JANINAS

Ett minne blott

Året var 2008. BF + 9 dagar, igångsättning den 23 december klockan 09:00, en förjävlig hinnsvepning blev det och sammandragningarna startade 3 timmar efter. Inga smärtsamma, och väldigt oregelbundna i några timmar, tills de blev något så nära regelbundna.

Då började jag anteckna. Det var kvällen före julafton och jag hade inget bättre för mig, satt framför tv’n med anteckningsblocket. Jag kunde sova helt okej den natten, men sammandragningarna fortsatte genast när jag vaknade på julafton, så jag fortsatte anteckna för att hålla koll på hur allt artade sig. Jag antecknade inte alla, men några i gången så jag skulle se när de blev helt regelbundna. Kring klockan 14 började jag känna smärta vid varje sammandragning, klockan 18 kunde jag inte prata samtidigt. Jag ringde Daniel klockan 20 och grät, både av nervositet och smärta. Han kom för att hämta mig 10 minuter senare (vi var hemma hos våra föräldrar som är grannar) och vi kom in till förlossningen klockan 21, då var jag öppen 7 cm.

Jag, som hatar julafton (enda dagen på hela året som jag verkligen hatar), sa att jag tänker fan inte föda mitt barn på julafton00:23 kom hon ut. 


Mitt tips till gravida: Behåll allt som ni för stunden tror att är skräp, sånt som har med graviditeten och förlossningen att göra. Som mina sammandragslappar, det var bara klottpapper då, men nu är det något jag är rädd om och sparar som minne i min ”gravid-låda” :)


23 december 2008, med anteckningsblocket bredvid mig :)
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Janina svarar

  Emma och Mia: Ingen speciell orsak egentligen, har gjort det sen jag var liten. Julmaten är bara äcklig och man har hunnit bli trött på julen när julafton väl kommer. Jag har ingen speciell tradition som känns "värdefull" heller.

  Jag skulle helst slippa julafton helt enkelt, och alla kan väl inte tycka likadant? :) Tiden före tycker jag dock är mysig.

 2. Janina svarar

  Jag tycker ändå det är roligare att ha nerskrivet för hand :) Det var ju inte precis jobbigt heller, så jag kommer nog göra likadant denna gång ifall jag känner för det just då.

 3. Sofia-mamma till Vilja

  Nu finns det ju värktimer. se eller om det är nu. Så slipper man skriva för hand! Den var toppenbra att ha! Och det sparas. Brukar än idag gå in och kolla hur mina värkar var :-)

 4. annika

  sparade Adrians, men denna gång antecknade jag inte alls. Var så säker på att det var riktiga sammandragningar, kände att neej, jag orkar inte fokusera på att skriva mellan varven. Gick och sminkade mig och extrakollade väskan istället :D de var ändå så långt mellan dem.:)

stats