen det är minst lika befriande som jag tycker, att de kan gå ut när de vill och inte va beroende av Milous rutiner. Snart har de varit ute i över två timmar!

Strax kommer Daniel hem och då ska jag byta om till träningskläder och åka iväg på gym med Sassa. Perfekt avslutning på en lyckad dag!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Malin

  Hej!
  Hamnade på din blogg av en slump och fastnade direkt. Så himla mysigt att läsa om er vardag och allt som händer :)

  Men måste bara fråga. hur redigerar du dina bilder? När du lägger in dem bredvid varandra? Har du något roligt program, eller något annat kul att dela med dig av? :)

  Ha det så bra. Kram

  JANINA SVARAR: Hejsan! Vad roligt att du gillar min blogg! :) Jag använder både Photoshop och Picmonkey.com. Kram!

 2. Tina

  Va roligt! Va synd att vi missade er idag då vi inte var ute mer än till butiken å bibban. Fin snögubbe!
  Å jag har ju sett hur bra de klarar sig å hur omhändertagande Nicolina är, å då inte bara om sin lillasyster heller. :D
  Förstår det är skönt å kunna släppa ut dom å leka av sig lite energi. ;)

stats